Och förresten...

... jag ser fram emot lördag med. Men tåget till Sthlm går före 11, kan bli kämpigt det. Med tanke på recce-gasquen dagen innan. Jag har laddat upp med en nyposoppa i kylen. Efter matchen (DIF-Trelleborg) blir det tåg upp igen och hem en sväng innan V-Dala, Velvet och JJ! Megapepp.

DSV

Den här veckan har det varit Dåliga Skämt Veckan (DSV) på Pollax. Imorgon torsdag är det DSV-pub och fritt framförande av skämt på scen på Uthgård.

Känns ju som min grej, rakt igenom. Tyvärr kan jag inte gå, för det är spexträning. På fredag smäller det. 15 minuter underhållning. Wiee!

Att definiera sig själv.

Det är en märklig känsla att ha varit viktig för någon och plötsligt inte vara det mer. Även om plötsligt är en sanning med modifikation. Om man vill, kan man säga att den plötsliga förändringen tog ett år. Och i efterhand så borde jag ha sett det komma och inte trott på de, som jag vet nu, tomma orden att "saker förändras inte mellan oss".

Vänskap är inget man ska ta förgivet. Ett uppbrott av denna typ skulle ha krossat mig för bara något år sedan. Men någonstans på vägen blev jag starkare. Någonstans på vägen slutade jag bli ledsen över vägar som slutade gå parallellt med varann. Någonstans lärde jag mig att istället för att sakna dom, se tillbaka på tider som varit och bara minnas dom med glädje över att ens få ha upplevt dom.När jag och Jenny åt lunch ihop förra veckan frågade hon mig hur stor del i mitt stanna-kvar-i-uppsala-beslut hon hade. Jag har faktiskt inte tänkt på det, men det var ju hon gav mig kartan till det liv jag har i Uppsala, och som jag inte ville lämna. Att börja plugga i Uppsala och att stanna här för mina 5 år, måste vara det smartaste jag någonsin gjort.

Morr!

Antingen har ett misstag skett, hos Studentbokhandeln, att de tagit fel lapp, att den slinkit med en annan eller något annat.

Eller så har någon fräckt gått in på Studentbokhandeln, sagt att hon är jag och hämtat ut min reserverade Calculus, som jag väntat på i veckor... Vad är det för stil?

Kör i vindIdag träffade jag Lovisa. Vi gick utan mål längs Kungsängsgatan, gick farligt nära Fyrisån i blåsten för att se om det var Lovisas öde att skriva tenta på tisdag, hade minnesstund med blomma utanför Snerikes Brygga, hoppade över de stenplattor utanför Saluhallen/Svenska Kyrkan där vi gick till Studentbokhandeln som var stängd före Snerikes för att inte korsa den väg vi gått, satt på samma sida vid bordet på Max och spelade in en film med en kaffemaskin med eget liv.

Vi hälsade även på Jenny inne på Hemtex och jag köpte ett brunt lakan i dubbel storlek för Jenny sa det.
Jag har en liten tanke om att låta Jenny hjälpa mig fixa mitt rum sen, med inredningen alltså.

Fail

Jag satt och hoppades på de 1000:- minus skatt jag skulle få. Fail. Dom fick jag tydligen i augusti.

Inte okej!

Om vi peppar en hel vecka i förväg för brunch borde den få bli av. För jag ansträngde mig massor för att komma hit så jag skulle hinna, istället för en natt till i Brottby så åkte jag tåg mitt i natten och lät cykeln stå på stationen, och jag har sagt till spexgruppen att jag inte kan ses förrän 15.

Men nej, vem försöker jag lura? Jag har det inte i mig att vara arg. Det lyser igenom min text. Jag är inte längre dom djupa dalarna och höga bergen, vad har egentligen hänt? Är det bra eller dåligt? Är det kanske tonåren jag lämnat? Läskigt.

Har jag blivit en stabil människa som vet hur världen ser ut på riktigt och lärt sig leva med det?

Mammas födelsedag

Hur var det det var?
Fru Johansson, det kommer en till!

Grattis på min mamma!Hur blir det med brunchen idag? Ingen vet. Men cykeln ska hämtas på stationen, boken köpas på Studentbokhandeln och spexet ska övas på... Great. Jag som ville sova.

Eller nähä, bokhandeln har stängt idag.

Jag älskar min fyllebok

I födelsedagspresent fick jag en liten ljusblå bok med blommor på. Det är min fyllebok. I den ska mina och andras tankar skrivas vid utgång. Hittills har den varit med två gånger, på senaste Partyhats Pubrundan, och på FUB-rundan igår. Igår langade jag runt den till mina mer än måttligt förfriskade klasskamrater och faddrar, och vissa meddelanden går ju inte att läsa. Men det är charmigt. Jag tycker om den lilla boken.

Nothing compares to you.

Hört under kvällen
Camilla, varför har inte du kille? Du är ju en fin tjej.

FUB-runda var det, skulle ju inte gå men hann till slut med ändå. Det var kul, det tycker jag, men det blir nog blåmärken eftersom Manne slog mig på vänster överarm...

Olof och Anton, Antons deklaration, Mats och André.

Lycka.

Det är små saker som gör mig lycklig. Att känna att jag har kontroll över envariabel- och algebra-situationerna är två små saker. En annan sak är faktumet att jag inte bor i Flogsta Höghus längre. Att oväntat ta emot omtanke från folk jag tycker om är en fjärde sak som även den gör mig varm inombords. Att äta lunch med Jenny är lycka det med.

Lycka är även att göra och uppleva konstiga saker med min Annika.

Svåra val i vardagen

Lyssna klart på favoritlåten eller titta på videoklipp med favoritmänniskan?

Roligt på bild 2007Ett litet jubileum

Imorgon har jag bott här i en månad. Det känns längre, mycket längre. Det känns bra. Än har jag inte fått i ordning, men det har inte funnits tid eller ork. Jag vill ha upp resten av mina saker! Golvlampan <3 speciellt. Jag vill ha en skrivbordsstol, skulle inte Jonas fixa en åt mig?
Jag vill ha tavlor. Jag vill ha lite fint. Nytt överkast.
BILD Bild

Det är inte alltid så lätt

Jag önskar att du vore någon annan så jag kunde gilla dig på det sättet.

Happy face

Det visar sig att Uppdragsfadder-Josef och spex-Lisa är orienterare. Helt otippat. Jag gillar det.
OL<3

Orka vara dig (själv)!

Idag har jag blivit irriterad på alla. Nej, osanning. Många. Vi gick från föreläsningssalen och ut. Folk var i vägen. Jag ville slå dom i huvudet. Men jag lät bli. Hade någon kommit åt mig mer, typ trampat på mig, hade högerkroken svingats. Vad som är konstigt är att jag inte blir irriterad på Anton Banan när han retar mig. Jaja. Linda tippar på att jag har PMS.

Vi hade duggan idag, jag kickade nog ass. Det var verkligen inte svårt, det enda kan vara slarvfel eller Im(z)-relaterade fel. Faktiskt. Mest av allt vill jag hem till min säng och sova mera, men ska på spexmöte ikväll klockan 18. Vem vet när det slutar... Men jag har fått schemat för när vi ska ses så jag kan planera mitt liv, gött.

Så vad gör man nu i en timme? Eh.. Åker hem? Borde nog, ja, jag hinner ju. Handla lite mat. Bra tänkt. Hej!

Vita strumpor är djävulens påfund

Glädje och sorg. Dagen har innehållit mycket. Jag var lagledare för Uppland lag 2 i distriktsstafetten, och dom var så himla duktiga, de kom 10:a (sträckplac. 16, 13, 9, 10) av typ 100 lag. Grymt bra Martin, Challe, Robin och Fia! Vad som verkade så bra men som fick magen att knyta sig och framkallde illamående var förstalagets enorma prestation. Det verkade bli guld, jag bad han däruppe fixa det, men det är ju Småland som kallas bibelbältet och dom vann till slut. Men ett silver är hur jäkla bra som helst det med!

Och Djurgården vann med 4-1 borta mot BP. Smaka på den! Jag blev alldeles hispig på bussen när jag pratade med svägerskan efter 4-0 målet. Galet galet lycklig!! Men inte lika lycklig över att Johannesson slutar efter säsongen. Nu ska jag se intervjun med honom om det på diftv.se

Peace.

Tack för. Kaffet?

Jag har ledsnat på att andra ska förstöra min planering. Jag hade en väl fungerande plan för idag, hur jag skulle kunna gå på förmiddagens lektioner och sedan åka till Moskén, varifrån bussen åker till USM. Men sent igårkväll önskade en någon att jag skulle förbi BMC på 11-11.15-rasten, vilket jag inte hinner på 15 min liksom. Speciellt inte med packning. För det tar 10min att gå i vardera riktning. Men nej, jag måste dit.

Ny plan är alltså att cykla med vanlig väska på morgonen, gå på första och halva andra föreläsningen, cykla till BMC och köpa (den där jäkla) biljetten, cykla vidare hem, ta packningen, gå ut till bussen, åka buss till Djäknegatan och hoppas att jag hittar från där till Moskén... Och hoppas att jag har med mig allt. Sen, väl på bussen, ska jag antingen plugga eller sova rumpan av mig. Svårt val.

Rubriken borde vara titeln på låten som jag och Snurras dansade till på Sp3c's studentskiva med temat Movie Stars

Jag är hemma på lunchen. 13.15 börjar jag igen, sen borde jag stanna och plugga i skolan ett par timmar. Så att jag med gott samvete kan åka på USM imorgon. Jaa. Ja.

Jag borde ha lite dåligt samvete över en lögn jag drog till med, men tvärtom känner jag att jag gjorde rätt. Ganska så konstigt. Men jag känner att det var värt det eftersom jag kunde fixa en grej jag annars aldrig skulle hunnit fixa. Nya löparskor. Jag älskar dom redan.

lim f(x) -> =) då x-> 0+

Hej hej!
Idag överlevde jag, trots att det såg mörkt ut. Kaffe önskades men fanns ej att tillgå. Sov för lite inatt. Sen hann jag med att bli riktigt förbannad också, men jag orkar inte ta upp det.
Hem och inget internet, så jag tränade, och det var trots allt skönt och fint. Halvny runda var sjukt mysigt. En fors i en dal liksom.
Hem, och frågade Lisette om två saker. Dels hur man gör en ny kanalsökning på tvn, dels om hon hade Calculus åt mig att låna tills jag får min egen. Dubbelscore. Nu tittar jag på Champions League och på bordet ligger boken. Lagade god mat, ugnsfalukorv med mos, hemmagjort mos så klart. Mätt och firar med Coca Cola. WIE!


Emilia och håret får påvisa hur fint det är nu plötsligt.

ps. Lovisa! Du och jag och nästa match?

17.29

Det var intagningssnittet på Teknisk Fysik i Uppsala i år. Ganska högt ändå det. Jag hörde hur Anton och Mats berättade sina snitt för varandra. Jag blev förvånad. Mitt är inte lika imponerande häromkring...

Hurra...

Det går inte bra just nu. Planer spoileras, jag ligger efter i skolan, finns inget utrymme att fixa alla saker utanför skolan som måste fixas... Frågan är om jag ska ta en period nu utan roligheter och sedan njuta allt vad jag har av USM-resan till Halland. Men så är det ju provet på måndag, som jag inte är redo för alls ännu. Och kommer jag hinna bli det? Tveksamt.

Och Djurgården går inte bra. Men nu orkar jag inte skriva fler känslomässiga inlägg om det, för läsarna av denna blogg har nog fattat grejen. Jag uppskattar dock att ingen av de som kunde tänkas sparka på mig när jag ligger gör det.

Istället så kan jag nämna att jag var på spexmöte idag och vi gör framsteg, men det är detta som förstör mina planer.. Vi ska uppträda 2 oktober, så säkert ska det övas hela helgen innan... Och då kan jag inte träffa Snurras innan han lämnar för Vietnam eller fira mamma. Illa, illa. Eller så biter jag ihop och får allt att funka. Lycka till.

Kärleksanalyser

Smarta killar gillar blåsta tjejer. Jag kan på rak arm nämna tre eller fyra fall i min närhet där det är klarlagt. Men jag namedroppar inte. För att det kan uppfattas som taskigt att kalla någon blåst. Och det är inte någon kioskvältande nyhet heller faktiskt.

Partyhats, Annika och bio

Godmorgon. Som synes under detta inägg skrevs det jättetidigt, speciellt för att vara en söndag morgon. Men jag ska åka med tåget som går 8:09, så det är ju därför.
I fredags var vi ute med hattarna, det var galet bra. Jag var som en ko på grönbete, taggad till tänderna och det var bra ända tills sömnen kom.Det började med att Jenny kom hem till mig med födelsedagspresenter och cider. Sen kom även Linda och vi tog bussen in till stan, stötte på faddrar på Stora torget och sen så började allt på Orvars (Norrlands nation). När vi var nöjda med rundan och skulle till slutdestinationen, Värmlands, så var den kön en timme lång. Sofia och Jenny åkte hem, jag och Linda gick till Kalas. Där var Magnus, JO och Krille. Magnus trampade på min hatt, inte okej!När klockan var lagom åkte jag och Linda hem till henne, hennes sambo bjöd på drink och mat och film och tv.


Sen blev det lördag och Ankan kom upp. Om någon har missat det så är Annika en väldigt viktig person i mitt liv, vi har känt varann i 6 år nu. Trots ålderskillnaden funkar vi suveränt ihop, tycker jag. Vi köpte godis och satt på en parkbänk, och kollade på film, Holiday. Jude Law <3!När filmen var slut åkte vi in till stan och mötte hennes pojkvän. Tydligen är det inte helt officiellt att de är tillsammans, eller alltså, deras gemensamma vänner vet typ inget. Jag har i och för sig berättat för alla redan. Vi gick och trängdes med folket, det var Kulturnatten, och käkade pizza. Vesuvio. När pizzan var slut visade Robin mig var Spegeln fanns, för där hade jag vänner och vi skulle titta på bio. Inglorius Basterds. Första kapitlet såg jag med ett vanligt, känslomässigt perspektiv. Dum idé. Sen kopplade jag över till filmkritikerperspektivet och njöt. Fast jag blundade när de slog in huvuden och skar upp folk. Men Tarantino är en otroligt duktig kille på sitt jobb.

Efter bion med Anton, Ida, Mats, André och Anders så var det hem som gällde för att fixa biljetter till idag. Efter många om och men gick det bra. Så se upp Sigtuna och Steninge Slott, här kommer jag!

Pepp


Sömn

Sömn. Det är bra grejer det. Igår kväll var jag trött och ville sova vid 19:30, men höll mig till att inte lägga mig före 22. Och trots att jag var lika trött som vanligt vid 7 då det var uppstigning, så märker jag nu att det gjorde mig gott. För jag orkar mer idag. Jag har varit i skolan och haft föreläsningar, lektioner och laborationer, samt skrivit på rapport, från 8:15-18.15 idag. Ganska lång dag. Men jag orkar mer. Jag ska sätta mig med matteboken och räkna lite ikväll, efter att ha skrivit lite mer på rapporten. Jag har en fin nivå just nu.


Förresten. Jag vill vill vill skicka ett meddelande på facebook till Mackan men.. Nej. Jag får nöja mig med min photoshopade nakenbild från Jonas o Ellinor...

Tryck på fel knappar

Det finns många saker som gör mig sur eller arg, eller både och. Idag har jag blivit sur två gånger. Första incidenten var då en person, låt oss kalla denna person för A, inte lät mig prova att hålla i den sten som senare skulle kastas, utan bara lät den andra killen prova. Detta, med skämtandet i sexistisk anda som bakgrund, gjorde mig lite sned, dock inte sned nog för att låta det påverka min dag.

Den andra saken idag som gjorde mig sur var mer utav en standardgrej för att få mig att bli sur. Jag tycker inte om när folk inte kan ge sig. När de säger emot, trots att det inte finns något vettigt med det. Låt gå att man inte håller med till fullo, men i vissa situationer är den inte ämnet man pratar om som det handlar om, utan själva pratet. Så idag när jag försökte uttrycka mitt missnöje över en uppstådd situation, och personen jag pratade med vägrade sluta säga att situationen inte alls var så som jag sa istället för att bara hålla med och vara en vän, ja, då blev jag sur.

Det handlar om att läsa mellan raderna. Okej?


Och på tal om ingenting vill jag utomlands, som i utomnordiskt.

<3

Annika Norlin.Förklaring: Jag har alltså varit igång ganska konstant mellan 7 och 22 idag, svårt för mig som är lat och bekväm och lugn. Men nu ligger jag i min säng med datorn i knäet i ett mörkt litet underbart rum och lyssnar på en låtlista på Spotify som heter Helloootisdagskväll. Och jag slappnar äntligen av. Annika Norlin. Tack.

Och den där tisdagskvällen som vi sa hello till, den spenderades med Nina och Lovisa.

Livet

Någon som kommer ihåg att jag sa att jag längtade till början på september, och sedan ändrade det till mitten och till slut början på oktober?
Jag får nog ändra det igen. Jullovet kanske?

För det är mycket just nu. Algebra och Geometri, Envariabelsanalys, Intro till Teknisk Fysik, planera, öva och framföra spex, rehabträna. Och allt annat. Jag ska vara ledare på USM nästa vecka, torsdag till söndag. Det blir jäkligt skoj men tidstjuv. Ujuj. Mindre internet, mera plugga?


Helt enkelt bäst.

Jag insåg just..

Idag var första dagen på Pollax utan Rekå, tält och annat galet. Jag märkte inte ens att det var annorlunda. Men det är okej.

Planerna

På fredag är det dags. Partyhats ska ut på terminens första runda. Jag vill, åh vad jag vill att det ska vara fredag nu. Dagen efter kommer Ankan upp, med eller utan pojkvän är fortfarande oklart. Det blir fint. På söndag borde jag åka till Sigtuna och finalen av UNT-cupen.

Men lilla helg, veckan till dig blir också hur bra som helst.

  
Åh, så snygga ;)

Idag fyller Lovisa år

Grattis lilla veeen!
Om jag inte varit hos mamma och pappa nu och suttit vid deras dator, skulle här finnas en bild på Lovisa. Förmodligen en från en pubrunda, då hon har "det snurrar i min skalle"-t-shirten och massa hattar.

Jag har ett galet liv, det har inte lugnat ned sig ännu. Kanske kommer det göra det. Men det gäller att orka. Varenda helg i September är bokad med saker. Det är roliga saker. Veckorna blir fyllda med plugg, spex-träning och löpträning (hoppas jag får träna). Jag älskar lugn, jag vill sitta still. Nu gör jag inget i och för sig, men om en timme är jag i Vallentuna och reser vidare hem. Uppsala <3

GottlandI två veckor har Karin bott med mig i mitt 10 kvm stora rum. Idag flyttar hon ut. Hon är lite stökig, ränner ute om nätterna, men det är även hon som fixat matlådor till mig när jag inte hunnit, varit mitt sällskap till och från skolan och min säkerhet under Recceveckorna och det positiva har så övervägt det negativa. Hon är ju liksom en hyfsat jättefräsig person (halvinternt). Och hennes stökighet har ju gett mig utrymme att stöka med :)

Så, hej då Superkvinnan, lycka till i höghusen, och kom och sov i min extrasäng snart igen.


Om man ska vara positiv...


...så är det ju skönt att sluta en timme tidigare än tänkt, efter en föreläsning man inte behövde ha någon koncentration alls på.

(Ska man inte vara positiv kan man ju tänka på att man inte hade behövt vara där 8:15 alls)

Jag kan kanske

Jag har ikväll handlat mat för 500 spänn, på spisen står två kastruller med potatis och purjolökssoppa. Det känns husligt men, ja, jag borde sova nu, inte laga mat. Upp så där usch-tidigt imorgon, men iofs bara ha 2h föreläsning. 8-10, sen hem och vila, packa, byta om (?) och sen invänta klockan 13 för färd till Fyrispark. Jag är orolig för saker är så där oklara som jag inte tycker om...


Blarg

Jag har tappat lite av verklighetsuppfattningen. Idag kom jag hem framåt halv 18, och gjorde genast i ordning gröt för att kunna träna framåt 19. Men nu medan jag väntade på att klockan skulle bli 19 insåg jag att jag ju faktiskt har ont i halsen. Då kan man ju inte träna?

Rehaben går bra. Jag hinner med träningen fast jag egentligen inte hinner. Jag har stört kul i skolan. Saker är hektiska men det berömda livspusslet går närapå ihop. Och om ett år är det val igen, och det står mellan tre partier.

Vi är från Stockholm, från Stockholms Stadion...

Det kunde ha handlat om att jag har haft en fantastiskt fin kväll. Det kunde ha handlat om att jag vann hattävlingen på kräftskivan eller att jag för andra gången i mitt liv dansat och menat det. Men det gör det inte. Detta inlägg handlar om sorgen att vi nu lämnar Stadion. Det är verkligen ett hemskt år sett med mina blårandiga ögon.
Men jag är stark. Vi klarar väl det här med. Men även om det officiellt heter att det är ett enigt beslut så känns det som ett litet slag i magen i alla fall.

Det är fräsigt kul att vara recce

Vi har fejk-reccar i vår klass. Jag som är lite trög har inte förrän idag gått med på att Mark Rock är en sådan. Mark har åkt skidor på Nya Zealand (?) de senaste månaderna, därav skidbrännan. Folk säger att brännan varit olika mycket varje dag, men jag uppteäckte det först nu när sminkranden på kinden syntes... Och skidkläderna idag var lite väl... :)
Frågan är om vi har fler. Hoppas inte, de är trevliga i min klass och jag vill ha dom kvar!


Killen med understället och skidglasögonen.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0