Sa någon tentafeeeest?

Nä, sånt får man inte hålla på med nu heller! Elmagen är skriven, men Mek II är redan på fredag så därför inget festande. Sen elmag-tentan skrevs har jag hämtat ut Flervarren som skrevs för en vecka sedan (fick en överraskande 5a, jag som trodde på en 3a.. otippat!), hängt med Jenny, Sofia och Lovisa på bryggan vid ån, hälsat på Sandra och hennes toalett och sen har jag livat upp livet med - städning!

Diska, källsortera, laga mat (eller ja, nudelmellis) och städa badrummet. Festligt värre!

Och, kvar väntar en löptur (jag viiiiiiiiiiiill springa Jukola! Snälla snälla snälla snälla!!) och ett bad och lite målande av tånaglar.

Det är förresten tre dagar kvar av mitt ensamboende, roomien kommer hem från Nordamerikat på torsdag.

ESC 2010 - på Tekniska Fysikers vis

Igår var det dags, kvällen med stort K. Eurovision Song Contest. Trots att mitt sällskap egentligen inte gillar ESC, eftersom musiken överlag är trist och så vidare, lyckades jag få dom mycket intresserade. Speciellt av det som intresserar mig mest - röstningen.

Det är helt klart den som är roligast.

Vi gjorde en intern tävling av det hela. Vi sju fick tippa resultatet, och enligt ett, inte helt enkelt men inte heller helt komplext, poängsystem, skulle en vinnare koras. Tävlingen styrdes med hjälp av MATLAB, som skötte beräkningarna. Och snacket går redan om att utveckla programmet till nästa år.

Resultatet? Mickan vann! (Och ESC vanns av rätt låt! Coolt.)


Annas bebis

När Anna berättade att hon var gravid, och när hon blev det, sa jag att en ganska känd kvinna vars blogg jag på den tiden följde också var gravid, ungefär sen samma tid. Så jag kunde, utan att ha kontakt med Anna (hon bor i Finland..) följa hennes graviditet på sätt och vis genom Katrin Zytomierskas blogg.

Och det är ju lite lustigt att bådas bebisar nu har födelsedagen 25 maj.

Annas bebis är en liten flicka, hon skickade bild. Det lilla livet ligger där och är söt och ler. Jag måste åka till Finland.

ps.

Ibland är det helt galet hur duktig jag är på att utföra detektivarbete.

Att plugga och ha kul samtidigt

Imorgon är bra. Plugga på Ångström från förmiddag till natt. Inklusive Eurovision på projektor i ett klassrum. Längtar till röstningen!

Sex and the City 2

Någon sa "buskis". Dom hade rätt, om man till det lägger förutsägbar, töntig och.. ja. Men, vill inte kalla den värdelös. För något gav den ju.

Hade filmen varit lite mer som serien hade det varit bra, men nu var det inte så.

MEN!! Ska ni se den, se den med mina gullungar Emilia, Jenny, Nina, Helena, Lovisa och Sofia.

Vm

Det är förresten SEXTON dagar kvar till VM. Det är också sjukt.

13 timmar på Ångström

10-12 Lektion i mekanik II. Vågor är kul, Staffan Yngve är bäst.
12-13 Lunch. Potatismos, schnitzel, kokta grönsaker och brunsås.
13-16 Lektion i elektromagnetism I. Genomgång av en gammal tenta.
16-19 Egenstudier elmag. Tog mig igenom samma tenta igen.
19-19.30, kanske. PIZZA. Calzone och Cola. Mmmmm
19.30-23 Mer elmag och en gnutta mekanik.

Det är tur att jag har fina klass- och parallellklasskompisar.

Jag fick nobben

Jag fick inte rummet jag var och tittade på i lördags.
Vasakronan lägger inte ut några nya studentlägenheter, eller andra, på sin hemsida.
Norrlands och V-dalas bostäder är försent att söka till.

Min boendesituation till hösten ser mörk ut.

Jag gillar bilden

Hyfsat ointressant information

Operation vända dygnet fel går bra. Klockan är över tio och jag ska inte sova ännu. Nope, först kring 11 är det uppstigning, så väntar gör jag. Ska strax plugga i skenet av Hockey-VM finalen.

Höstens boende

Drömställe! Rum i villa, i lugnt bostadsområde, nära skogen, inte för långt till mataffär - och närmare stan och skolan! Om jag får det, bor jag med tre andra tjejer, varav de två jag träffade verkar vara bra. På måndag ska deras alternativ nummer två komma och kolla - så vi hoppas att han inte är lika bra som jag!

Fredag

Idag frångicks det vanliga. Jag klättrade i ett träd för att kunna se in i ett rum på Pollax, utan lycka. Så jag klättrade upp på busskuren, då såg jag lite. Men Mickas drömman var inte där så jag klättrade ned igen.

Madeira

Tonårsrevolt

Vad jag vet gjorde jag aldrig uppror mot mina föräldrar som ung. Det tar jag igen nu, men, mot mig själv. Jag gör min revolt mot mig själv. Snacka om komplicerad brud. Eller schizofren?

Idag

Försov mig en halvtimme, men hann trots allt, om än lite för varm, till 8:15-föreläsningen. Efter det en lektion, sen lunch. Sedan mer eller mindre föreläsning med kanske 5 min rast från 13:15-16:40. (Ryszard är bäst.) Sökte upp Astrid, och satt till 20:00. Ner på stan, en öl med ett par från klassen, man måste ge utrymme för destruktiviteten. Hemma vid 23:45. Inkorg full av mail, en tidning att försöka få gjord. Skicka vidare.

Nu är klockan halv ett. Jag ska minsann ge mig en sovmorgon imorgon.

Det är jag med "clownnäsa"Hyfsat mycket evighet sen.

Jag tänker inte hållas nere

Oavsett vad andra bestämmer sig för kan jag inte låta det påverka hela mitt liv. Delar, jodå, men inte hela. Oavsett hur du väljer att leva ditt liv, hur du vill prioritera.
Men, jag finns här. Jag ställer upp, och jag tycker om. Jag tycker väldigt mycket om.

Blubb.

Jag är lite sänkt. Seg. Saker har inte riktigt gått som jag velat på sistone, och det är lite tungt. Även om jag blivit ganska stresstålig, och istället för att bli förbannad på en kassörska och hon framför i matkön när de klantar sig och drygar sig, känna sympati och medkänsla för kassörskan. När detta händer klockan 18 på ICA och jag ska folk hemma hos mig klockan 18...

Appropå en aktuell Uppsala-händelse

Jag har svårt, mycket svårt, att känna någon som helst sympati för en sån som Lars Vilks, som å sin sida inte ens visar någon respekt mot religiösa människor.

Något äckligt!

När jag bodde i Brottby och cyklade hem en kväll, genom ett mörkt Lilla Garn, kände jag hur något blött plötsligt satt på mitt ben. Jag stannade och lyste med cykelljuset. Det var en daggmask. Mest äckligt.

Jag är superkvinnan

Idag har jag varit från 8 (okej, 8:20) till 19:15 i skolan. Jag har tvättat tre maskiner kläder, handlat mycket mat, lagat en middag, diskat sparad disk och känner att det finns en eller kanske två saker som saknas som skulle kunna ha gjort denna dag ännu mer fulländad. Ett litet träningspass och kanske lite hemmaplugg. Men kroppen är inte direkt hel, om man säger så. Att spela fotboll var ganska... Ganska tungt.


Kvällen mellan Uppsala möte medel och lång. Innan Monty.

Vet ni vad?

Om 40 minuter ska jag spela fotboll!!Här är jag när jag gör mål i Herrallsvenskan..

Tillägnat engagerade människor

Tack snälla för att det finns engagerade människor. I helgen ska jag jobba på ett ungdomsläger och en annan tjej har ordnat med så himla mycket inför det och på så sätt gett mig minst en timmes sovmorgon imorgon.
Och idag var det FUTF:s stormöte och det är vackert att se en förening där medlemmarna engagerar sig så och där man till och med måste säga nej till folk som vill vara med i valberedningen...

TACK!

Var ska man sikta?

Faran med att sikta för högt med sin pilbåge, är att ibland vänder pilen om och man får ont.

Ta mig tillbaks?


Det vore fint.

Karma

Eftersom Mekanik II-duggan gick uruselt kom jag ut ur Pollax skrivsal långt före 17, och jag och Sandra påbörjade vår och Astrids rapport tidigare än tänkt. Detta ledde till att vi blev klara vid 18. 18! Det tidigaste jag lämnat skolan denna vecka. Jag visste knappt vad jag skulle göra med all min lediga tid. Jag ringde Karin, och åkte till henne för att prova några av hennes klänningar till GASQUEN (viktigt värre, eftersom jag är den enda som vet min bordsherre i förväg...). Karin skrev rapport med en av sina klassisar. Jag ville inte åka hem, så jag stannade i Karins blommiga soffa och sydde, och PLUGGADE. Läste gamla anteckningar, planerade, föreberedde laboration... Helt galet.

Nåväl. Jag ska komma till karma-delen. Nämligen: När jag lämnade Karins vid 22, kom jag hem till en fylld lägenhet. Roomiesens kompisar hade överraskningsfika, men skulle väl ganska precis bryta upp. Och vad gör jag? Jo, jag tar alldeles frivilligt och plockar undan allt och diskar och torkar av.

Ibland är jag ganska snäll. Och jag tycker nog faktiskt i smyg om att diska.

Åhå ett rim! Jag har en hemlig beundrare!

Fungerar "Hej jag läser Teknisk Fysik" bra som raggningsreplik?

Så här firade jag en del av Valborg 2010Det är jag längst till höger. På flotten alltså.

Ett slag i ansiktet

Jag var så arg. Jag ville svära, slåss, skrika. Men det gjorde jag inte. Ilskan kom ut som tårar. Tårar, i vilka bitterheten låg från att alldeles för sent ha insett att motivationen borde ha funnits där i vintras. Frustration.
I helgen var det 10mila och jag fick sent en plats i förstalaget. Jag förvaltade den inte väl. Alls. Och det gör ont i mig att vara dålig på något jag tycker så mycket om.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0