Uppmärksammat

För 9 månader sedan skrev jag följande:

Okej, jag drack för mycket, kom till rummet försent, gjorde av med alldeles för mycket pengar och har blåmärken på ena höften. Jag var full när jag gick upp vid 7 och jag spydde på vägen till kursen idag.

Det låter inte som jag. Tycker jag. Jag är ju en rar och lugn tjej.

Inte helt okej

En sak ska jag erkänna. När folk pratar om film har jag oftast ingen koll alls. I korridoren, när K och Dr Dan satte igång, var jag alltid helt lost. Utom i en genre, som dock aldrig kommer på tal. Romantiska komedier. Där har jag sett massor, massor av gånger. Inte helt okej. Och filmen som var på tv4 kväll var inte helt okej. Den hade viss potential men... nej. Tre systrar och en mamma.

Lördagkväll

Te, mer icke-kommersiell radio och kurvritning.
Virrig, frusen och inte så het.
Miley Cyrus aka Hannah Montana är ganska bra, tycker jag.
Jag vill hänga upp min nya fina ikeatavla. Jag vill ha mer tavlor. Foton. Ge mig.

Lördag

Taylorpolynom, levande ljus, lite läsk och icke-kommersiell radio.

Bästa filmen

Visas på svt1 nu nu nu. Puss på Smala Sussie

Fredag

Idag har jag en facebook-fri dag. Med fri internettillgång är det inte helt enkelt att inte hänga där alldeles för mycket, framför allt, alldeles för länge. Det är illa.

Jag vaknade i morse och mådde lite mindre bra, så jag vände mig om (eller bytte håll i sängen, la mig med huvudet i fotändan, liksom) och somnade om. Men tog mig upp för att inte missa mekanik-lektionen.

På väg till stan och hemförsäkringsteckning hände något fruktansvärt. En mardröm för en Uppsalastudent. Jag cyklade på min lilla Bobbo (mm, jag döpte den, illa) och plötsligt small det. PANG liksom. Inte mitt bakdäck, inte mitt bakdäck tänkte jag, men johodå. Mitt bakdäck. Så nu sover Bobbo på Centralstationen någon natt eller två.

Vi var på Ikea, jag och Jenny, och jag är typ 450kr fattigare. Men sen kom storebror och svägerskan och plockade upp oss, och dom fick se mitt crib. När de åkt lagade och åt jag och Jenny klassisk husman fast veg-variant och hade fredagsmys som det heter. Och nej, facebook får vila till imorgon ;)

Just en sådan dag

Idag är en sån där dag när man känner motivation till att dra på sig sina tightaste byxor. En dag vars soundtrack är Abbas Take a chance on me. En dag, när man inte dricker bantningsdricka för att det uppenbarligen inte är så bra för det psykiska måendet. Idag är en sådan där dag när man vill krama hela världen och oj då nu måste jag till skolan.

Bantningsdrickor

Jag läste på en blogg som jag börjat följa att dom här naturdiet-grejerna är mättande. Och jag tänkte att en stressad morgon är en sådan bättre än ingenting. Så jag köpte för att testa idag. Istället för lunch och mellis. Jag köpte två, en shake och en smoothie. Och ja. Jag åt en sån och ett äpple till lunch idag. Jag fick en del chockade blickar från mina vänner, även om de flesta var finkänsliga och inte kommenterade det. Men jag förklarade att det var ett experiment!

Och ja, det funkade ganska bra. Jag var mätt från 12 och fortfarande egentligen vid 15 då det var dags för mellis.

Men de kostar mer än 20kr styck och att försöka leva på bara sådana... nej. Riktig mat är bäst.

Och jag måste säga att jag känner mig ganska dum i huvudet. Borta, typ. Ovärt.

Nya planer

Ingen Anka kommer till mig imorgon. Sett från den ljusa sidan: Jag slipper raka benen.

Mellis

Mmmmm... Limpa med mjukost, o'boy och en tallrik filmjölk med flingor!

Jaja. 2h30 ska pluggas. Och så ska lägenheten städas. Varför? Jo, den är inte ren, och Ankan kommer imorgon. WIIIEEE! ;)

Dugga (aka miniprov med chans att slippa uppg på tentan i december)

Idag var det dugga i envariabelsanalys. Jag kunde lika gärna stannat hemma. Men, sett från den ljusa sidan, den började 9 och jag gick kvart i tio, åkte hem via Eriksberg som är mysigast nånsin, handlade och pluggar nu mer än en timme hemifrån. Vilket jag inte gjort om jag klarat duggan (och suttit av mer av tiden).

Jaja. Det är värt det. Att jag inte pluggade i helgen alltså. Att jag gjorde massa annat.

Ödesmatchen

Det var helt sjukt. Jag satt i soffan hos svägerskan och tittade på matchen. Ödesmatchen. En sån ångest! Men Haginge hade gett Djurgården ledningen. Men jag vet mycket väl att man inte ska ropa hej. Nooo. Sånt gör man inte. Och när han får ett till synes helt omotiverat rött kort så vill jag bara sjunka genom jorden. Det är kört. Och Örgryte kvitterar. Ja, det var väl det man visste. Men så blir det straff till Djurgården - som sitter. Men så går Milic in våldsamt i en närkamp och visas ut även han..

Och utan förhandsbeskeden på datorn om vad som skulle hända hade jag dött! Ellinor var inne på en sida som låg före sändningen. Som sa vad som skulle hända. Men jag vet inte vad som hade hänt med mig ifall det plötsligt stått att Örgryte kvitterat igen...

Herregud.

http://dif.se/diftv/default.asp?id=453

Där korvkiosken har alkoholtillstånd och biblioteket har öppet 8-21 7 dagar i veckan

Ja just ja, jag är i Brottby. Och jag har en äkta Brottby-fredag. En lugn kväll. En kväll med ganska mycket fokus på morgondagen. Det blir en tidig lördag, med en färd till Enköping och jag vet, det var sagt att det var stenhårt plugg som gällde denna helg men... Ärligt talat. Det är ju final i Upplandströjan imorgon. Det kan man inte missa.

(och en avstickare - Cirkus Möller var kul!)

Morgondagen bjuder även på mer icke-plugg. Jag ska hänga i Väsby en sväng. Ytterligare en ångestmatch ska spelas. Kom igeeeeeen Djurgår'n! :)

Förresten så tycker jag om att växa upp och känna mig för gammal och mogen för cat-fights. Inte min grej! Och att gå runt och tycka illa om folk helt i onödan. Ganska onödigt det med. 

Säkert! - Min hemstad


Typiskt jättebra?!

Det här med vänskap

Man får inte visa uppskattning. Man får inte tro att man är någons vän. För då är man konstig. Man ska vara kall och inte bero av någon, inte visa svagheter eller personlighet. Man ska hålla upp fasaden. Även om man umgås så som vänner umgås, så ska man inte tro att det är på riktigt.

Eller? Nej, inte i min värld. I min värld betyder saker något. Har någon pratat med mig flera gånger, och har jag varit mer än artighetstrevlig tillbaka, så räknar jag oss som lite mer än bara bekanta. Och om någon betett sig märkligt mot mig, så pass märkligt att jag tycker att han/hon är störd, ja, då är inte jag mer än artighetstrevlig mot denna person i framtiden.

Uppenbarligen är inte detta något allmängiltigt.

Tentadags

Jag skrev ett hyfsat långt inlägg här men blev utloggad och jag orkar inte skriva om, så jag kör sammanfattning:

Ma I Algebra på SU är bra mycket svårare än Algebra och Geometri på UU. Jag har inte pluggat idag. Jag ska plugga nu. Jag känner ingen stress över morgondagens tenta.

Oh, saknad.

Kiitos Anna!!

Igår träffade jag Anna, min finska brevvän. Vi har skrivit till varandra sen vi gick i 5:an, dvs i 10 år nästan.
Precis som förra gången vi sågs, för nästan exakt ett år sedan, kunde vi bara ses någon timme. Igår skulle vi ses från 12-16 typ, innan hennes båt skulle åka igen. Men nej. Återigen tröttnade hennes sällskap på Stockholm och ville åka tidigare.

Anna är världens gulligaste. Full av kärlek, välvilja och allt fint. Jag ska försöka få henne att flytta till Sverige ;)
Stresstagen bild precis innan hon skulle gå...

Ångest

Det känns bedrövligt. Jag mår dåligt. Inte kul att det i praktiken är klart med Superettan; som bäst kan DIF komma på plats 14 och därmed kvala. Hur fel låter det inte att Åtvidaberg ska spela Allsvenskan 2010, men inte Djurgården?

Vackert

√π

Jag dricker kaffe, äter två banan/chokladmuffins och värmer tårna. Jag fick bara träffa Anna i en timme denna gång också, trist värre, men en vacker dag ska jag ta tag i det och åka till Finland. Nu ska snart tentaplugget ta fart igen och fokus på lite kombinatorik, induktion och, ja, sen tror jag faktiskt att jag har koll på resten. Det vore inte fel det inte. Men jag har glömt bort nåt...
Hmmm...
1. olikheter och cirklar/ellipser/hyberblar/parabler
2. ekvationslösning
3. komplexa rötter och andra rötter
4. induktion
5. matris och linj ekvsyst
6. plan och vektorer
7. spegling
8. kombinatorik.
det är tentan det.

Nu ska jag bli frisk!

Det här med att vara sjuk hela tiden. Inte helt okej. Jag käkar mina c-vitaminer men vad hjälper det? Nej, jag tror det är dags för en livsstilsförändring. Nu. Det blir 8 timmar sömn per natt, fem mål mat om dagen, och välklädda fötter. Kommer det att räcka? Vi får hoppas.


Inte för att jag har käkat mycket pizza...

photo de groupe

Temat var FRANSKT!

Ja, det var ju så att Partyhats-Karin ska flytta till Paris, så då körde vi överraskningstema Frankrike för att fira (?) detta. Jag hade basker, läppstift, sjal från loppis, pappas gamla hängslen, randig tröja, kjol, strumpbyxor och Elsas converse. Och Elsa är ju fransk! Sen blev det fransk manikyr på ena handen och franska flaggor på naglarna på andra handen.
Emilia och Jean-Claude, KARIN, Lovisa

All in

Ikväll är det Partyhats-dags. Det kommer bli grymt. Och jag lägger böckerna åt sidan och åker in till stan och skaffar utrustning. Vi ska ha tema ikväll och inte bara ha partyhattar på. Nej, ikväll blir en unik kväll. En asbra kväll. Temat är kungligt och jag har outfiten klar för mig. Jag längtar. Jag ska åka in till stan nu och köpa det sista som behövs för att få till pricken över i:et. Och jag ska ha på mig mina converse ikväll - för dom om några är riktigt bra till detta tema.

Jag håller temat hemligt ifall att en viss person, för vilken temat är hemligt, läser detta. Men jag tror inte hon läser detta. Ikväll får Uppsala veta - imorgon resten av världen.

Au revoir!

Matilda

Jag saknar Matilda. Hon är en fin tjej, jag önskar att alla ni som inte känner henne kände henne. Matilda känner mig - bra. Om jag ska berätta något för henne, om mitt liv, om något som hänt, hur jag gjort, så förstår hon. När jag säger "och så gjorde jag bla bla för jag är ju så och så", säger hon ja, och nickar, och menar det verkligen. Hon vet hur jag fungerar och hon tycker om mig (ändå).

 

 

Matilda åkte till Australien och var där en graviditetslängd. Nio månader alltså. Jag saknade henne. Hon kom hem, jag hann träffa henne jättelite men jättelite är bättre än ingenting. Faktiskt. Sen flyttade hon till Lund för att plugga lite. Och Lund är nästan lika långt bort som Australien. Ibland är jag rädd att hon ska glömma bort mig, att jag inte är viktig för henne, så viktig som jag önskar att jag vore. Och Matilda är en av ytterst få personer jag fortfarande blir svartsjuk på. Det är annars en sjukdom jag börjat friskna från, att vara svartsjuk på vänner.På alla hjärtans dag fick jag en så fin hälsning att jag började gråta (klicka på bilden):Och om det inte framkommit, så Matilda, jag tycker det litegrann verkar som att jag älskar dig.

Den bästa humorn

En helt vanlig onsdag.. eller?

Ja, alltså, igår skulle jag plugga och Karin kom över så jag fick lite fart på pennan och tog mig igenom en tenta. Vi planerade för middag med efterrätt och DH med popcorn, men allt sprack. För vi kom på att vi hemskt gärna ändå ville gå på tentafesten. Så jag smsade mina pojkar och hörde om de skulle gå, men Anton svarade att "Nej, du ska till mig kl 7 och förmysa :) sen honkar du till gh ;)". Och senare smsade även Lovisa att hon vill till GH.

Efter många om och men så fick vi ihop en bra kvällsplan och for till Anton via omvägar... Man ska inte låta mig välja väg! Så vi var där med några ur klassen och sen när klockan närmade sig 21.30 åkte jag och Karin ned till stationen och mötte Lovisa, och kilade till GH och Polaroid för att slippa inträde (kostar från 22). Jag tog en whiskey och klass-Jonas stod i baren. De hade inga lämpliga glas men glad var jag för det. Vi dansade lite och så, sen bar det av för mig och Karin till Gbg och där var det bra himla bra. Inte många f:are var där men jag träffade några från spexgruppen, Sipola och Emelie iaf.

Sen hem i kylan. Helt okej.


Notera kombon av pekning OCH tumme upp!

Nattliga konstateranden

Jag sitter här, mitt i natten efter en tentafest utan tenta och med den ensamma chokladpuddingskålen i min hand. Den skål som inte gick åt till efterrätten. Och jag upptäckte att jag tuggade den.

Jag tog ledigt

Det här med att plugga hemifrån. Inte min grej. Det går inte bra alls. Kanske för att jag inte har något riktigt upplägg. Kanske för att jag sitter här och bloggar istället? Ingen vet. Vad jag däremot vet är att jag var trött i huvudet igårkväll, och blev lite sur över vad en kille skrev till mig på fejjan, men sen så idag såg jag vad jag skrivit innan till honom och nu förstår jag!

Nåväl. Ska försöka se vad Karin gör idag, kanske vill hon komma hit och få pli på mig.


Förresten ser det ut så här i Brottby, med massa kläder upphängda på tork längs med E18.

Till Lovisa


Hej lilla tisdagen

Den här dagen har chans att bli en dag att minnas som en bra dag. En produktiv dag. En dag, då jag gör saker jag ska och mår bra.
Det började med en tråkig föreläsning med den nöjda herren. Sedan lite Algebra-lektion, innan jag for iväg till doktorn. Dom hittade inget större fel på mig, men för säkerhets skull fick jag åka till Ackis för att ta ett blodprov. Så jag for dit, blev tömd och for tillbaks till Ångström. Lite lunch (som varit dagens sämsta händelse, eftersom makaronerna var frysta och jag pallade inte går ned och värma dom igen...) och sedan massa, massa matte. Men 18.18 gav jag upp. Så for jag hem på Bobbo, och lagar nu mat. Mumsi.
Kanske låter inte denna dag så speciell, men det är just det som är grejen. Den är så himla vanlig och bra!

OCH JUST DET! IMORSE SNÖÖÖÖÖADE DET. GLÄDJESKUTT!

Så värt 79:50!

Här kommer ett sånt där klädinlägg. Dom är inte många här på bloggen, men de förekommer mer och mer. Låt mig presentera världens bästa trosa!


Här kan den köpas

Kul, verkligen,

Det är så himla roligt att vara sjuk. Att vakna strax efter 5 för att man hostar sönder och sedan inte kunna somna om, för att man hostar sönder. Jag har provat varmt honungsvatten, det gav inget resultat. Och nu ska jag ju upp om en timme, typ, känns inte värt att försöka somna om då... Nu blev jag hungrig med. Så det är väl upp och käka som gäller snart då. Men jag tror inte jag slutar hosta för det.

Och där kom ångesten

Det var längesedan sist vi såg, jag och Ångesten. Men nu är den här igen. Lite av varje. Det är mest vad jag gör med mitt liv-ångest, en känsla av att jag borde göra något annat. Och en total brist på motivation. Alltid lika läglig med sina besök! Tenta om lite mer än en vecka och muntlig presentation imorgon. Och om lite mer än en timme ska jag träffa tre människor varav två av dom är duktiga på att trycka på mina bli irriterad-knappar. Ja hurra.

Och där blev det ett släng av ilska också. På folk igår. Inte mig, det kan omöjligt alltid vara mitt ansvar. Skäms!

Nu är det fredagsmys!

Jag är hos Annika. Det är så himla mysigt med henne. Hon är bäst, typ.


Men jag var beredd att rycka in.

På ICA låg en kvinna som fått epilepsianfall. Hela hon skakade och det rann från hennes mun. En ur personalen gjorde sitt bästa för att ta hand om henne. Folk ringde ambulansen. Någon sa "you have to keep her from swallowing her tongue!". De flesta gick vidare förbi med sina kundkorgar.

Men hur stavas det? Epelepsi? Epilepsi? Känns som en dyslektikers drömord....

Sugen.

Nej, idag får det bli flera inlägg. Hemskt ledsen. Jag måste bli frisk, så jag kan börja träna igen. (Och göra lite mindre fel när jag stoppar i mig massa godis. Godis <3)
Frågan är om jag ska använda min sjukdom som en förmildrande omständighet och kanske baka nåt och äta upp det? Har ju faktiskt ingredienserna till min specialkaka. Seg, lite kladdig. Ja, eller fan ströbröd saknas... Kanske norpar från roomien? Mohahaha!

Morgonchock!

Min bästa Anna-vän ska få en liten bebis!

Avslutningssången från spexet

(Och det var en gång)
I ett litet asiatiskt land
Satt en ensam, kort och "kraftig" man,
En diktator (diktator)

Hade världsrekord
Han hade 17 slag på 18 hål
Sprungit snabbare än Bolt även denna år
Med rullator (rullator)

Han var stor och rund
Han har världsrekord i vackrast namn
Och tar alla stjärnor i sin famn
Bert Karlsson (Bert Karlsson)

Han blev drygare
Och Carola räckte inte till
Det var dags att dra till King Jong-Il
I Korea (Nordkorea)

Ingen näsa kvar
Han bytte färg från svart till vit
Men vi diggar än hans thriller-beat
Michael Jackson (Michael Jackson)

Alla tror han dog
Men han ångra sig i sista stund
Och tog ubåten till Beringssund
Blev Stjärnvapen (STJÄRNVAPEN)

Köpa nya underkläder när du inte orkar tvätta - check.

En del skulle säkert kalla det low point. Jag skulle vilja kalla det smarthet. Eftersom jag vaknade i morse utan röst och att huvudet numera och sen lunch velat sprängas, och att det ömmar i hela nacken samt att halsen är svullen, så är jag inte mest pepp på att tvätta. Men i garderoben låg bara ett par trosor kvar...

Så jag tog istället omvägen hem via stan och köpte mig massa nya för presentkortet. Och jag behövde ju faktiskt nya!

Måndagstankar

Hej.
Det gör ont i min hals. Jag är i fas i Algebra & Geometri:n. Jag är massor av efter i Envariabelsanalysen. Jag har inte för mycket koll på redovisningen imorgon av konstruktionen (se bild nedan). Jag tänker fortfarande mycket på i lördags kväll och på hur bra allt var, och på hur jag nästan blev tårögd hela tiden för att allt var så fint. Hemma hos Sofia och konserten och allt. Men jag tänker också på hur mycket pengar jag gör av med. Anders sa idag att han och hans sambo försöker leva på mat för 400 kr i månaden, och att de klarat 500 hittills. Men visst menar han väl i veckan? Ja. Vecka var det. Men ändå, för två. Jag måste börja matbudgetera.

Heartbeats och mardrömmar

Karin var här en stund på kvällen, vi tittade på två Desperate Housewives avsnitt och jag grät mer än de två tidigare gångerna jag sett avsnittet där Nora dör. Sen gjorde vi ingenting tillsammans. Vi tittade på Youtube-klipp och försökte hitta klippet med gässen men det är borta...
Men vi tittade på reklamen med Jose Gonzales Heartbeats. Och då kom jag ihåg en sak från min barndom - en mardröm jag brukade ha. Med färgklickar eller liksom ja. Som att hela allt fylldes av platta runda grejer i olika färger. Hur gammal kan jag ha varit? Tre?

Masterplan

Världens bästa kväll. Började med mys uppe i Björklinge hos Sofia. Sedan Velvet på V-Dala för att se JJ. Inne dyker plötsligt Felicia och Claes upp. Jag vet inte hur jag ska formulera den här meningen, men eftersom jag känner delar av bandet pratade jag med sångerskan före och hon var rar precis som förr. De spelade, alla älskade det och jag grät nästan av lycka för deras skull. När de var klara dansades det innan jag på ett bananskal hamnade i logen backstage.

Alla med Spotify - jj. DO IT!

Lägg ned.

SLUTA använda uttrycket "typiskt 80-talister". Iaf nu, om 30 år är det okej. Jag hatar det, det är löjligt.

"Vi är här för att...för att.. bröllop!"

Det känns tomt. Igår uppträdde vi, och det gick kanonbra och vi tyckte alla att det var så himla kul att stå på scen. Nu är det över. Vi är klara. Känns inte bra. Men jag hoppas att det filmades alltihop. I wanna see.

Förenade konspiratoriker

Det är en fantastisk känsla att stå på scen. Att ta plats och att få ta plats. Att se hur publiken suger in varje ord och rörelse. Jag är laddad för imorgon. Imorgon smäller det. Någon gång efter förrätten är det vi som kommer upp på scen. Då är runt 300 par ögon riktade på oss. Reccespexgruppen är redo. Vi har lagt ned nära 40 timmar var på det här, övat improvisation, skrivit manus och repat in vårt spex. Vi ska ha roligt imorgon.

Kalle, Gustav, Erik, Josefin, Lisa, Rickard. It is ON! 

Jag tycker illa om att stå i centrum samtidigt som jag älskar det.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0