Snart kommer Kalle och hans vännerOkej, familjen, jag är inte så smart som ni tror för det var idag jag verkligen förstod vårt intern-skämt med Snart kommer Kalle och hans vänner.

Snart kommer Kalle och hans vännerOkej, familjen, jag är inte så smart som ni tror för det var idag jag verkligen förstod vårt intern-skämt med Snart kommer Kalle och hans vänner.

24

D
a
n
före
dan före dan
före dan före dan före
dan före dan före dan före
dan före dan före dan före dan
före dan före dan före dan före
dan före dan före dan före dan
före dan före dan före dan
före dan före dan före
doppare-
dan.

25

Dan
före dan
före dan före
dan före dan före
dan
före dan
före dan före
dan före dan före
dan före dan före dan
före
dan före
dan före dan
före dan före dan
före dan före dan före
dan före dan före dan före
dan före dan före doppare-
dan.

El clasico

Jag blir lycklig ända in i hjärteroten. Jag ska kolla på fotboll med grabbarna ikväll!

Imorgon är det första advent

Jag rekommenderar SR Bjällerklang, webbradio, för den som vill känna lite julstämning. Min roomie har satt upp adventsljusstaken och plastgranarna, och Jenny "lurade på mig" en gran som är ett ljus idag från Hemtex, där hon jobbar. Jag var ute i Gränby Centrum för att köpa en dammsugare. Det är vad jag har gjort idag. I övrigt har denna dag egentligen bara passerat.

Och denna gran står utanför Siegbahnsalen, min favoritsal på skolan.

Rådet jag fick var att springa för glatta livet.

Jag är inte så trött men sliten av att ha sovit för lite. Men att jag är uppe och badad före halv tolv känns riktigt bra. Igår var det KWX-F gasque, det vill säga en sittning med efterföljande släpp för de på civ ing kemi, miljö/vatten, molekylärbiologi (?) och teknisk fysik. Jag hade tur tur tur och fick sitta med riktigt bra folk, vi pratade fotboll och drog de dåliga skämten. Jag älskar!På släppet kom en massa fina människor men jag hann inte dansa med alla jag ville dansa med men lite, mest sprang jag runt lite hit och dit. Och på bussen hem, efter hållplats Flogsta Centrum, sitter jag med ryggen mot chauffören och skickar sms och läser nyheter. Då jag får ett "Är du vaken Madame?" från herr förare. Jag vänder mig om, viftar med mobilen och vi är båda nöjda.

Jag är jag men ändå inte

Jag har insett att jag är två människor. En som ni ser och en som jag ser. Hon som ni ser skrämmer mig en aning, för jag har inte riktigt lärt känna henne, men jag tror att jag kanske gillar henne ibland. Fast jag har svårt för henne också. Hon som jag ser är ganska stel, liksom seriös. Väldigt... jag vet inte. Det är svårt att säga. Lite coolare liksom. På det lugna sättet. Lite mer som André i min klass är hon.Det här är jag innefrån sett.

Äntligen!!

 
Tänk, det tog bara... 4 månader? Jaja. Fast bilderna har ju inget med händelsen att göra, men tummen upp är högst lämpad! Så fokusera på tummen. Och inte reklamgörandet av vad som visade sig vara äcklig yoghurtliknande dryck eller den goda whiskeyn i oläpligt glas :)

Annars då? Jovars. Fantastiskt mycket att göra på tiden som inte tillåter. Både roliga och mindre roliga saker.. Tyvärr gör jag inte helt vad jag ska för att försöka få det att gå runt, exempelvis tog jag i morse sovmorgon istället för att gå på a-klassens mekaniklektion. Vilket gör att jag nu ligger på -4 timmars plugg denna vecka. Målet är 40, för den som undrade.

Och jag är lite bitter. Över att folk kan plugga pyttelite, men få samma antal högskolepoäng och bidrag som de som pluggar så mycket mer... Alltså är jag arg på mig själv för 8 månader sen alltså när jag läste Data- och Systemvetenskap. Fy fasen.

Bara så att alla vet

När jag ser riktigt snygga killar blir jag vettskrämd och springer därifrån för att jag inte vet riktigt var jag ska ta vägen.

Glasen

Lovisa hann inte dricka upp sitt glas vin så hon stoppade försiktigt ned det i sin påse. Hon sa till mig att hon stoppat ned sitt glas i påsen och jag sa att hon skulle ta ölglaset också. Vi tog påsen och gick. Ute på gatan dracks vinet upp och glasen och påsen tilldelades mig. Jag hade en bortförklaringshistoria redo. Den var nästan vattentätt bra.

Vi gick till Upplands och satte oss. Påsen lade jag bredvid mig på bordet, allting var lugnt. Ett tag. Klirr! Jag ska låta det vara osagt om det var jag eller Sofia som hade ned den på stengolvet, men trasigt blev det. Vinglaset hade sett sina bästa dagar. Men ölglaset var helt! Jag ställde upp det på bordet och knöt ihop påsen med glas. Då kom servitrisen och intet ont anande så norpade hon ölglaset och så var historien slut.


Du ser mig som en tavla som någon kluddat på

Om man vill får man kolla när detta inlägg skrevs, och när föregående skrevs.
Jag vaknade, kände mig okej. Jag duschade och kände mig okej. Men sen så. Frukost. Kaffe. Inte sugen på macka. Så Ica väst ska föräras med ett litet besök innan jag får skjuts till MÖTET idag. Det blir lite som att gå i skolan fast på en lördag, 9-17. Sedan hem till mammis och pappis och min gamla skola för klubbens Årsfest. Sen ska jag sova. Mmmm...

Och om man kollar på när detta inlägg skrevs, och förra, så spelar det inte någon roll för jag glömde visst spara senaste inlägget och publicera det. Ops.

Om du gör fel, kommer du undan med att le

Jag är helt slut. Typ hjärndöd. Fast samtidigt inte. Jag vet inte alls vad det är. Mest av allt vill jag typ gå och lägga mig och läsa eller göra något annat som inte kräver så mycket fysisk ansträngning, men nooo inte då! För klockan 19.30 är det cirkelträning! JAA! Jag ska vara dödare än döden imorgon! Jag vet inte hur okej denna länkning är men.. kanske.

Övningarna

Pepp

Men plugga Lovisa!

Bättre än muffins

Oh, glädjeskutt när Mackan dök upp i rutan!
Jag hoppas han stannar i någon form av en så att säga offentlig position.

Se nedan.

God morgon!

Jag lagade matPotatismos med morot och gul lök, vispad (hyfsad) slät med elvisp, panerad stillahavs hälleflundra (alldeles själv) och gurka.

Kvällen på akuten

Igår slutade vi 17 och jag satt kvar ett tag och räknade. Sedan cyklade jag hem och kastade i mig mat, innan Anders och Jos kom med bilen och hämtade mig. Vi åkte till Fyrishov och hittade efter många om och men in i B-hallen och satte oss på läktaren för att heja på Erik i hans match.
När ungefär en kvart av handbollsmatchen var spelad fick Erik en ful armbåge i ansiktet och fick blödandes lämna planen. Efter ett tag kom han upp till oss på läktaren och vi tänkte att "fan vad tråkigt, nu måste han sitta med oss resten av matchen istället för att spela." Fel. Vi körde till Akademiska och gick in på Akutmottagningen. Klockan var 20 och efter lite mer än en och en halv timme fick Erik lämna väntrummet. Sedan hände ingenting.
                         

Vi väntade och väntade, så som vänner gör, vi fick ju åka om vi ville men det ville vi inte. Klockan 23 ledsnade Jos och frågade i receptionen.Några minuter senare kom Erik ut till oss och sa att han inte fått hjälp ännu och inte skulle få det heller på en timme. Han sa vi kunde lämna hans väska så vi slapp komma tillbaks men vi sa nej. Men vi åkte till Statoil, åt och sedan tittade vi på tv hos Anders och Jos. Efter 01 hämtade vi Erik och halv två var jag i säng.

Erik fick 6 stygn och handbollsmatchen vanns överlägset.

Igårkväll.

Igår satt vi på akuten från klockan 20 till 23.30. Sen åkte vi iväg och lämnade väntrummet och kom tillbaka 01.20 då äntligen Erik fått hjälp. Sex stygn.
Vi som bara skulle titta på handboll... Men kompisar ställer upp!

Favorit i repris - min bästa orienteringsprestation

 Följande historia kommer från dagen före julafton ifjol, och visar på hur rubbade orienterare kan vara.


Klappjakten 2008-epilogen


2008-12-23 16:18


Läs om den spännande upplösningen

Klockan var tolv. Jag hade just släckt lampan och lagt undan boken för att försöka att inte sova alltför länge på tisdagsmorgonen. Eftersom mobilen fortfarande var på så tänkte jag att en sista titt på gamla hemsidan via wap borde tas, för kanske 20:de gången denna måndag. Hittills hade ju inget hänt, så varför nu?


SISTA DELEN


Flämt! Redan tidigare på dagen hade vi börjat spåna om att tomten ju faktiskt antytt att uppgiften löstes bäst i mörker. Och för att hinna före H40:an från Alvägen krävs ju extraordinära insatser. Jag rusade upp ur sängen och flög in i föräldrarnas rum. När jag fått liv i dem och datorn hjälpte även mamma till med att lösa gåtorna, för första gången under denna klappjakt. Mest var det nog för att hon ville fortsätta sova så fort som möjligt.


Lite lätt panik när i inte hittade någon säregen brant, å som slagit knut opå sig själv eller modelljärnväg osv. Det var till sist D45:an som satte oss på rätt spå efter att ha tyckt sig sett en höjd som såg ut som en av kontrollerna. Aha! Snacket om krokiga stigar och bruna högar var bara strunt! Allt var egentligen olika höjdformationer.


Då gick resten plötsligt som en dans att hitta de övriga punkterna och när pappa hittat "den krokiga stigen" så var saken klar. Jag hade sedan länge tejpat iordning hälarna och slängt på mig lite löparkläder så vid 00:36 satt jul-Gorillan med sin far i bilen mot Kårsta. I Lilla Garn gick det upp för mig hur knäppa vi egentligen var. Jag som inte ens gillar att springa i Kårsta på dagen.


Skräckscenariot var att vi väl framme skulle se en parkerad bil, men så var inte fallet. Vi stannade vid vägbommen och hoppade ur, samlade ihop utrustningen: karta, kompass och super-petzlar. Tog en sista klunk ur flaskan (vatten!), några djupa andetag. Vi började gå mot bommen och upptäckte att den var ju olåst. Efter en snabb överläggning bestämde vi oss för att ta bilen så långt som vi kunde och hoppade in i bilen och körde iväg in på den leriga och gropiga skogsvägen. Läste in oss på ett dike som slutade vid en "två-streckare", dvs ett litet sketet kärr, och en sten en bit upp i slänten.


Iväg över berg och mossar, genom snår och ännu mer mossar. Riktigt blött om fossingarna. Vi kom fram till nissarnas markering, dock fann vi aldrig rotvältan men eftersom reflexerna syntes så klart i natten struntade vi i det. Och se, där intill stenen, under lite växter, låg paketet!! Klockan var 01:07 då vi tog segerfotot, och glädjen var enorm. Glada och trötta traskade vi ut till lilla vägen genom skogen. Lite klur att hitta bilen hade vi, men det löste sig.


I bilen kom pappa på något som inte hade varit så kul.


"Tänk om vi hade stått kvar med bilen vid vägen och en polispatrull kommit förbi. En parkerad bil mitt i natten?! Och tänk om de kommit på tanken att vänta ett tag och se om ägaren skulle dyka upp. Vad hade de trott om det kommit två skumma personer ur skogen med ett paket under armen, inslaget i tjock svart plast? Julklapp från tomten? Jo tjena, dra den om Rödluvan också! Det hade blivit en julafton på häktet, medan Statens Kriminaltekniska Laboratorium analyserade innehållet i varenda lite chokladbit efter spår av narkotika.


Men nu var det ju inte det som hände och vi var hemma och i säng till två. Och jag kunde somna med ett nöjt leende på läpparna efter årets prestation.


Segerfotot på Jul-gorillan och hennes pappa med vissa Mårran-drag :)

Hemma med en bok, eller utgång?

Igår var jag ute igen. Förfest hos Erik (klassen) och sedan Vdala. Erik bjöd mig på en drink men i övrigt drack jag inget. Förfesten var riktigt bra. Glädje var nog nyckelordet, det var dans och musik jag och Anders vek lite tvätt. På Vdala spelade the Mary Onettes och jag tycker att det är helt duglig musik med ett plus i kanten.

Kvällens högsta flickskrik kom när jag såg Sofia Skitlång i publikhavet. Jag sprang dit och där var hon, Emilia och Lovisa och det var oväntat att mina fina vänner skulle vara där (eller inte oväntat så, men jag visste det ju inte på förhand). Sen var jag splittrad och lite här och lite där resten av kvällen.

Jag var ganska trött och grinig med, så en del armbågar delades ut när folk dansade på mig.

Övrig kändisspotting på Vdala: Magnus och JO, och Mårten.

Annika Norlin

Hon är så bra att jag ramlar ihop i en liten hög.

Nu är det nog ett godnatt som gäller. Det är svårt att inse att förut var 5 en morgon tid, nu är det slutet på natten. Tack för ikväll spex-folket! Det var najs. ;)

Världens bästa dag, typ.

8-12 var det lektion och föreläsning. 13-17 eget plugg. 17.15-18.15 glassfest. 19-20.15 träning. Mest bäst att träna med Linné! Älskar att cirkelträna även om jag inte orkar och vågar inte tänka på hur död jag kommer vara imorgon.

Onsdag va.

Sovmorgonen stördes av fastighetsteknikern (?) som skulle kolla hur det var med mitt fönster. Men jag kompenserade med ett bad. Varmt.

Idag har du chansen att börja på nåt nytt

Personlighetskris? Tror inte det. Men en ny fas i livet tycks ha inletts. Typ sållning, vad betyder något för mig och vad struntar jag egentligen i? Vad blir mitt nästa mål? Vad är min nya dagsfilosofi?

Kanske märkliga frågor, men a. Jag är lite märklig och b. kanske är det bara ett släng av höstdepression, på ett konstruktivt sätt.

En fråga.

Är Olof Lundh typ 3 meter lång?

Fotbollsgalan 2009

Jag tittar på Fotbollsgalan och tänker på hur kassa både Alsing och hon Jessika är. Jag tänker på att det ändå är bra jäkla tråkigt att Henke lägger av nu. Och att det är fint att de hedrar honom stående ovationer. Jag tänker också på hur jäkla mycket Zlatan-fokus det är. Suck? There is no "I" in "team". Visst, han är duktig, det är han, men det är ganska uttjatat nu.

Och jag tycker att alla priser ska gå till DIF! :)

Nu blir jag ingen mördare!

Jag är vaccinerad! Det var inte så hemskt. Jag trodde att det skulle göra lika ont som tbc-sprutan men det var mer som ett bromsbett, om ens det. Nu har armen snart domnat bort fast det känns mycket som träningsvärk. Får se om jag är sjuk i feber och sånt imorgon.

Jag hade inte tänkt vaccinera mig för jag tror verkligen inte att jag skulle bli smittad, eller om jag blev det, bli allvarligt sjuk. Men Spex-Erik sa att visst, jag kanske inte blir så himla sjuk, men kanske för vidare smittan till någon som dör av den, och då är jag ju en mördare!

Sjung av hjärtat sjungÄr det konstigt att man grinar av lycka och klappar sina händer röda och skriker sig hes?

<3!

http://www.svenskafans.com/fantv/default.asp?clip=8958

Nu gäller det.

KOM IGEN DJURGÅRDEN!

Ikväll ska jag visst på fest.

Det finns för många valmöjligheter ikväll!

Jag är bjuden på inflyttningsfest hos fadderAmanda 50m härifrån. Jag är bjuden på korridorsfest hos Spex-Erik i Studentstaden. Jag är medbjuden på julinflyttningsfest på Djäknegatan. Jag vill nog till Vdala på Mattias Alkbergs konsert. Jag vill vara hemma och sova.

Jag kan göra det lätt för mig och stanna hemma, men det är väl bra att träffa folk? På Amandas fest kommer mycket folk som jag känner litegrann men jag törs inte riktigt gå dit själv. På korridorsfesten kommer förmodligen några till från spexet komma, och dom är ju himla härliga. Går jag på julinflyttningsfesten så får jag vara med mina hattvänner och det är ju inte fy skam på något sätt det. Och på det sistnämnda valet ingår Vdala... Men Vdala kostar 60kr. Resten är ju ganska gratis... Och gratis är fint. Man kan ju cykla..

Muffinförmys

Vi har bakat muffins och gjort en överaskning till imorgon. Inte för att det blir så många på muffinmyset, men å andra sidan bjöd jag inte så många heller. Jag och Lovisa är det alltså som har bakat och som har varit med varandra idag, igår och ska vara imorgon. Vi har bestämt att vi inte ska vara med varandra på söndag.

Camilla tackar för ... flera(?) goda matcher med tre starka hej. Hej hej hej

En av mina favoritspelare, som en gång i tiden spelade back i Djurgården men hamnade i BP efter utlandsäventyret, ska sluta med fotbollen. Han heter Markus Karlsson. Han är från Rimbo förresten.Så det kan gå!

Om jag för ett ögonblick ska strunta i jantelagen...
...så fick jag 40 av 40 på Algebra och Geometri-tentan (5hp).


Betyg/Grade Procent
---------------------
5a 27%
4a 30%
3a 27%
U 15%

Men bli inte orolig för min kost.

Jag har lagat grönsakssoppa.
Läs det igen.
Jag har lagat grönsakssoppa.
Okej?

Jag har lagat mat som innehåller grönsaker.
Hör ju inte till vanligheterna

En tränings-update

Igår tränade jag faktiskt, det kändes bra. Så nu blir det till att långsamt komma igång igen. Jag kommer inte kunna springa intervallpass och långpass med Linné nu i början för där är farten för hög. Men det ska bli kul med styrka inomhus.

Onsdag.

Jag drömde att jag köpte smågodis. Jag som inte gillar det. (Jo det gör jag men jag står inte för det, jag vill inte gilla det och jag gillar det inte lika mycket som choklad.)

Skönaste sovmorgonen har avklarats, snart rullar jag på lagade Bobbo till Ångströms och mekanikplugg. Ikväll ska jag bannemig träna. Jag vill inte veta hur längesedan det var sist. Det är trist att tappa sin identitet så där. Men motivationen är ju inte på topp eftersom jag får ont hela tiden.

Politiiiiken

Jag är så himla jättemycket pepp. På Val 2010. Jag önskar lite att jag var engagerad i ett parti. Så jag kunde valarbeta redan nu? För det borde de ju göra. Åh, jag vill se debatterna, jag vill få hem reklamen, jag vill rösta!

Jag har stoppat in paniken i ett skåp. Men jag måste aktivt hålla emot.

Jag går Teknisk Fysik. Nyligen började vi vår första fysik-kurs, Mekanik. I gymnasiet var fysik mitt favoritämne efter matten, ibland var den på delad förstaplats. Och jag har för mig att i på sista provet i Fysik A, fick jag alla rätt. ALLA. Typ 40 st.

Men nu. Panik. För jag har tappat all förmåga att räkna fysik. Det bara går inte.

Livet väntar inte på att man kommer på fötter igen.

Det kom hit en målare. Han ville tapetsera inne hos oss. Det var bara jag hemma, och jag har inte hört något. Men det kanske är sant. En av nackdelarna med att bo hos någon man inte riktigt bondat med.

Puss Markus!

Så himla fint att bästaste Markus Johannesson fick göra mål i sin sista allsvenska match.

Just idag är jag stark fast jag är ju inte bajare

Jag har förträngt all nervositet och jag tror att jag utgår mentalt ifrån att det blir det bästa det kan bli idag. Att Djurgården klarar sig kvar och att Göteborg (och inte aik) vinner sm-guldet. Det kan ju gå åt skogen också men det vill jag inte, ouffhh, det går inte ens att tänka på den smärtan. Nej, man ska tänka positivt, det ska man väl?Dags att åka in nu snart. In till Centralstationen alltså i Uppsala. Inte med Bobbo, men jag ska nog gå förbi och klappa lite. Stackars lilla cykeln. Sen får jag pannkakor i det lilla lilla huset!

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0