Öh. Oj.

Det står att det var 5 dagar sedan jag sist skrev. Innebär det att jag haft ett uppehåll? Jag vet inte. Första veckorna i skolan efter jul har ju inte direkt smygstartat, den lilla fritid jag har ägnas åt nöjen och behov av olika slag och orken är inte på topp. Men, efter att ha redovisat i fredags infann sig en sommarlovskänsla och helgen njöts.

Eller ja, söndag eftermiddag blev inte så kul. Höll på att avlida av magont, kämpade som fan för att få på mig mjukisbyxor och värma vetekudde i mikro. Ett piller senare, liggandes med konstig ställning på benen lyckades jag i alla fall somna till Per Forsbergs ljuva stämma och när jag vaknade mådde jag bättre.

Det roliga i helgen var bl a:?!

Märklig grej. Jag kom hem från skolan, och fick plötsligt massor med ont i magen. Så jag la mig i sängen och vilade. Sen tänkte jag ta mig till köket och laga mat.

Men när jag reser mig upp gör det mer ont och jag kryper ihop till en liten boll. Sen kan jag inte lämna mitt bolläge. Vadfalls?!
Så jag tar mig hukande fram i lägenheten och kan inte räta på mig. Men nu verkar det okej.


?!

Ordbajsar.

Hej!
(Och hej på dig Johan ifall du fortfarande läser ;)  )

Helgen har varit ganska mycket fullt upp. Mycket stress ändå, fast ikväll har jag gjort mig av med massor av såna moment. Har gjort klart en inlupp, beställt flaggor till klubben, mailat lite mail... Och insett att det är ganska lugnt med skolan ändå.

Jag får fortsätta jobba med att få koll på livet, det är ju ett evighetsarbete men det känns okej. Och jag tänker låta bli att få panik av något slag över att klockan är över tio och jag ska fixa med vad som känns som tusen saker innan sömnen får göra sitt intåg.

Karin bjussade på middag, vi åt pacman:

Bizzzart!!

Jomen ikväll har jag gjort konstiga hopp vid Uppsalas slott tillsammans med bl a en föreläsare/labhandledare/lektionsledare jag hade i höstas. Jorå.

...2Det cyklas i V-ås.

Jag går på sparlåga. Jag vet inte riktigt vad det är just nu.

...

Det går inte så bra nu, men jag tror att när den här veckan är slut så har jag genomlidit det värsta och att allt går tillbaks till att bli normalt igen.

Måhåndag

Jag börjar känna av hur pass aktiv helgen var... Men, jag har ett liiiiitet måste idag, eller två om man vill. I övrigt tänker jag nog vara ledig.

Det är tvättning, och ladda ned programmen till Programmeringstekniken. Lagligt, alltså.

Sen ska jag och Lovan ha på oss sportkläder och titta på Idrottsgalan ikväll. Jag ska ha fotbollskläder, full mundering i DIF-style. Har ju tröja, shorts och strumpor liksom. Kanske skippar jag benskydd och skor, man måste ju tänka på hennes näsa...

Post-tenta

Ja, den där tentan var inte så värst festlig. Men, det kan ha gått bra.

Och det blev vila! Med radion på, handlade om barnuppfostran. Sen kom flickor hit och vi snackade och myste, innan vi tog oss in till stan och V-dala. Tyvärr var det svinigt mycket kö, så vi kilade runt lite innan vi åt lite på Max. Träffade Janie och blev erbjuden att hjälpa till på loppis, ja tack! För det innebär ju att man även går på loppis.
När maten var äten splittrades vi, tre flickor gick hem och jag och Emilia gick tillbaks till V-dala där kön var som bortblåst och vi gick in gratis och dansade lite.

Hemma tre, upp åtta. En tur till Västerås och Snurras!

Han visade mig stan, vi deltog på en halvtimme av gudstjänsten och åt lunch. Halkade hem till honom via universitetet och en smärre vurpa av undertecknad. Swoop-pang. Det var massor med bra och jag tycker om Gustav!

Hello sömnis.

ÅH varför kan jag inte somna före klockan två fast jag måste upp klockan sex?

Okej, jag vet svaret: Koffein. Någon drack totalt en halv kopp kaffe under hemmajullovet, och knappt nån cola alls. Alltså har jag blivit känslig. Tre koppar kaffe och fyrtalet cocacola is no good. Trots min "inte efter klockan 15"-regel på kaffet....

Nåväl, i övrigt är det en bra lördag. Klockan är kvart i sju, klockan åtta skriver jag en tenta (vilket är bra på så sätt att det är en omtenta och såna måste man försöka klara iaf tredje gången.. heheh), och ikväll får vi lite gäster. Mitt på dagen ska jag antingen sova, tvätta eller göra ingenting. Muy bien.

Fredags....mys?

Mmmmmmmm.

Tjock och nöjd känner jag mig nu. Och trött.

02ish till 06 är icke ekvivalent med en bra nattsömn.

Nåväl, chips och cola och en luhuuuugn tv-kväll i min ensamhet (kommer Lovisa hem efter träningen? Ingen vet... Eller ja, hon kanske vet.)

Imöra äre en tenta. WOOOOH! Eller okej. Det känns mycket mer okej än tidigare gånger. Jag tittade på den tentan som jag gjorde första gången jag misslyckades med elektromagnetism I. Då fick jag 11.5 p av 29 tror jag och det är ju liksom gaaaaanska nära 50% och då kunde jag ju ingenting.

Nu kom Lovan hem förresten. Och David.

Spooky

Okej.
Nu har det hänt. Igen. Minst andra gången!
Jag höjer ljudet på radio, varpå

1. Radions ljud höjs
2. TV:n startar

Ska det vara så?

Vaserna

Igår spenderade jag sista timmarna (och de inledande på detta dygn) framför datorn och googlade antika saker. Mest vaser. För jag äger ju lite vaser och sånt. Nu saknar jag dom, dom bor hemma hos mamma och pappa.

Idag var jag tvungen att kila förbi Sirius loppis och Myrorna i Luthagen, men, hittade inget av intresse :(

Träna!

Jag försöker bli lite träningsnarkoman igen. Eller nej, det är väl inte helt sant. Men jag försöker i alla fall få till att det ska bli naturligare att träna en dag än att inte träna en dag :)

(Om)tentapluggTredje gången gillt då? Är det femte gången man ska vara finklädd?
Jag sitter och klarar lite duggauppgifter, med mycket nöda och stort besvär.
Nyårslöfte: Förstå inte bara hur man räknar utan också varför.

Favoritfilmgenre

Kostymfilm, helst brittisk.

Vi såg på Förnuft och Känsla ikväll på svt. Den från 1995 (vilket verkar ha varit det bästa året i den brittiska film/serievärlden, mitt underbara jullovs-tv-nöje var minsann från det året också).

Och Colin Firth var ju inte DÅLIGT SNYGG 1995 !!

Kolla liksom:

Födelsedagsmiddag hos NinaSamtliga foton: Jenny!! Eller ja, det var hennes kamera ;)

Det var mysigt värre hemma hos Nina i fredags. Födelsedagsflickan bjussade på ris och grönsaks- & kycklinggryta, och till efterrätt en mumsig chokladpudding. Jag berättade långa historier och det var mycket att prata om sen vi sågs före jul.

Sen kväll på Ångström

Åh, jag vet inte vad jag ska ta mig till! Jag har skrivit klart min rapport, men den är för kort. Och det är ju en vetenskaplig rapport så jag kan ju inte ordbajsa så det blir tillräckligt långt. B L Ö H !

Så jag tror nästan att jag åker hem nu.

.ppulB

Jag måste säga att det går värdelöst med rapporten jag skriver. Jag har fått fin handledning av en lärare, men, hans tips på hur jag ska skriva sätter mig bara i mer frustration eftersom jag inte hittar bra källor...

Förresten ska jag inte skriva tenta imorgon. Jag hade ju tänkt göra det, fast jag redan klarat den, som en yttre motivationsgrej för att lära mig det som jag inte kunde på ordinarie tentatillfället. Men, det som förut var så enkelt, är för jäkla svårt nu, så det kommer ju bli en dålig tenta och då känns det som slöseri med tid.

Igår hade jag femtimmarsdejt med sötaste snällaste underbaraste Ankan. Det var fint värre. Jag gjorde av med rackarns mycket pengar på stan (våg, väska, kavaj, skor, skärp, hårspray, lotion...) innan vi åkte hem till mig och åt lunch. Sen åkte vi tillbaks till stan och fikade, innan jag var tvungen att kramas hejdå.

Blupp.

Ja, lilla routern är intressant den. Ett helt eget liv lever den. Beter sig som den vill. Idag var internet där på en gång, men nu när jag sitter och klickar och har mig så bryts det av då och då... DUM.

Jag håller på att bli förkyld, det svider på tungan! Dricker apelsinjuice, det brukar både hjälpa och stjälpa.

I love....

Det är inte bara att jobba på Posten som är fantastiskt - de som jobbar där är ju fan fantastiska också!

Skulle posta ett litet brev vid Ica. Såg att lådan höll på att tömmas men ville så klart inte vara den som är den och springer fram och vill få med brevet. Så jag går lugnt fram mot lådan och hon går till bilen. Men så stoppar hon mig och säger att hon kan ta mitt brev.

Så uppmärksamt!

Så vänligt!

Så POSTEN <3

Tisdag

9.00 mobilen börjar låta med alarm 1. Snooze-knapp
9.05 mobilen börjar låta med alarm 2. Snooze-knapp
9.09 mobilen börjar låta med alarm 1 igen. Snooze!
9.14 mobilen börjar låta med alarm 2 igen. Snoooooooze!

Så fortsätter det till någon gång efter halv tio. Då pallrar jag mig upp, klär på mig och vid 10 plingar jag på Repans dörr. Vi ska morgonpromenera, och det gör vi. Vi kommer fram till att det finns en del puckon här i världen. Här i Uppsala till och med.

Halv tolv är jag inne i Köttlåret igen, och äter mig en redig frukost. Mmm! Strax efter 12 är jag duschad, och vid 13 sitter jag vid skrivbordet redo för plugg. Men då väljer det så fint installerade trådlösa internetet att strejka mot mig och det vankas problemlösning. Som det märks av eftersom jag skriver, fick jag det att fungera till slut. Fråga mig inte hur. Morr.

Repan ska förbi på bokhämtning och te senare men jag hoppas att de underbara Transformmetoderna fått min uppmärksamhet innan dess!


Mobilen ligger och snoozar.

: )

Jag måste säga att jag ligger på plus.

Jag har installerat trådlöst internet i Köttlåret!

Och nej, med facit i hand, det är inte så svårt. Särskilt inte med Jocke i luren, hihi.

Jag har även påbörjat en insortering i pärm av diverse viktiga papper som bara samlats på hög, så som lönebesked, hyreskontrakt, fakturor...

Nåväl. Jag är alltså tillbaks i Uppsala, och det är halvhjärtat tentaplugg som gäller. Ska lära mig kluriga diff-ekvationer, det är tanken. Och skriva en rapport om Asynkronmotorn. WOOOOO.

En 2010-lista!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Det är ju en svår fråga. Men det lär jag väl ha gjort? Jag sommarjobbade på Posten. Det har jag ju faktiskt aldrig gjort förut. Och alla vet hur mycket jag älskade att jobba på Posten!! <3


Har du några nyårslöften?

OM jag har! En hel drös. Och hittills tror jag att jag kommer klara det. Haha. 22 timmar har gått av 2011 hittills.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jaa! Min Anna brevis i Finland fick en liten flicka i slutet av maj. Men jag har inte träffat lilla Viola ännu. Får se när det blir av!


Vilka länder besökte du?
Hmmm. Spanien (Gran Canaria), Finland (Åland och lite Halikko) och Norge (Trondheim).


Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Inte ett enda! Visserligen hände väl en del saker som man kommer komma ihåg, men jag kommer inte komma ihåg när dom hände.


Vad var din största framgång 2010?
Ja, jag har inte varit så duktig i orienteringssammanhangen, inte en chans att jag skulle upprepa bragden från 2008. Inte heller mina fina vinster i Gotlands flerdagstävlingar 2007 eller något annat. No no. Nej. Jag passar på den.


Största misstaget?
Haha, jag gör så många så det är svårt att rangordna dom!


Bästa köpet?
En massa möbler till min lägenhet kanske?


Vad spenderade du mest pengar på?
Möbler och annat till lägenheten. Första gången jag inte hyrde av någon annan liksom


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Minnet är ju ganska kort, men nyheten om pokalens verkliga innehåll gjorde mig helt lycklig.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Dom från Postenbilen på morgonen! Alors on danse, Mercy mercy, We no speak americano...


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog varit gladare. Eller? Det växlar ju.


Vad önskar du att du gjort mer?
Orienteraaaaaaat!


Favoritprogram på TV?
Har ju inte haft en massa tv-tid i ärlighetens namn. Inte under hösten i alla fall. Kollade jag på något i somras? Äsch. Jag streamade ju en hel del How I met your mother! Gills det?


Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Såg till att alla Upplands USM-trupp deltagare blev sedda och hörda efter målgång på USM-sprinten i Ö-vik.


Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Ja, alla jeans gick ju sönder så jag blev mer strumpbyxor och leggings och treggings. Men randig är jag.


Den bästa nya personen du träffade?

Men.. Men.. Eller jo, jag vet nog! Härliga danskar som var med i Norge!

 

 

SÅ!

Det första inlägget 2011

Det är fint att mina senaste rubriker på inläggen fått en massa utropstecken. Man kan ju tro att jag är pepp!

Jag har så klart lite nyårslöften och sånt där, får se om jag lyckas skärpa mig.

Bland annat ska jag dra ned på ångesten. Till exempel idag: om man efter tolvslaget går och lägger sig halv fyra, får man ju faktiskt med all rätta sova i evigheter (vilket jag gjorde) men jag tyckte ju att det var dumt av mig. Såna känslor ska jag sluta med! För det gör ju inget.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0