Spring Ricco

I tisdags var jag en duktig tjej. Jag var i skolan 8-17, kom hem, åt, pluggade lite till. Sedan gick jag ut och sprang, och efter löpturen körde jag även lite styrka! Vad fick jag av det då? Jo, sjukdom. Skoj!

Imorgon sticker jag till Falun på Grundtränarutbildning 2. Det ska bli gött.

Jag skrattar så jag gråter bara man säger "och" numera.

Duktig flicka!

Jag tror på belöningssytemet. Att man om man gör något man borde, ska få något för det, mer än själva belöningen att man faktiskt gjort det. Mitt problem är att jag brukar äta/göra belöningen innan jag gjort vad jag ska. Fy.

Men idag, efter 11 timmar i skolan, utan godis och läsk och sånt, belönar jag mig med lite cola och lite chips. Det känns bra.

Men lugn, lugn. Glaset står på bordet och för att nå det måste jag göra en sit-up!

Nyktert

Någon gång måste man inse att det inte är hållbart, inte om jag ska kunna leva det liv jag vill leva. Så, från och med idag, den 25:e september, till och med sista tentan för period 1, den 25:e oktober, är det nyktert som gäller.

Minnen

En mening

Det går inte bra just nu.

I särklass sämst.

I särklass den sämsta orienteringstävlingen jag gjort. Någonsin. Nämn ett orienteringstekniskt fel man kan göra - jag gjorde det. Löpförmågan uteblev. Kompassen ljög för mig. Rebecca tyckte jag kunde skylla på pinnen (jag hade hennes) för den har varit dålig på senaste. Jag var ute i 101 minuter på en bana som mätte 6,4 km. Det ger mig en kilometertid på 15:78. Illa, j-vligt illa.

Så vad drar man för slutsats? Någonstans på vägen tänkte jag på att jag borde bli nykterist och sluta gå ut. Ett tag funderade jag på bantning. Men lösningen är förmodligen ganska enkel och odrastisk - träning! Typ ett program med varannan dag så blir nog formen god till Halikko.

Dansa fastän hjärtat brister

Jag har börjat få dålig koll på omvärlden igen. Inte så bra. Men vad jag vet är att den 24:e kommer tidiningen ut, den som jag skrivit i.

Jag tror jag ska försöka återgå att bli definierad som orienterare igen, jag saknar det. Man kan vara allt det andra också, men främst det tack. Igår ringde Ellie mig på vägen hem, trodde jag. Det var en kompis till henne som blivit åtsagd att ringa mig. Vi pratade, han tyckte det var konstigt att jag var på väg hem redan 22:30 men jag förklarade att jag skulle tävla idag. Vilket jag ska. Det ska bli skoj. Hoppas jag.

I övrigt är det ont om fritid och ont om kvalititativ fritid eftersom den lilla tid jag har spenderas på dumma datorn. Jaja.

IMORGON ÄR DET RIKSDAGS-, LANDSTINGS- OCH KOMMUNALVAL. R Ö S T A !

Brinnande bil

Jag glömde berätta, på vägen hem från Natt-DM i Knivsta i fredags, så såg mamma och jag en brinnande bil. Alltså BRINNANDE. Jag tror inte att jag hittar på att lågorna var flera meter höga. Det var både häftigt och läskigt. Mamma körde (det var på E4an), så jag ringde 112. Det var andra gången i mitt liv jag ringde, och första gången jag faktiskt kom fram. Men jag var inte först in. Så det ordnade sig utan vår hjälp.

Happy surprise

Jag sitter i den gröna soffan och fryser. Men det är självförvållat - jag vräkte i mig resten av parfaiten (ledsen Lovisa).
Jag lyssnar på Ainbusk (trodde jag. Ser att Sanna Nielsen smugit sig in!). Nåväl, jag lyssnar på vad som för mig är lite ovanligare musik och ska snart ta en power-nap, är det tänkt.
Därefter följer packandet av väska med Natt-OL grejer, Brottbygrejer och Lång-OL grejer. Kan väl inte vara så svårt?
Och middag. Det blir fantsypantsmiddag. Pasta! Och.. Något ovanpå, frågan är vad eftersom jag inte har något till... Kanske litefestlig ost och prickigkorv? Det är inte likt mig i vilket fall!

Sen kan jag ju berätta att jag köpte mig en flanellskjorta som kommer få mammi grön av avund - den är brun och marinblå. Och en randig cardigan, blå och vit. Hyvää!

OCH! JAG HAR BESTÄLLT "FINSKA FÖR NYBÖRJARE"-BÖCKER!!!
Det är ju bara för awesome. Jag ska lära mig finska för att jag vill, helt utan högskolepoäng inblandat.

Låt gå.

Nu börjar festen ovanför lägga sig. ÄNTLIGEN! Det är ju liksom torsdag. Och jag vet att en av dom som bor där är teknolog. Q:are visserligen...
Men tillräckligt lagd är den inte så det blir öronproppar. Men jag är inte bitter, det är bara andra natten sen jag flyttade hit. Så andra natten på kanske fyra veckor. Det är okej.
Låt gå.

Google

Jag skriver på en artikel till Skogssport, Svenska Orienteringsförbundets tidning. Jag samlar material. Jag googlar på ämnet - 2null10. Resultat: På plats fyra min blogg. På plats två min artikel om 2null10 till distriktet.
Jag har aldrig varit så viktig på Internet.

R^3?

Ibland vill man tillbaka. Till ett ställe man trivts på. Till en tid då man njöt. Till något man upplevt.
Man kan åka till ett ställe man trivts på. Men inte till en tid man njöt, och inte alltid till något man upplevt. Och även om man åker till det där stället, så är det kanske inte samma sak, eftersom det rörliga kring kanske saknas. Var är du?

Bilder

:

Jag tycker om mina vänner.

Mat

Jag har just satt i mig en skål med 19 pärltomater, 20 minmozarella, olivolja, salt, peppar och basilika. Det var gott.

Livet

Det händer mycket nu. Roliga saker, tråkiga saker. Jag faddrar inte särskilt aktivt - jag hinner inte. Jag kan inte leva i min flytt-oreda hur länge som helst. Jag tvättar. Lagar mat. Sover. Och - pluggar!
Jag måste prioritera mig. Något jag lärt mig är att den där tiden man tror sig ha sen, den kommer aldrig. Så därför ligger jag i nu.
Och jag ska skriva artiklar både hit och dit. Ena frivilligt, till en tidning med 25 000 läsare enligt wiki, andra mer påtvingad, till en hemsida eller tidning.
Det är roliga saker, men som tar tid. Därför ber jag om överseende.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0