Lat fredag

Jag klarade Beräkningsvetenskap III!
 
När man sagt att man pluggat till den tentan har den vanligaste reaktionen varit "vaaaa finns det en trea? Jag trodde man bara läste två..." men men. Går man Teknisk Fysik så gör man.
 
Igår skrev jag en annan tenta, en så kallad plussning. En matte-kurs. Jag är bra på matte och vill att det ska synas i betygen, jag har intalat mig själv att jag inte vill ha en trea i en matte-kurs. Nu får jag ändra mig, det var liknande känsla på tentan igår som tentan i våras och därmed kan jag tänka mig att mitt försök till plussning landar på en trea. Ingen plussning där.
 
I vilket fall skulle vi ut på en nation och äta middag efteråt för att fira (som student har man alltid nåt att fira, och om man inte har det så hittar man alltid nåt). Vi gick till Wermlandskällaren, har inte varit där tidigare och tycker väl inte att det var så mysigt som mina vänner sagt. Lite lätt fängelsehåle-känsla.
 
Men vi drack en del vin och åt lite mat, och idag sov jag ut som en tok. Landade på 11. En granne startade efterfest vid tretiden, tyckte jag var tråkigt.
 

Skönast just nu - handlar om en EPA

 

Kloka ord man ska leva efter

När jag var på fika för nån vecka sedan så kom vi fram till att killen man ska satsa på ska bokstavligt eller bildligt vara en stafettlöpare, som tycker det är roligare med stafetter än egna lopp, och vars träning mest går ut på att bli bättre för lagets skull.

Därmed ska jag inte sitta och vänta på saker som inte kommer från uppenbara enskilda löpare, så att säga.

Och man ska inte vänta på innebandykillar heller.

Min födelsedag

Så här på 24-årsdagen ska jag nu nämna några födelsedagar jag minns, vilket är dom dåliga? Nåväl:
 
En dålig: Fyllde år och var bjuden på filmmys med några som jag kallade mina vänner. Middag. Ingen sa nåt. I hallen smög en tjej en present till mig. Filmtitt. Ingen sa nåt. I hallen när jag skulle hem. En sa nåt. Vidrigt.
 
En bra fast utan fokus på mig: USM 2010. Fyllde år på långdistansen, var med som ledare. Fick grattis av barna på morgonen men sen fokuserade vi på dom, för det var dom som skulle springa sin största tävling.
 
En när jag kände att födelsedagar inte längre är mycket att fira: Ifjol. Nyligen dumpad av samma kille som dumpade mig två veckor tidigare, påverkade antagligen min sinnesstämning.
 
 
Nej, jag är nog mer utav en julaftonsmänniska.
 
 
MEN! I år har det hittills varit fint. Igår, dagen före, kom 13 personer förbi på fika. Idag bjöd jag på tårta i skolan och några till kunde äta. På söndag kommer lite släkt, och på måndag min bror och hans sambo (hoppas jag).
 

Fått

För jag fyller år så snart!

Har handlat för ca 600 kr.
Bakat:
40 muffins
1 sockerkaka (den med hemligt recept...)
40 kolakakor
40 drömmar

Kvar på listan:
Chokladtårta
Jordgubbstårta
Marängtårta
Mjuk pepparkaka

Det är viktigt att vara speciell

Ja, visst är det så. Man ska vara unik och speciell och allt det där (förutom att man så klart inte får sticka ut).

Idag var jag väldigt speciell, måste jag säga. I en stor tenta-sal var jag den enda som skrev Beräkningsvetenskap III. (det var så klart andra där som skrev andra tentor)

Och tyvärr besannades mina farhågor. På bussen imorse kom jag att tänka på vad en kursare sa vid förra tentatillfället: Den omtenta som går i höst är för IT. Och så var det. Men det var på gott och ont, jag tror att jag kan ha skrapat ihop en 3a. Dessutom tycker jag att han som rättar den enda tentan han har att rätta kan vara lite snäll.

Dags

Då var det snart dags då. Jag har pluggat klart, det får bära eller brista. Men vid en bristning får jag allt ta och skriva min uppsats i Energi- och miljöteknik, den har bara släpat i ett år nu...

Här nedan är jag och Jenny 2 när vi och tjejerna var på Hemliga rum-grejen i försomras. Jenny är i USA nu för ett år. Jag saknar henne.

Kvidevitt!

Jag har börjat twittra. Ett par år senare. Hittills två tweets. CamillaEOhman blev det. Hittills inga följare, hade en ett tag men den försvann när den såg att jag skrev på svenska...

Orienterartätt i Sävja

Ikväll hade IF Thor sitt sprint-KM vid Uppsävjaskolan. OK Linné hade sprintträning i bostadsområdena intill skolan. L-100 IF hade ungdomsträning vid skolan. Trångt!

Jag tillhörde den skara som sprang sprint-KM, och efter en skaplig kvartsfinal och en usel semifinal, slutade jag fyra i finalen. Sen tillhör ju inte jag IF Thor så det räknas kanske inte :)

Jag har känt mig seg i benen en längre tid, och dum som man är var jag ut på ett löppass igår som ändå får kallas hårt. Idag ville jag fokusera på framförhållning i orienteringen och hålla ned farten, men det sket sig.

Till helgen är det ju sprint-SM, så då gäller det att vara på topp!

Motigt att gå ut och träna?

Mitt bästa träningstips: Byt om till träningskläder utan att tänka på det. Kolla på TV samtidigt, blogga, chatta på fejjan..

För när träningskläderna är på är det ju löjligt att INTE träna.

Undertecknad sitter här i Westervesa-tights, Upplands USM 2011-tröja och ullmaxsockor. Och så klart en soc-behå och godtycklig trosa. Bara Garminklocka inkl pulsband och skor kvar. Ka-baam.
Försöker se motiverad och bestämd ut. Lyckas inte.Tillbaks hemma efter träningen, det var bara en kortis. Sprang och tänkte att det skulle bli intressant att se kurvorna i analysprogrammet, men...Pulskurvan liknar ett högpassfilter och hastighetskurvan ett impulssvar på detsamma...

Jag som kände att det skulle bli en markant skillnad vid fem minuter då jag kände att jag kroknade och en till vid tio minuter då jag kroknade lite till... Tji fick jag? It's all in my head...

Min gode vän Lilla Gubben a.k.a Don Juan bjussar på bilder från fredagens kräftis

Frisk i kroppen och bekymmer i knoppen.

Sista besöket hos sjukgymnasten för den här sommaren. Mina tre eller fyra besök plus hemövningar på det har resulterat i en glad höft och en mindre grinig rygg. Happy hippo-Milla!

Mindre happy: Om 2 år går SM-tävlingarna i Uppland och en del av dom i just Uppsala. Wiho!! är ju första tanken. Men det råder bekymmer, speciellt över sprinten. För inför tävlingar brukar det området bli avlyst, så man som tävlande inte tränar där.

Och avlysta områden för sprinten är liksom Uppsala Slott med omnejd samt en liten del av Sävja. Så om jag vill springa sprint-SM 2014 får jag inte träna i delar av Uppis. Krångligt livet blir då. Så vad är mest värt? Krångelfri träning i två år eller en sprint? Jag får nog stå över SM. Buhu.

Surströmmingspermiär och Bryggan

En vecka och två dagar före jag fyller 24 har jag nu ätit min första surströmming.

Det var kräftskiva hos parallellklass-Hampus, med sill, kräftor  -- och surströmming. Undertecknad åt köttbullar istället för kräftor och tyckte att surströmmingen inte var värre än ansjovis. Visst luktade det skumt och smakade skumt men vafan. Man är väl en tuffing.

Sedan begav jag mig till Snerikes klubb Bryggan, det var lite läskigt att gå dit själv men jag visste att jag hade kompisar där (om de inte hunnit gå hem..) och tur som jag hade hittade jag goda vänner i form av Jakob, Tobbe och Lars redan i entrén.

En annan vän yttrade orden "JAG ÄLSKAR DIG" till mig och lycklig var jag när jag såg honom gå iväg, till och med lyckligare än mig, med den flicka vi tidigare den kvällen pratat om. Min bästa insats som wingman någonsin, men det var som att jag var Matthew le Tissier (googla) och ställdes vid straffpunkten för att göra mål.

Baklänges-triathlon

Dagens träning blev ett baklänges-triathlon. Vanliga triathlon består ju av simning först, sen cykel och sist löpning. Men jag körde tvärtom:

Sprang hemifrån till cykeln som stod parkerad på stan (long story)
Cyklade hem
Duschade

Koselig

Finns det något negativt med Norge? Jag undrar jag.

Onsdag var det idag ja.

Ehm.
Jag har beställt skrivarbläck. Från Tyskland. Det är ju överkurs kan jag tycka.

Ikväll har jag varit på terep (kafferep fast med te) i det så kallade tjejhuset hos Hanna. Det var gott med kaka och skvaller. Till nästa gång borde jag dock samla på mig lite mer skvaller för det var lite tunt nu.

Pluggeluggeli

Igår läste jag lite till slut så det blev kanske en halvtimmes plugg.
Idag har jag hittills pluggat en timme - och haft ett aha-moment. Kanske ska sluta nu när man ligger på topp?

Tisdag utan tidningar

Det började med försovning/sovmorgon, följdes av långfrukost och sen sortering av kartor. Och när klockan närmade sig 12 och jag skulle duscha för att den börja plugga så drog jag ut på intervallträning istället.

Så efter en dag av plugg tog jag visst en pluggvilodag. Det var jobbigt att plugga! Men snart är det bara en vecka kvar till tentan så då måste jag kunna allt. Vore ju snyggt med en femma menar jag.

Ikväll arrangerar jag träning vid Runbyskolan i Väsby, välkomna!


Träningsanalys

Nu när sommarjobbandet på Posten är över så är det på plats att presentera highlights!

Till skillnad från ifjol hade de nybyggda husen på mitt område ökat och jag fått tre gå-gårdar samt buntkörning (dvs leverans av buntar med post till lådor dit en annan brevbärare på cykel hämtar posten för att sen dela ut den).

I försorteringen höll jag vid flertalet tillfällen post i min hand som skulle till Österåkersanstalten, och till en av Sveriges kändaste mördare. Jag blev även påkörd, tappade post ur bakdörrarna i en korsning och blev tillsagd att inte köra i en rabatt.

Jag älskar att jobba på Posten och det känns bra och konstigt när de ordinarie skrattar åt en och säger att man allt kommer tillbaka när jag sa att jag trodde det var min sista sommar.

Jag har gymmat två dagar i veckan på jobbet och fått ledigt när jag velat för att åka på orientering.

Många fina kolleger. Och en hyfsad lön. Förbättrad och försämrad bilkörning.Söndag

Nu har jag flyttat tillbaks till Uppsala. Vilket är underbart och lite tråkigt också.

Inte blev det roligare av att grannen låter. Grannar liksom. Inte konstigt att krig uppstår.

Men nog om det! Jag är trött och antagligen därför lite grinigare än vanligt.

Idag sprang jag orienteringstävling i Sävja i södra Uppsala. Skogen kallas Lunsen och terrängtypen påminner om den i Kårsta. Och Kårsta-terräng och jag har inte varit de bästa av vänner. Men i höstas skulle vi träna i Lunsen med Thor (som jag tränar med i Uppis), och jag var beredd. Och blev omvänd. Bommade noll och var supernöjd.

Och idag var det alltså tävling i intilliggande område. Underbart. Kartan och jag var sams hela hela tiden (händer så sällan). Så jag gick och vann. Fin grej.

Så himlans bra låt. Hör basen.

Onsdagsbloggat.

Är ju lagd åt det oroliga hållet... Men det är ju ingen nyhet.


Middag med Gustav på Il Tempo på Söder ikväll, sjukt fint.


Gammal bild! Min fina!

Känslan efter ett styrkepass

Känslan efter ett styrkepass. Mums. Kroppen är matt men själen fylld av endorfiner (det vill säga bra knark).

Igår tränade jag också, TROTS att det var träningsläger helgen som passerade. Man kanske kunde tycka att jag borde vilat efter fem pass på tre dagar.

Men icke. Skogsbergarunda, som mäter kanske 5 km, skulle springas och det snabbt. Tryckte på bra, men tyvärr hade jag tryckt i mig ett par (eller snarare 10?) skedar Nutella strax före. Lärdom: Det gör att man kräks lite på rundan och mår illa.

Så tiden blev dålig och passet var hemskt.

Idag var det styrka med Emelie på jobbet på jobbet (jepp, det ska vara två stycken). Och med Pelle.

Junis - och seniorläger i GästriklandSer lite ut som om jag inte tillhör gänget riktigt. Men i mitten står coacherna och vi är fem VÖOL-junisar/seniorer som kunde åka med på det SM-förberedande lägret.

Teknikträning inför SM-tävlingarna. Brukar betyda att man ska lära känna terrängen och kartan så man inte blir överraskad när det väl gäller. Att man ska bli kompis med skogstypen.

Jag blev snarare ovän med den. Bland tokigheterna jag hann med så fanns en riktningsändring på 180 grader på en sträcka. Utan att jag märkte det. Och då tyckte jag ändå att jag råstirrade på kompassen. Kan det vara granbarret som hoppade ned i min hals fel? Nåväl. Hellre den här typen av överraskningar nu före SM än på SM.

Inte en fest

Jobbar. Upptäcker att värktablett saknas. Tänker att det går ändå. Det går inte. Överlever ändå bilfärderna och kommer hem och måste ta sjukledigt hela eftermiddagen.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0