Födelsedagar

Först och främst kan jag ju säga att jag under sensommaren känt att jag varit 23 år. Vilket är tokigt eftersom jag då var 21 och nu är 22. Det är svårt att komma ihåg hur gammal man är! Eller att man ens fyller år... I år var jag på USM i Örnsköldsvik under min födelsedag, som ledare. Och att fylla år bland 15 och 16-åringar som samma dag ska springa SM-tävling i sprintorientering gör att man inte får så mycket fokus på sig själv. För det var ju deras dag, det var dom som skulle vara med om något stort.

Jag fick två stora härliga chokladkakor av mina "systrar" Ankan och Nea. I övrigt var det ganska tomt i presentväg faktiskt, men det är inte så konstigt. Trots min ålder är presenter fortfarande underbart. Men till helgen kanske det ordnar upp sig...

Kontakt med "kollegor"

Min eftersändning börjar gälla först senare och jag har en tillfällig hem till mor och far som gäller fram tills dess, men det känns ju dumt eftersom jag bor här i 77a redan nu.
Så jag ringde ned till Posten och snackade lite - och det var så himla fint. För jag såg framför mig exakt hur han plockade ut den laminerade lappen och ändrade och allting. Åh, Posten, I still love you ;)

Nu har min kom-bo flyttat in

Idag flyttar Lovisa in, men imorgon åker jag till USM i Örnsköldsvik så vi hinner inte bo ihop så aktivt...
Det lär ju ordna upp sig framåt sen.
Jag är TRÖTT men ska snart bege mig till Ångström och faddra vidare, det ska övas på spex ikväll, tittas lite på film och dansas i tältet. Den sista punkten får vi se hur det blir med...

...

Det går ganska bra det här med att ha en egen dag. Bokhyllan sitter ihop, och jag har börjat på ett av badrumsskåpen. 30 galgar har köpts och en del annat bra med. Typ konservöppnare. Jag har lagat fyra matlådor. Så, då vet ni.

Idag är det en tisdag.

Idag tar jag paus. Jag orkar inte. Idag blir det fokus på mig, vad jag vill och vad jag behöver. Bygga bokhylla, köpa 40 till galgar (höhö) och handla MAT. Jag hoppas det är okej.

Säg finns det nånting mer

Det är söndag, men det känns som måndag. Strax efter klockan 10 i morse/förmiddags befann jag mig inne på Ångströmslaboratoriet, lite mer än en timme efter att jag släpat mig ur sängen. Elektromagnetism är anledningen. Omtentan. Klockan 14 imorgon. Ska jag skriva den? Ja. Kommer jag klara den? Nej.

Imorgon börjar även mottagningen för detta års teknologettor. Ska jag vara fadder? Ja. Kommer jag att vara bra? Nej.

För egentligen vill jag mest hänga i den nya lägenheten (köttlåret, garderoben eller Yorbakojan, kärt barn har många namn), skruva ihop återstående möbler, dammsuga, köpa galgar... Njuta. Jag har äntligen en egen lägenhet, och jag ska bo där med en av mina bästa vänner. Jag vill hinna med att känna mig glad över det.

Idag fick jag reda på att jag misslyckats med att betala en räkning, för att det inte fanns tillräckligt med pengar på kontot som jag döpt till "buffertkontot". Surt.

Jag kom på en sak

Imorgon har jag repetitionslektion 9-12, sen ska jag stanna till 14 och plugga vidare. Snabbt hem till Yordakojan (eller vad nu lägenheten får för namn) och 14.30 hämtar Jenny upp mig med älgen. Vi ska till Ikea, och handla lite mera. När vi kommer tillbaks hem till mig kommer det några över på middag.

På fredag ska jag på lite mer repetitionslektion, sen far jag ned till Brottby och Tjejkväll med orienteringsklubben (vi blir fem..). Sen är det lördag och tävling i Alunda, fint med mer orientering! 16.30 börjar faddersittningen, med temat Finlandsfärja så jag och Karin ska så klart ha orienteringskläder på oss och åka till Jukola. Detta håller på till 01, men frågan är om man vill stanna så länge, för söndag förmiddag måste det pluggas på, innan kl13 då det är fadderutbildning i några timmar. Efter det ska jag, Sandra och Astan äta middag och planera vårt faddrande. Sen ska jag och Cissi plugga lite till.

På måndag skriver jag omtenta i Elektromagnetism. Sen ska jag väl leka med de nya ettorna. På tisdag och onsdag är jag ganska ledig på dagen, men på kvällen ska jag den ena dagen jobba på Gotlands pub. På torsdag eftermiddag åker jag till Ö-vik med Upplands USM-trupp, och är där över min  F Ö D E L S E D A G  D E N  2 7 : E  A U G U S T I och kommer hem söndag kväll. På måndagen efter det börjar mina föreläsningar och sånt, samtidigt som det ska faddras på kvällen. Och på fredag kväll ska jag servera. Lördagen blir fest, söndagen blir också fest. Fast orienteringsfest, ska titta på finalen av UNT-cupen. Sen är det söndagkväll och då borde jag ha födelsedagsfika.

Lite möbler

Jag och min kombo Lovisa åkte till Ikea idag och handlade. Det blev följande:


samt en massa små saker som diskställ, burkar, durkslag...
Vi åkte även via en omväg till Coop Forum och köpte gardinstänger.

För övrigt behöver vi ett bra namn på vårt boende.

2null10

Turen till Norge och Værnes (utanför Trondheim) berodde på 2null10, ett läger för ungdomsledare från Norden. Det var fint. Speciellt badet i ån, lerkriget i skogen, att springa en av tävlingarna på WOC Tour, titta på orienterings-vm, lekarna på lördagkväll och alla fina människor! Tack!


Fat little ponies

Norge har lämnats och här hemma hade jag visst en blogg! Ojs. Jag fixar.

Movin' on up

Om det går som det ska flyttar jag tillbaka till Uppsala idag och imorgon, till min och Lovisas lägenhet. Det känns bra men svårt, det är första gången jag måste ha en massa möbler. I mina två tidigare Uppsala-boenden har jag hyrt allt liksom. Men det ska nog ordna sig, jag har ju jobbat i sommar...

Tur att det är så kul att vara sjuk!

Hostar, nyser, täppt näsa, ont i öronen, det kliar i halsen... Oh, vad festligt.
Det var längesedan sist men jag försöker med nässpray denna gång - det gör ont. Den svider, men verkar hålla vad den lovar.

Ikväll ska vi till storebror på födelsedagsfika.

Jumpin'

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0