Nästa Nässjö. Avstigning sker på vänster sida i tågets färdriktning.

Mindre än 2 timmar har jag suttit på detta tåg, och vi har hunnit passera Linköping. X2000 är lite snabbare än billigare alternativ. Skönt att inte betala själv. Men det hade varit skönt att slippa vänta på bussen i Jönköping i en timme, att slippa smöra för chauffören att han ska släppa av mig i Ulricehamn där han egentligen inte ska stanna, och att inte sitta någonstans i Ulricehamn på obestämd tid och vänta på en bil från Skövde.

Malmö FF- aik

Nej, det handlar inte om fotboll. Bara lite. Dagen håller på att rundas av, efter sjukgymnastbesök, målning och fortfarande pågående fika/häng med matilda och gustav. Vi tittar på fotboll. Matilda vill åka hem :) Imorgon åker jag kvart i sju på morgonen, och kanske, med lite flyt, lyckas jag ta mig till tranemo och arbeta i natten. Alla under 20, kom till ung och offensiv-tältet på ungdomens 10mila!

Storebror säger att min blogg bara handlar om att jag super.


Ni är så fina!

Vänner.
En del står ut med att man konstant verkar komma försent.
En del ringer en från Putte i Parken under Hello Saferide för dom vet hur man känner för sådan musik.
En del svarar inte när man ringer 4-5 gånger och skickar 2 sms.
En del finns där för en lite mer periodvis beroende på huruvida dom har pengar på mobilen eller inte.
En del har man inte träffat på typ 9 månader, och ibland tvivlat på hur relationen egentligen mår.
En del drar fram det bästa och det sämsta ur en.
En del kommer med vatten när man har sovit i en vit van på festival och står vid en mur och spyr.
En del ser en verkligen bara som vän och inte potentiellt ragg.
En del betyder mer för en än livet självt.
En del har man varit kär i men är glad att det aldrig blev nåt eftersom man i efterhand vet att vänskapen är så sjukt bra.

En del råkade hamna utanför just den här listan mest för att jag känner mig trött och glömsk.


Uppsalalala

Tänk vad fint. Fräsch lägenhet, helt okej rum - men viktigast av allt: en bra roomie. Mina positiva fördomar tycks stämma väl och hon känns som en fin tjej. Före besöket gick jag på stan med jenny. Precis som vanligt var det inte hon med pengar och något att köpa som köpte något, utan det var det jag som gjorde. Lila plånbok och en svart blus. 179+75. Nu blir det buss, tåg, buss och bil till Brottby!

Den lilla gråa i mitten, det är jag

Jag vill hem till Uppsala

Igår när jag träffade min gamla hyresvärd sa hon att hon längtade hem till uppsala, att hon inte orkade med stockholm längre. Just då kände jag inte likadant men nu, ja, klart jag vill hem till uppsala, den stad där jag mår bra. För mamma och pappa behandlar mig precis som ett barn och då beter jag mig som ett barn.

Sommarlovsnöje

Om man med orden "nu ska jag ta tag i mitt liv" menar att man ska kolla på Mysteriet på Greveholm, ja, då är det precis vad jag har gjort!

Alla hittills sända avsnitt denna repris-runda på Barnkanalen.

En liten insikt

Jag har funderat väldigt lite men ändå lyckats komma fram till att jag lever ett osunt liv med fokus på fel saker när allt egentligen ändå bottnar i att jag vill ha lite livskvalitet.

Nej du, alkoholen, nu är vi inte kompisar längre

Lyckligt ovetande gick jag in på o....nu för att titta lite och uppdatera. Upptäckte att jag skickat ett privat medd till AH. I fredags. Eller lördagmorgon menar jag. Inte direkt något jag kommer ihåg... Stackars kille.

Kaos och ångest

Lämnade O-ringenlivet bakom mig igår. Hem till Brottby, hem till kaos. Tusen saker att göra, som skjutits upp och som tillkommit. Brev från universitetet, om hösten. Lite ångest och kalla fötter. Vill jag verkligen plugga stenhårt, och plugga typ den näst hårdaste utbildningen? Motivationen är inte hög just nu. Jag ska ta tag i det. Idag fixas sak nummer ett: Lämna nycklarna till rummet i korridoren till Cissi, som jag hyrt av.

Sedan borde jag ta tag i alla csn-ansökningar, och annat som jag vet finns där i högen.

Min (eventuella) hyresvärd för hösten vill att jag kommer upp på onsdag och hälsar på. Karro och jag har sagt att vi ska träffas då. Borde gå att hinna både och. Men grejen är att när jag ändå är i Uppsala vill jag träffa mina vänner där (ekonomiskt och tidseffektivt). Men jag avvaktar lite.

Det här med ångesten, förresten. Efter att ha läst ikapp lite bloggar (har bara haft mobilens begränsade internet att tillgå i tio dagar,) så har jag sett att jag är långt ifrån ensam. Och jag vet att nytt är alltid nytt och jag är rädd för sånt.

Och om inte mammas mobila bredband bestämt sig för att inte nå 3G-nätet utan bara GPRS så blir det inte några bilder.

Sofia Brunnberg

En censurerad rubrik. Här stod tidigare något fult.

Sälj inte fler biljettter än ni släpper in, okej? Så jävla dåligt. Jag hatar er.

Etapp 5

Det ömmade idag. I höftböjaren. Som vanligt. Men huvudet var inte tillräckligt med ändå. Så. 49min på 4.5 km. Det spelar förstås ingen roll eftersom jag totalt ändå är diskad. Nog sagt om det! Om lite mer än en timme är det landskamp, Sverige mot Norge. Efter matchen blir det lite middag, lite förfest, lite 6e etappen. Imorgon upp till Brottby.

Etapp 4

Voltaren, energikaka från gainomax, nya tights från craft för 399kr, bästaste trosan - det, mina vänner, är framgångskonceptet. Fy fan vad jag är nöjd med dagens lopp. Bommade väl kanske bort 3.5 min. Men det skiter jag fullständigt i, jag klarade liksom 10min/km! Hur länge sedan var det jag gjorde det sist? Bortsett från stafetter alltså. Just det. Åh :')

Vilodagen. Nej, aktivitetsdagen menar jag.

Paus i tävlandet för alla. Vad gör man då? Jag är mycket för slott, kyrkor och andra äldre byggnader, men utbudet på såna i Eksjö är lite skralt, kyrkan har jag varit i redan. Dessutom är det väl egentligen mor och far som måste fås intresserade med. Nässjö blir det! Jag gillar att "upptäcka Sverige" för det är ett fint land. Jag tror jag hellre typ tågluffar i Sverige än Europa, förresten. Även om en del klagar på mig för det.

Etapp 3. Fast det är en dålig rubrik med tanke på.

Klubben var i tidiga startgruppen idag, och eftersom jag inte tänkte springa låg jag kvar i husvagnen och sov istället för att hänga med ut på dagens tävling. Klubbens äldsta löpare, Börje i klassen H80, var förresten ute i 2h20 på sin bana (3km). 10 min från maxtid det :) han hade bommat en kontroll med iaf 30min. Min egen förmiddag blev som antytt säng och följa dagens tävling på radion. Det är gött faktiskt. Ikväll springer den sk supereliten sprint inne i eksjö och sen ska vi kolla årets spex. Kalas :)

Etapp 2

Och där var o-ringen slut för min del. Jag får i alla fall inget sammanlagt resultat, för idag bröt jag efter 1an. Till skillnad från igår gick jag bara, inte ett enda löpsteg, men likväl gjorde det ont. Det blev att ta sig tillbaks till mål. Jag avstår tävlan imorgon, sen får vi se. Nu ska jag och Pelan titta på hennes bana. Kanske är jag tvungen att vara ungdomsledare på heltid.

Etapp 1

Snart följer en rapport om dagens tävling men först har jag en annan sak att ta upp. En del vänner är så jävla jobbiga. Visst, jag brukar t.o.m använda ä-ordet om henne, men denna kärlek är INTE villkorslös. Eller vad det nu heter. Självupptagen, allt annat än ödmjuk, saknar förståelse för mitt och ditt.. Listan kan göras alldeles för lång. Jag tror inte jag orkar. Så vi tar och avhandlar orientering istället. Jag joggade i början och det kändes bra. Men sen började det göra ont och nu är det stelt såe...

O-ringenstaden och invigningsdagen

På plats i den för tillfället blåsiga campingstaden, c-orten som den kallas. Vi hällde vatten på mattias och robin och sedan blev det kubb, vallentuna mot Rånäs. Dom vann. Nu är det lite radio och kristian luuk. Eller ja, han blev klar nyss. Senare ska jag och robin, och säkerligen en hel massa andra, åka in till centrala eksjö och invigningen. Förhoppningsvis är inte pratarna tråkiga. Men det brukar det ju tyvärr vara. Därefter är det sprint-stafetten. En distriktstävling för ungdomar. Heja uppland!

Det är inte så att jag måste blogga - jag tycker att det är kul

Frågan är hur bra det är. Att blogga med mobilen menar jag. Med kontantkort kunde jag hålla koll på hur mycket pengar som det kostade (nån krona, max) men nu när jag är en tjej med abonnemang, ja, då kan första räkningen bli skyhög. Bytet till abonnemang är för övrigt orsaken till allt nummer-krångel och sms-spamen från undertecknad. Nu är jag bjuden på kaffe hos familjen C! <3

Äntligen på väg

Nu passerar vi Täby kyrkby. (Vi åker nya vägen, från Rosenkälla.) Och medan jag skriver detta passerar vi även Hagbytippen. Destination: Eksjö. I eftermiddag konfirmeras min lilla Annika. På söndag börjar o-ringen. Och där körde vi förbi häggvik. 
 08.20 Några har klottrat på stenhuset mellan järna och hölö. Jävla idioter.

Om ni saknar mig finns 2049 ord att läsa

Nu är den publicerad. Novellen.

Tidigt på torsdag åker jag iväg och är borta i en och en halv vecka. Det blir inte mycket internet då, inte.


Min första vimmelbild.

Viss värk kan choklad ej lindra

100 g choklad. Nu känns det bättre. Jag har varit hos naprapaten. Igen. Hon har, med vilje, gjort mig illa i en halvtimme. Kommer det ens ge något resultat? Min höftböjare/ljumske på höger sida har protesterat så fort jag sprungit under snart två månaders tid. Vilket suger. Orsaken? Ja, snett bäcken, utåtriktad högerfot och helt enkelt felbelastning. Hela muskulaturen i högerbenet är uppbyggd fel. 100 g choklad är borta, men jag önskar det gick lika snabbt att bli av med denna smärta.

Slå inte min kompis!

Har man varit tillsammans med någon i 2.5 år blir man inte tillsammans med någon ny två veckor senare och man lägger inte upp det på facebook på en gång, utan att berätta om det ALLS för honom, om man inte är ett jäkla as som inte respekterar den andre. Jag fattar verkligen inte hur hon kan göra något sådant mot honom.

Det, om något, är inte okej.

Starstruck

Jag såg nyss Johannesson i täby centrum!

Fin helg med fint folk var förträffligt.

Pappa ligger i soffan framför Tour de France och sover. Och då är det ändå jag och inte han som sovit 4 plus 4 timmar denna helg. Men grymt kul har det varit.

 
Norrköping

 
Stockholm och Vallentuna

Ja alltså, jag hälsade på Linnea, sen åkte hon med mig upp och firade kompis-Jonas både på Grönan och hemma hos hans föräldrar. Det var fint!

Deklaration

4dl vitt vin, en äppeldrink, en piggelin-shot, en caprinha (jag vet inte hur det stavas men det är väl portugisiskt?) och en päroncider.

Norrköpings nattliv

Jag är positivt överraskad. Vi gick ut och det var bra mycket bättre än väntat. Inte bara pga den snygga bartendern. Snygg, charmig, rätt attityd och utstrålning. Riktigt fin kille. Kanske man ska stanna här istället...

Skärpning strulunge

Jag tjatar ständigt om självinsikten som jag tycker mig ha. Och eftersom jag är en lite väl komplex person så finns det så klart lager. Och nu har jag kommit till en ny nivå. Okej. Men grejen är att jag undrar vad som hänt. När blev jag så här strulig? Vad hände med ordningen på mitt liv, mina listor och mitt lugn? När tappade jag inte bara allt kontrollbehov utan även förmågan att ha lite kontroll överhuvudtaget?

Jag gillar det inte. Så nu har jag satt mig med en packlista för helgen (en packlista där det egentligen bara behöver stå tandborste, badkläder, biljetter och pengar), och som tidigare nämnt har jag börjat ta tag i mina måsten. Det sjuka är att jag älskar egentligen att sitta och sortera räkningar, kvitton och annat pappersskräp, men jag har tappat det ändå. Och en kväll denna vecka började jag till och med räkna matte. Och det vet ju alla att jag ÄLSKAR.

Men när fan tappade jag förmågan att påbörja saker?

Do it do it do it well

Det är så fint med känslan av att ha tagit itu med saker man länge behövt ta itu med. Två av tvåtusen saker avklarade. Men datorn drar alldeles för mycket uppmärksamhet. Får jobba på det.

#@½½$!!

Jag är arg. Så jävla förbannad. Jag vill också få den uppmärksamheten. Varför, varför, betyder jag så lite för någon som betyder så mycket för mig? Hur svårt är det egentligen? Jag ger, ger och ja, ger. Jag är inte för på. Även om jag tänker ibland att jag är det. För det är jag inte. Gah! (Här skulle egentligen en svordom som får folk att hoppa till finnas)

Lite ilsken på mig själv med. För självinsikten. För att jag fattar att jag bara är löjlig och arg på mig själv för att jag blir svartsjuk på vänner och för att jag låter mig påverkas så mycket.

Och jag vet att jag tappar lite intresse ibland när jag får tillbaks för mycket. Men det är inte kul att gå runt och vara ledsen över vänner som på sätt och vis sviker och det är inte direkt så att jag kan sluta vara vän med dessa vänner för att de på sätt och vis är dåliga vänner. Jag tycker om dom för mycket för det. De jävla svinen.

Misshandel

Det sved till på min arm. Jag tittade vad det var. En mygga. Jag blev förbannad och smällde till den allt vad jag hade med stålborsten. Men den satt ju på min arm. Det gjorde ont och nu ser det konstigt ut på min armbåge.

Nej jaaaaag ska inte köpa nåt

Stockholm City 10:30-17:30.
Jenny kom ned med tåget från Uppsala och vi gick i stadens alla affärer. Om man med alla menar många på Drottninggatan, Gallerian, Cubus, Zara m.fl.

Jag hade ju tänkt fönstershoppa och köpa ett par solglasögon och ett linne till mamma. För mer har jag inte råd med. Det sprack och jag handlade för ungefär lika mycket som Jenny, som tänkt handla för det dubbla.
         
Jenny med sin nya pojkvän och en rea-hög på Zara.


Jennys alldeles egna första Zara-påse fylld med två fynd, inne på snedsteget Solo.

          
Paus i gallerian. Notera Jennys klädbyte.

Man hinner aaalltid blogga

Det är jobbigt att bli motarbetad. Här har man i en vecka försökt att helt låta bli choklad, men så blir man bjuden och det är oartigt att tacka nej. Dagen efter känns det som om man bör bjuda igen men till slut lät jag bli helt för man kan ju inte bjuda utan att själv ta. Typ. Och i natt, ja, vad drömmer jag om? Just det. OCh det var bannemig den godaste choklad jag någonsin smakat.

Choklad heter egentligen något annat.

Som glass med grädde

Jag älskar när det står om orientering på text-tv.

En gång i tiden ville jag bli författare

Jag funderar på att publicera en ganska lång, men inte för lång, historia om mitt liv. Som då alltså är sanning till högstadiet, men sedan är påhittat. Det var en grej vi gjorde då, i nian kanske. Skrev om våra liv. Jag började liksom alla andra skriva om resor och bra jobb och solsken och fluffiga moln, men när jag bara ville spy av allt det sockersöta tänkte jag om och skrev en helt annan historia som nog är det bästa jag har skrivit. I alla fall gällande originalitet. Men jag vet inte om jag har sparat den slutgilitga versionen någonstans, eller om det bara är utkastet jag har kvar. Handskrivet. Så jag måste lägga in det på datorn - jobbigt. Men kanske värt det. Jag vet inte.

Annars då? Ja du. Målar på och det går bra. På onsdag ska jag börja med rött. Gött.
Imorgon är jag ledig och ska shoppa med Jenny. Hon kommer ned från Uppsala. Jag ska bara fönstershoppa. På fredag åker jag till Norrköping i ett dygn. Sedan upp igen till Grönan med Netzan och hem till pärona. Sedan är det ny vecka och Eksjö!


Igår när jag försökte träna så hittade jag detta. Brottby...

Rapport från 676 in till Stadion

Sitter på bussen och sitter på bussen gör även fyra killar varav två gick året över mig i grundskolan. De pratade om mig, så mycket vet jag att jag hörde rätt. Jag hörde sedan ganska snygg och sjuk i huvudet. Frågan är om det fortfarande var mig de pratade om.

Inför Djurgården - Helsingborg

Dags igen för Allsvenskan och jag ska till Stadion. Min tredje match för i år. Jag var på premiären mor Örebro, då blev det vinst. Jag var på matchen mot Gais - vinst igen. Länge var dessa två vinster Djurgårdens enda denna säsong. Som idrottare är jag så klart en aning vidskeplig, och tänkte att det vore väl själva fan om jag skulle vara tvungen att gå på alla matcher för att det skulle bli tre poäng. Men som tur var vann DIF en tredje match, den mot Häcken. Så tre segrar har vi, och nog kan de utan min närvaro.

Jamenvisst, en gammal bild från 2008. På den tiden gjordes det ju mål...

De tjoade och tjimmade

Det hände något märkligt. Jag vaknade vid 03 mitt i en dröm och kunde inte somna om. För det lät. Här är man, mitt ute i ingenstans, alltså Brottby och skogen, och det låter. Mitt i natten! Det var inte rådjur, vildsvin, en traktor eller något annat man kunde ha väntat sig. Nej, det var grannpojken och hans gäster som spelade badminton, som de gjort ända sen 19-tiden då jag lånade ut raketar åt dom. Jag hade öppet fönster för första gången sen jag kom hit, för att få det svalare i rummet. Jag drog igen fönstret men det funkade inte. Så det blev öronproppar men med ett litet leende. För jag är inte längre den som är den - åtminstone inte lika mycket som förr.


En tjej med öronproppar fast vaket. På Cirkus, Säkert uppträdde och det var december 07.

Idag åskade det litegrann

Åskoväder. Jag är inte rädd för blixtrar och muller, men jag hyser stor respekt för de båda alltsedan jag var alldeles för nära att bli träffad av ett nedslag.
Någon som däremot är rädd är Sappo. När det regnade som kraftigast idag bara stod han och skakade. "Fryser han så mycket? Det är ju varmt.." tänkte jag. Men nej, det var den inkommande åskvädret som fick den lilla voven att skaka. Och när det började mullra visste han inte var han skulle ta vägen. Lilla hunden!

När han inte är så rädd utan mera slapp.

Fick ett sms från pappa

Jag är en dålig, dålig människa! Hur kan jag missa en sån grej?!

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid=%7BB4CEE8FA%2D9A47%2D47BC%2DB069%2D3F7A2F35DB70%7D&newsid=6635629

Hur jag tänker med denna ventil

Alltsedan denna blogg blev offentlig har jag dragit ned på känslor och öppenhet i mina inlägg. På ett sätt blir det ju en tråkigare blogg då, men samtidigt så vill man väl ha lite privatliv i alla fall. Om inte annat, så verkar det ju dumt om jag hänger ut mig själv. Det är inte det att jag har svårt att förmedla känslor eller berätta om "hemliga" saker för folk - det är inte mycket som mina vänner inte vet om mig. Är det något de vill veta, behöver de knappt fråga.

Däremot ska jag nog skippa att dra ned på alla "jag" i mina inlägg. När vi läste Programutveckling gjorde vi ett program som läste in text och räknade förekomsten av angett ord. Jag körde den på text ur min blogg och kan säga att antalet "jag" var löjligt många. Men, det är ju min blogg.

Den lilla bärbara

Idag låter min dator nästan lika mycket som Kristoffers dator.

Därför känns det som en bra idé att gå ut i Norrorts 34 grader med ett glas cola (pappa tog ett nyss, så då får jag med) och en bok. Skugga blir det för jag jobbar i solsken med hönsskit under tofflorna.


I Flogsta med Fia och glass.

Måla staket

Första jobbdagen. Jag jobbade i - trumvirvel - en timme! Exklusive titta på höet, sitta i skuggan, äta lunch, byta om och fika. Imorgon ska jag försöka komma upp ur sängen tidigare och vara där lite längre. Nu ska jag ju iväg och bada vid Skavlöten men via Täby C - igen på alla tre, men denna gång med Snurras. Vore bra om folk lät bli att slåss idag.

The Libertines

Häromdagen, liksom de flesta dagar, lyssnade jag på P3. Och de spelade the Libertines. Jag tänkte "det är bra skit denna låten". Lite senare, i ett annat program, spelades en till låt där jag tänkte i liknande banor. Och se på fan, det var samma band. Så då fixade jag en playlist med dom på Spotify. Det är så fint att min bror fixade mig Spotify redan i, ja, när kan det ha varit? Januari?

Fast nu ska jag erkänna att jag befunnit mig lite bakom flötet. Jag visste inte förrän nu, klockan 11:33 den 1 juli 2009 att Pete Doherty var den ena frontfiguren.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0