Snart lämnar vi 00 bakom oss

Det blir ett fint ihopknytande av 2009-årssäcken. Att tillbringa de sista timmarna av detta år, med det bästa som hände mig under 2009.

En rolig straffläggning, även för den ointresserade

Eller bara det bästa:

Inte en årskrönika men en liten sak

Ska man tycka något om året som gått?
Ska man delge världen sina förväntningar och förhoppningar på det kommande året?

2009 var året jag flyttade från Brottby, blev sju år äldre och tre år yngre på samma gång. Enligt vuxenpoäng.com är jag numera 31.7 år, sist jag gjorde testet var jag nog 27.

2010 kommer bli året jag bor kvar i Uppsala och ökar min ålder till 37.7, om det vill sig väl.

Jaså.

Gjorde ett test på ne.se

Maria Magdalena

Av våra 150 historiska personer så påminner du mest om Maria Magdalena!

Maria Magdalena

Maria från Magdala el. Maria Magdalena var Jesus främsta kvinnliga lärjunge. Enligt legenden blev hon predikant, eremit och asketisk botgörare.

Min första delgivna lista

Den är långt ifrån fullständig och jag har en del låtar som inte ska vara med egentligen men här finns mycket fina saker och glada överraskningar.

Middagsmys hos Jocke


Jocke fyllde år så vi åt lyxig och fantastiskt god mat, umgicks och spelade spel.

Rensa och Annika

Det enda roliga med att rensa bland sina gamla saker (mammis och pappis har gjort om mitt rum till ett tv-rum) är alla minnen som kommer fram ur kartongerna. Saker, bilder och dagböcker. Jag kastade ett öga i den ena dagboken och såg att jag 2003 var lika överanalytisk och tokig som jag är idag. Det är ändå 6 år sedan.

Vad mer som även är en sisådär 6 år sedan är inträdet av Annika i mitt liv. Min lilla bebis som jag hittade ensam i en sandlåda.

Min Anka!

Barnet Camilla

En bild säger mer än tusen ord, men då kameran saknas får minnet tränas. Mitt minne är inte det bästa och därför måste jag skriva ned den här dagen, den här fantastiska dagen som jag, om det vore möjligt, skulle vilja hänga upp på väggen i mitt rum. Följade är en riktigt lång sammanfattning av min dag, men det var en fin dag jag vill minnas och jag vet att om jag inte skriver upp allt kommer jag glömma mycket bra saker.

 

Jag plockade upp Matilda i Lindholmen, vi letade upp stjärtlapp och tefat i hennes sprängfyllda garage och åkte till Frösunda och Gustav. Det var först när jag kramade om min vän som jag insåg hur mycket jag saknat honom under hans Vietnam-vistelse och det känns fint att ha honom tillbaks i landet igen. Under den korta stunden med Matilda i bilen hade både hon och jag klagat på hur trötta vi var och hur jobbigt det hade varit att gå upp så tidigt (8:20 respektive 9:15) och att vi verkligen ville att Gustav skulle bjuda oss på kaffe. Vilket han så rart gjorde, trots att han sa att han bara drack kaffe i Vietnam i deras små dubbelkoppar. Men kaffebryggaren var bara halv – själva glasgrejen var i den gående diskmaskinen. Lyckligtvis kunde Matilda ett litet trick! Vi kokade vatten i vattenkokaren och hällde kaffepulver i ett filter som vi höll över en kopp. Och hällde vattnet i. Smart! Eller vänta… oturligt nog gick filtret sönder och allt hamnade i koppen. Så vi fick vänta någon minut på diskmaskinen innan vi bryggde kaffe på det vanliga viset.

 

Till kaffet fick vi pepparkakor och chokladsnittar med pärlsocker. Om de nu heter så. Ruskigt goda i alla fall. Någon gång, jag vet inte riktigt när, tog vi oss en tur i huset såg en mistel, beundrade Gustavs hemmabyggda tv-bänk och tittade på datorn på Matildas föräldrars nya sommarhus söder om Söderhamn, eller som hon sa, utanför Gävle.

 

Sedan begav vi oss ut, utan mobil, kameror eller annat som skiljer oss från dagisbarn. Till dödens backe bar det av. Vi åkte en massa stjärtlapp (rosa och blå) och tefat (orange), kastade snö på varandra och fnittrade som de små barn vi med ens blivit. När vi var andfådda och hade åkt oss rosiga om kinderna byggde vi en fästning och aktade oss för de anfallande vikingarna, varav en var en snögubbe Gustav byggde medan jag och Matilda förberedde vapen. Vi kastade snöbollar på vikingen tills huvudet ramlade av, vi kastade oss själva på honom och vi vann!

 

De blöta segrarna åkte en sista gång i dödens backe, mulade varandra och gick hem till Gustav. Vi mötte en byggbil och den körde min kusin. Landsbygden är liten! Jag skulle springa efter och säga hej men bilen försvann och jag tror inte han såg att det var jag. Inne fick vi varm choklad och så kom Gustavs föräldrar hem. Jag som är så rädd för föräldrar! Därför är denna del av dagen lite vag. Vi drack den varma chokladen uppe på Gustavs rum, Matilda spillde i soffan. Sedan fick vi komma ned och äta varm korv med bröd, och samtala vid bordet. Gustavs föräldrar är mycket trevliga men jag var ju barn-Camilla, hon är feg och blyg av sig. Efter lunchen tog vi mer varm choklad och varsin lussebulle och gick upp till Gustavs rum igen. Vi pratade om saker, alla möjliga saker, sedan skjutsade jag hem Matilda och åkte till Brottby.

 

Hemma var det inte livat. Ingen var hemma, och inte hade de smsat eller lämnat lapp. Nänä, tänkte jag och tvättade min klänning jag ska ha på nyår. Ankan smsade mig och undrade om jag var i Brottby eller Uppsala. Jag sa var jag var och hon skrev att mina föräldrar var hos dom. Så när tvätten var klar tog jag bilen ned, tankade mammas lilla golf (snäll/osmart dotter använde egna bankkortet istället för bensinkortet som ju fanns i bilen) och kom hem till familjen C. Då skulle mamma och pappa precis åka. Men jag stannade hos min extrafamilj, åt bautalussebulle och drack mjölk. Annikas nya klocka ledde indirekt till att vi sorterade hennes kvitton och städade hennes garderob och lådor innan jag blev bjuden på middag och sedan, ja, då åkte jag hem.

Vi ska åka pulka imorgon


Och med detta vill jag säga att imorgon träffar jag Matilda för första gången sedan augusti och Gustav för första gången sedan... sedan senare än det men i alla fall tre månader.

Oioioi.se 2004 10 dec

WHOHO! Jag vann 100 spänn på triss! Det firar jag med att hänga i en Gunnar Gren!!

Fredag/Juldagen/Jesus födelsedag

Jag har aldrig gått ut på Juldagen och jag ska inte göra det idag heller! Jag ska titta på På Spåret med mamma och pappa. Så det så.

Halllleeeeeluuujaaaah

JAG HAR HITTAT DOM!!!

Pete and the poets. De ska spela live i P4 i januari. Följande lyckades jag hitta:

Nästa direktsända livemusik:
Onsdag den 13 jan (kl 12.10): PETE & THE POETS Peter Nygren och musikanter med musik från sin nya CD.


Åh, det är en fantastisk dag. Nu ska jag skrapa ihop lite mer i väskan och så åker jag till mamma och pappa om en timme. Hinner jag? Kanske.

Lite enklare att leva

Reserobot.se

Helt grymt bra.

Jullov

Jag tar det lite för lugnt denna morgon. Jag tänker på de små liven som skulle med tåget tidigt i morse och som gick och la sig sent igårkväll. Vi firade in jullovet väl. Efter Beräkningsvetenskapstentan åt vi sushi- och kinamatsbuffé på East City. Sedan köpte jag de sista klapparna, ganska smärtfritt. Och ganska nöjd med inköpen. Var hemma en sväng, gjorde ingenting i nån timme innan det var förfest hos Chris.

Det var nice. Jag och O to the F gömde kort i våra ärmar när vi spelade ölspel. Ingen kom på oss. Till sist begav vi oss till Vdala och Mårten jobbade i baren så jag slapp köa när jag skulle köpa något.

Men det som är viktigt! Igår lärde jag mig en viktig sak. Och jag pratade ut om kommunikationsproblemen med mina killar, med mina killar. Alltså vi pratade om det. Eller. Äsch. Hoppas det framgår vad jag menar. Nåväl. Och vad lärde jag mig för viktigt? Jo. Att man ska ta för sig. Det var fina samtal.

God Jul alla!

Inte lika illa

Jag kom in på Studentportalen nu och ser att jag fick en 4:a. Det måste ha varit den svagaste i mannaminne.

Illa.

Det är nog ganska känt att matte är mitt favoritämne. Kanske inte lika känt är att jag inte kämpar till mig höga betyg i ämnen jag inte tycker om. Turligt nog för mig skapade jag mig en stabil kunskapsgrund i grundskolan, vilket gjort att jag som sämst fick VG på kurser i gymnasiet. Men det är inte det som detta inlägg ska handla om. Nej, det ska handla om att Envariabeltentan är rättad och jag har räknat på mina poäng och det ser ut som om jag kommer få en trea. Fan vad besviket.

Blööh

Sluta klaga på att SJ inte håller tiderna nu, det är ju för bövelen snökaos?

Du är inte så fin men det är nånting med dig?åh vad fina ni är söta hattisarna!!!

Lördag fm

Hallonte, Karin och beräkningsvetenskap. Att cykla till skolan var en riktig pina idag. Men är det tentaplugg så är det. Karin är iofs ute och ringer nu och jag går loss på hennes dator. Men det är väl okej. Om mindre än en vecka är det julafton ifall någon missat det. Det är svinkallt ute med. MEN JAG KLAGAR INTE PÅ VÄDRET. Jag gör inte sånt, bara om det regnar alla dagar i November. Då klagar jag.

Igår var det ännu en mytomspunnen pubrunda med Partyhats. Vi slog på stort och hade jultema. Jag var peppis x2, dvs peppad och pepparkaksgubbe. På förhand visste vi att många av nationernas pubar skulle vara stängda, men att de som återstod skulle vara så jäkla fullsatta... Fail. Men Jenny räddade kvällen med att ha med klappar åt oss alla. Hon är så fin, lilla Jenny. De andra hattarna är också fina. Lika fina som, om inte finare än, hallonte.

Fredag

Paniken lägger sig lite. Lite. Jag har g-chans på duggan. Och det spelar ju ingen roll om man får mer än g för man kan ju bara få g hihi.

Panik

Jag brukade vara smart. Vad hände med det? Känns som om allt bara rasar samman, och jag har svårt att se att jag kommer klara utbildningen. USCH.

En klar, två kvar

Det värsta med tentaperiod är att man inte har koll på sin samtid. Men jag med mina sneda prioriteringar hinner lite ändå. Men på jullovet ska jag minsann kolla på massa fotboll! Wiee!

Dom har börjat med Musikhjälpen igen

God morgon! Jag är hemskt ledsen att jag kom upp först nu, förlåt. Å andra sidan.. äsch. Kanske var det de nästan 11 timmarna i skolan, löprundan och matlagningen fram till 00isch som tog kål på mig. Jaja.
Sånt som händer!

Status på Nutellan

Kanske en fjärdedel kvar? Gluffs gluffs.Jag kollar på bilder på facebook och ser en gammal bekant/vän och tänker oj är hon gravid men kanske är hon bara lite mulligare. Sen ser jag på min nutellaburk och min mage och inser att man ska varken kasta sten i glashus eller glas i stenhus.

Elva nätter före jul.

Typisk skrivkramp. Jag tror min lilla depp har börjat avta. Kanske är den en alternerande serie med termer vars absolutbelopp är mindre än föregående terms absolutbelopp och kanske går denna series termer mot noll? Ja just ja, det är mycket envariabelsanalys nu.

Nej, lite mat så på det här. Jag ska laga hemmapanerad firre med hemmalagat mos. Mos a la Camilla. Hemligt recept på den typ!

I hope you feel the way I do. I hope you'll give yourself up too. I'm damned to feel the way I do. What have I done to fall so hard for you?

Det är lördagkväll. Klockan är 22.22 faktiskt. Jag kom hem från skolan nyss, vi har tentapluggat. 15-21. Nu ska jag städa mitt rum. Ganska märklig lördagkväll, det här.

Uj uj uj

Du och jag, Nutellaburken. Du och jag.

KLAGAR

Jag vet att jag åtagit mig detta helt frivilligt men.. inte helt kul att spåna om rekrytering av unga ledare inom sporten på beställning...

On the go

Snart ska jag ut och springa lite, med betoning på lite. I måndags råkade jag ju springa i 70 minuter och det ska jag inte göra om idag, även om det då var skönt. I tisdags simmade jag lite, igår var det vila. Så idag borde jag röra på mig. Ja. Man ska träna minst tre gånger i veckan! För hälsans skull.

Förresten är det 14 dagar kvar till jul. Jättepepp. Mindre pepp på att sista tentan för terminen är den 21:a och att grupparbetet förmodligen inte kommer vara klart då, vilket gör att Uppsala lämnas först... dagen före julafton? Ujuj.

Men jaha

Relationsexperterna säger att kommunikation är viktigt i förhållanden och jag är beredd att hålla med. Oavsett vilken relation man har.

Snälla ta mig tusen dagar härifrånAck du ljuva barndom! :D

17

Dan
före dan
före dan före dan
före dan före dan före dan före
dan före dan före dan före dan före dan
före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan.

En pulkabacke!

Till Tomten

Kaffebryggare
Öronkåpor (min granne har fantastisk musiksmak men jag vill inte höra när jag pluggar)
Desperate Housewives säsong 4
Presentkort IKEA/Hemtex och andra butiker där man kan köpa påslakan och inredning
Block med rutigt eller blankt papper, tjocka blad, med vikt 90g (standard är 70, billiga har 60)
Sockerkaksform
Sjalar
Strumpor
Soppåsekorg, alltså en sopkorg till mitt rum. Gärna silvrig.
Mappar
Prenumeration på Skogssport
Prenumeration på Bamse (:D)

Och Tomten, om du tycker att jag varit riktigt snäll, kan du få ge mig en GPS-klocka med pulsmätare.

Dagen var bra!

Idag har jag varit med min familj hela dagen och det har varit underbart och precis vad jag behövde. Vi åt på Max i Boländerna och det var ju hyfsat omotiverat men mysigt och vi var på ÖoB min älsklingsaffär och vi letade loppisar men hittade bara två som var stängda. Vi satte upp mina tavlor och pappa tyckte att jag och mamma tävlade i vem som var dummast men han var inte långt efter själv.

Vi åkte till Väsby och firade min fina svägerska som bjöd på choklad och massa gottis och vi tittade på deras semesterbilder och jag är stolt över min tjorben-bror och tycker att han är finast fast även när han är ful. Sen åkte jag hem till mitt Uppsala och har fått energi så jag klarar mig fram till jul.

Det är skönt att få vara sig själv.

Pete and the Poets

Gör som Emilia. Sök på spotify, sök på youtube, sök på myspace. Du kommer inte hitta det. Googla det, altavista det, yahooa det.

Det närmaste du kommer är spellistor från P4-kanaler. Gå in på http://www.sr.se och se till att lyssna igen. Lyssna igen. För det är bra. Jag tycker det.

Ska jag göra det lätt för dig? Klicka på denna länk. Spola fram till 11:19. Lyssna. Ge den samma kärlek som jag ger den. Jag har lite svårt att förklara varför. Men nu är det så.

Jag kan se framför mig hur jag ser dom live på Vdala och skriker med i texten men det är nog riktigt, riktigt önsketänkande det.

18

D
an
före
dan före dan före dan
före dan före dan
före dan före
dan före dan före
dan före dan före dan
före
da
n
    
f     ö     r        e            d           a        n           f         ö       r        e         d  a         n        f ö  r   e     d   a n    f   ö  r   e     d    a   n      f   ö  r   e    d   a  n        f   ö  r   e    d   o  p   p   a  r   e d   a  n   .          

Bloggigt inlägg.

Ikväll är jag bara sugen på att vara med mig själv instängd på mitt rum, kanske ska städa lite eftersom mamma och pappa kommer förbi lite imorgon men å andra sidan så är det ju mamma och pappa, de har ju bott med mig under större delen av min uppväxt så de vet ju hur stökigt det kan vara. Annars är jag ju faktiskt en ordningsam människa :)

Jag och Karin cyklade till Ikea i morse och var där precis före 9.30 då restaurangen öppnade. Vi åt frukost för 16kr var och sedan började vi leta efter termos... Men det är inte så ofta man handlar vad man bara har bestämt innan... Jag köpte ett ljusfat, en groda man hänger på väggen och lägger saker i, fotoramar, tesil, termos och diskbostar.

 

Men Karin bräckte mig i alla fall. Bland hennes fynd fanns en krokodilspegel, lång jäkel, som hon cyklade omkring med. Vi var även på ÖoB och fyndade, himla fin affär.

Förresten har jag köpt två julklappar nu. Bara 5 kvar av 7 då.

19

Dan
föredan
före
dan      före
danföre  danföre
dan        före
 dan      före       dan
föredan föredan föredan
före      dan       före 
dan     före      dan     före
danföre danföre danföre danföre 
dan    före    doppar    edan.


En ljusgrej, sån där av snöbollar

20

  Dan      före 
 dan före  dan före 
  dan före dan
före dan före  dan före dan
före dan före  dan före dan
före dan före  dan före dan
före dan före  dan före dan
före dan före dan före dan
f ö r e  d o p p a r e d a n .

Det är ett paket.

Klappar

Tre veckor kvar till julafton. Jag har lite lagom julstämning så det är ingen fara. Men. MEN. (Sägs med Tony Irwing-stämma). När ska man hinna köpa julklappar? Så som det är nu är jag i skolan 8-17 varje dag, sen pluggar jag hemma och sedan dör jag i min säng. Inga klappar som blir köpta där inte. Kanske ska jag slappna av lite och intala mig själv att jag inte behöver stressa och pressa ännu, med skolan inför tentorna, utan göra andra saker också. För den här veckan har jag inte tränat eller tvättat. Sånt som man måste göra. Ujuj..
Nej okej, men då har jag allt klart för mig.

21

Dan före dan före
             dan före dan före dan före
             dan före dan för             e
             dan före dan för             e
            dan före dan för            e
              dan före dan före dan för
 e dan före da
n före
dan före dan före dan före dan före
 dan före dopparedan.

Det är en glöggmugg med fat.

Hej hej ångest.

Usch denna press!
Varje dag är mer än 8 timmars plugg och känslan av att inte komma nånstans... Ljuset är den 22:a december men klarar man verkligen av 20 till sådana här dagar?

22

Dan        före
dan före    dan före
dan före dan före dan före
dan före dan före dan före
dan före dan före dan för
e an före dan före dan f
öre dan före dan före
dan före dan före d
an före dan före
 dan före dop
pareda
n.


Det är ett pepparkakshjärta typ.

Den första onsdagen i december

Idag var jag inte alls långt ifrån att åka till ICA, köpa en burk Nutella och sätta i mig alltihop. Men alla problem löste sig och jag behövde inte få efteråt-ångest.

Och jag saknar mina klasskillar. Jag har inte varit med dom nu sen i fredags. Dom små liven. Hoppas dom saknar mig.

Hejje!

Hej!
Jag pluggar mycket nu. Mycket. 8-12 plus 12.30-15 plus 17-23, typ. Ungefär 11 timmar.
Imorgon vet jag inte hur det blir, förmodligen något liknande. Men eftersom jag inte hann träna idag så har jag det att göra imorgon.
Och nu kom jag på att jag har schemalagd sovmorgon imorgon men att jag ju ska gå på A-klassens lektion istället för min egen och den börjar ju 8... Fasen. Godnatt!


Jag tror inte att denna fått vara med här så nu får den vara med här och fasen vad jag längtar till terminens partyhats-film!

23

Dan före
dan före
dan före dan före
dan före
dan före
dan
före dan
före dan före
dan före dan
före dan
före dan före
dan före dan före
dan före dan före
dan före dan före
dan före dan
före dan före dan före dopparedan.

(Det är en snögubbe)

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0