Oväntat miserabelt - En årssummering av 2012

Så här är den!
Sammanfattningen av mitt 2012. Det år, som sas bli så bra, men som blev mindre bra.
 
Januari
Karin bodde hos mig. Vi pluggade till olika omtentor tillsammans med bl a Spex-Kalle och Mac. Jag skrev Signaler och System och fick en fyra. Vi kollade på JVM och såg finalen hemma hos Kalle och Mac, Sverige vann. Sen åkte jag till Åre, och vanan trogen från 2011 träffade jag en kille som jag trodde det kunde bli mer med än bara där och då - jag hade fel. Igen. Jag åkte skidor när jag fortfarande var full i en backe som var för svår för mig. Hemsk upplevelse. Klara, Hanna och jag hade bastubikt, hemskt nyttigt och fint, och ute i allrummet var det känsloklubben. Jag började festsnusa. Kom hem, och låg däckad i influensa en vecka.
 
Februari
Egentligen här jag började terminen, lite senare än alla andra. Läste 133 %. Den ena kursen, Stokastisk modellering, den underbaraste kursen någonsin. Jag var på Barn- och ungdomsledarkonferensen med Sara, träffade spexarna och stickade och stickade. Jag höll min första egna utbildning för orienteringsledare, tillsammans med Sara och Pontus. Det var alla hjärtans dag, firade med ett par vänner och gick ut på Snerkes. Inte bra. Så många desperata människor. Första elitträffen med min klubb. Åkte till Hanning och ABB i Ludvika. Försökte samtidigt ha ett socialt liv och bra studier. Och roddade med USM-truppen. Tränade på bra på Actic.
 
Mars
Mådde riktigt dåligt. Grät bakom solglasögonen till Ångström en morgon. Kände mig värdelös när jag sökt saker och blivit nobbad. Tentaplugg och fester. Som vanligt. Började med klubbverket på UTN, stod i kök. Började på kandjobbet. Ordnade med herrmiddag för F och gjorde ett hyss. Åkte till Åland. Glasvegas på V-dala inkl pussar på kind av Rab.Skadade mig och hade första lägret med USM-truppen.
 
April
Den Svenska Björnstammen. Gick på fotboll. Försökte tävla trots skadan. Gick inte så bra. F-jubileumsbankett. Del 2 av utbildningen i Avesta. Jobbade på Silva League. Åkte forsränningen igen.
 
Maj
Plockade upp en cykel ur fyrisån. 10mila, jag skadad så jag fick vara lagledare och delta i fulaste mössan-tävlingen. Hade morotsmössan. Sökte Info-posten på UTN. Ordnade med äventyrsdag för Jenny E. Fick besked om Info - de valde inte mig.Träffade kul folk på Gasquen GASQUEN. USM-träff i Fjällnora. Åkte på EM i Dalarna och sprang publiktävlingarna. Gick på Dopmingelfest för Estelle hos en av bekantskaperna från GASQUEN och bekantade mig med Lundsten. Åkte Gocart och gick på Stocken. Var på Schlagerparty och BJ. Grillfest med Tillämpad mekanik. Kusin Sarah sprang ut gymnasiet.
 
Juni
Den 1:a juni beslutade jag mig för att dra ett streck, ett mentalt streck efter vilket jag inte längre skulle tänka på de killar jag dejtat och som det tagit slut med. Jag klippte mig och det blev förfärligt, jag såg ut som en i Beatles. Maddes studentskiva. Sjukgymnast med höften. Cellprov hos barnmorska. Jukola  med pizza levererat till tältet. Sprang i andralaget. Snusade öppet för flertalet personer. Sommarjobb 2 började på Posten och bland annat sorterade jag ett brev till en av Sveriges kändaste mördare.  Midsommar i Skärgården.
 
Juli
Blev påkörd. Åkte till Eskilstuna med några från klubben och sprang orientering, ena tävlingen med hamburgare intagen bara en timme innan start. Värmland hos Astrid. O-ringen inkl äventyrsbad. Fick besked om cellprov. Förändring. Jag tänkte att jag hade cancer.
 
Augusti
Höll på att dö på jobbet, fick värktablett av en tant och höll på att dö ännu mer. SM-läger med klubben. Och jag var säääämst. Vann orienteringstävling i Lunsen. Åt surströmming. Var den enda i en hel tentasal som skrev Bervet-tenta. Klarade. Sprint-SM. Fyllde år, hade storfika.
 
Semptember
Mitt livs andra misslyckade kväll ur dryckessynpunkt. Sattes i en taxi hem... Sprang en underbar långdistans i orientering. Sjukdom igen. Kunde inte åka som ledare på USM. Middag med Pelan och Lill-Wigertz. Åkte på medel-SM, fick insikt i livet. Försökte läsa 200 %. Började blogga för ergo. Rebusrally.
 
Oktober
Berättade för klubben att jag inte vill vara redaktör längre. Berättade för Upplands OF att jag inte ska vara ungdomsledare längre. 25manna, sträckte låret. Var på fest och nobbade en kille på krogen efter att han bjudit mig på en drink jag försökte slippa få. Var på Houseparty och pratade ut med en kille jag dejtade 2011. Fick raggförbud på en kille vilket stoppade oss från att byta nummer. Dansade till tidiga morgonen och lyfte skivstång. Sprang enenracet och fick spö av pappa. Tentaplugg. Var på en andra provtagning för cellprov. Inte bara en tops denna gång utan citat: De gamla verktygen. Började tänka på barnafödande och våldtäkter. Grinade så att både jag och gynekologen skämdes. Hoppade av statistiken och Elnätet som system. Slutade med kaffe i tre dagar innan jag började igen.
 
November
Utnarm, USM-avslutning och Rodhenloppet. Sa hejdå till Hanning. Höll kurs för orienteringsledare igen. Var på Preklin och bjöd en kille på shot innan han sprang ifrån mig. Karma. Var på Elittränarträff i egenskap av utbildare i Tränarakademin och kom till insikt - Jag lider av utmattningsdepression. Fick besked från cellprovet. Ingen fara. Uppsala träningshelg, efter en hel sommar och höst utan att vi sagt ens hej hade vi meningsutbyte för andra helgen i rad. Stort.
 
December
Ont i knäet. Fest på Pilvägen, trotsade allt hyfs och all blyghet och bad om skjuts hem. Kuggade två tentor av två möjliga. Var på julmys och kalas för Gabs. Hade lugn julhelg plus jobb på Posten.
 
 
Slutligen. Året har bestått av mycket ångest, jobbigheter i kompisrelationer och en diagnos. 2012. Vilket jävla år.

Sämst

Så besviket. Har knåpat med min rest i Elkraftteknik i tron om att den skulle in senast 31/12. Men pooffffff så hade de ändrat till 24/12 och jag är rökt och måste nu göra om heeeeeeeeela uppgiften i vår. SÄMST!
 
Jag längtar tillbaks till 7an då jag var en ambitiös elev. Numera. Nej. Tur att lägstanivån studiemässigt alltid varit ganska hög.

Äventyr

I förra veckan färdigställde jag filmen. Jag tror jag började pilla lite i somras, det var klurigt, och fortsatte på SM, det gick inte så bra. Men förra veckan tog jag en befintlig låt på datorn, KÖPTE en låt på cdon för download för 12 kr, och beslutade mig för att min redigeringsdebut fick vara klar.
 
Här är resultatet:
 
 

Honung jag är hemma

Så var det första jullovet slut!
 
Idag kom jag tillbaks till Uppsala, via skidköp och Ikea, och ska ta tag i tentaplugget eftersom det nalkas en tenta.
Ikea ja.
Kokudden - slut! Så tråkigt.
 
Däremot börjar mitt badrum bli riktigt inrett nu.
Men ni som vet, om badrummet paxat lila och grönt, innebär det att dom färgerna är förbjudna i resten av lägenheten?
Förvirrad...
 


 

Posten

I vanliga fall när jag jobbar på Posten brukar jag få en mjukstart. En inlärningsvecka.
Men det är på sommaren det. När jag ska lång-vicka.
Nu. Ingen mjukstart.
 
I Åkersberga delar Posten ut två lokaltidningar, som är så kallade totalare (om jag kan mina termer). Det innebär att vareeeeenda hushåll ska ha dom. Även dom som inte vill. Det är något som TIDNINGARNA kräver, och inget POSTEN kan göra något åt. Egentligen.
 
Nåväl. Detta brukar ske på tisdagarna. Båda tidningarna ska ut samtidigt nämligen.
 
Och sen finns ju även reklamen som Posten delar ut. Det är måndagsreklamen och torsdagsreklamen. Den slipper man genom att sätta upp en tydlig skylt på framsidan av brevlådan, ex "Ej reklam".
 
Så när jag nu vinterjobbade i mellandagarna, torsdag och fredag, trodde jag i min naivitet att lokaltidningarna skulle ha jullov och att torsdagsreklamen skulle vara som vanligt, en tunnis.
 
Icke. Torsdagen var en kombinerad måndag, tisdag och torsdag. Alltså. SVINTUNG. Och därmed har jag, som fick springa i lägenheter och inte bila runt i 38/35an, förbannat ont i vänsterarmen, ledsna händer och en härligt stel nacke. Men ska verkligen inte klaga, jag fick mysa runt med en Sandra och var inne och sorterade igen vid 15. De flesta andra var ute till 17...
 
Idag fick jag mysa runt med en Cajsa. Och nu är mina två dagar slut.
 
Förresten är Posten helt otroligt underbart som jobb på så vis att man är så himla klar när man går hem för dagen. Så himla ledig.
 

Annandagsmys

Jag försöker litegrann multitaska men det går så där måste jag säga. Surfar på det långsamma mobila bredbandet, skriver lite kompletteringsrapport om en transformator och kika fotboll/hockey. Djurgården kvitterade just till 2-2 mot Malmö så det är ju fint, men United ligger under mot Newcastle, inte lika fint.
 
Jag hade trott att det skulle bli lite som vanligt här hemma med bootcamp ju. Hittills: En mil-promenad. Lite fattigt. Däremot äter jag massor med gott. Dåligt balans.
 
På prommisen gick knäet helt okej, det verkar vara nåt som känns bättre när det är varmt. En vecka till sjukgymnastbesök nu...
 
Däremot fick jag ont i vänsterhöften igen, den som störde på SM. Tråkigt att vara 24 år och redan slut i kroppen...
 
Nehe, mindre dator och mer tv. Nu kollar vi fotbollen igen.
 
För övrigt har vi myst med ett 1000-bitarspussel i två dagar nu. Myst och myst förresten, gormat åt varann och så där som vi gör. Men efter 24 år förstår man ju jargongen. Helefall.

Julafton

Jag skulle kika om jag bloggade på Julafton -11. Det gjorde jag inte. Då var jag heartbroken, förresten. Man är ju så naiv ändå!

Det är aningens tidigt att summera året -12 redan nu, men temat är klart: Oväntat miserabelt. Catchy. Får bli en cliffhanger med det sagt.

Jule-boot camp går hittills dåligt, anlände för mer än ett dygn sen och har inte utfört träning ännu. Bara gått till och från mormorfar. Imorgon ska päronen skida så då får jag nog ta en prommis med mitt jävla knä. Eller styrketräna? Spännande. För vi ska vara hos mormorfar kl 13 och då har jag ju knappt vaknat.

Puss på er alla!

Klantig tjej

Jag är en klant. På mindre än en vecka har jag dragit sönder två halsband, det ena arvegods från mormorsmor, den andra födelsedagspresent från Jenny. Bra jobbat.
 
Jag är även en klant när det kommer till plugget. Skrev ju FEM-tenta förra veckan, och kommer kugga. Skrev Optimeringsmetoder-tenta igår, och kommer kugga. För den blankade jag i princip.
 
Och min tredje klanterigrej: Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Jag försöker kombinera pusselbitar med varann som inte hör ihop... Det funkar inte, det har aldrig fungerat och det kommer aldrig fungera.
 
Aa just det, en fjärde: Brände mina popcorn något kopiöst. Tror det brann lite.
 

Tisdagsplugg och jobb

 
Idag har jag pluggat på mammas jobb, och nu ska jag iväg på eget jobb på Posten. Riktigt bra prioriteringar i tenta-p...
 
Jag har druckit multum med gratis kaffe, ätit pizza och choklad. Det är säkert jättebra. Nu längtar jag hem till min Uppis-säng!
 
Förresten. Jag jobbade ju på Posten igårkväll också. Och fick inte kamma 38. Eller 35. Eller 37. Inget av mina distrikt. Jag fick kamma Österskär, 51! Riktigt ledsen. Halva nöjet försvann.

OSA

Idag belyses ett problem på Ribbings blogg angående en del personers oförmåga att förstå innebörden av att OSA. Något undertecknad utsattes för på mitt födelsedagsfika i höstas.
 
Läs och lär, ungdomar! ;)
 
 

Söndagsfeeling

Idag var lite utav en seg dag. Jag vaknade av två sms kring 10:30, först Astrid som sa att hon just vaknat så hon skulle inte kunna simma vid 10 som vi funderat på att göra. Sen Olof som undrade om jag var bakis, eller bakos som han skrev, och om vi skulle skriva rapport.
 
Jag kom så småningom upp ur sängen och bryggde kaffe och åt choklad som fanns kvar från Astrids och min aladdinask.
 
Efter att ha segat i tre timmar åkte jag buss upp till Ångan. Men vid bussbytet fick jag lite tid att springa in på Åhléns och köpa tvålpumpen som jag suktat efter en tid nu.
 
Väl inne på Å skrev vi lite rapport och var olyckliga, innan vi åkte hem. Han till ett dukat julbord, jag till en tom lägenhet. Men ugnsfalun rådde bot på misären, och nu har jag läst ALLA inlägg på Lunsens blogg, alltså, alla fram till det där jag började i maj i år.
 

Typ så här ser jag ut!

 
Ifall nån undrade/glömt bort.
 
Imorgon blir det FEM-tenta vilket jag inte ser framemot. Det blir även Julmys i Sumpan vilket jag ser framemot.
 
Jag funderar mycket på en sak det pratades om på Elitträffen i Södertälje. Positiv egoism. Jag skulle behöva mig en släng av det. I alla fall så tror jag det. I många fall är jag en pleaser. (Men i vissa fall är jag tydligen en som utnyttjar dom som är för snälla?)
 
Men jag har svårt att se meningen i att göra saker om det inte gynnar andra. Jobbigare saker alltså.
 
Men jag är ju även en whiner så kanske ska sluta klaga och börja göra. Nu ska jag äta macka. Det gynnar mig. Och är inte jobbigt iofs. Fudge.
 
 

Hur det gick att träna

Joooe. Ställde mig på en ellips. Trampade på. Knäet var hyfsat ledset. Men det var okej.
 
Satte mig på cykel. Samma sak.
 
Vilket gör att jag efter min googling misstänker att det kanske kan vara löparknä. Dock har jag ju inte tränat så mycket att det borde uppstå. Menne. Sjukgymnasten får berätta. Ska i alla fall smörja med voltaren och stretcha, kan ju inte bli värre av det?
 
Simmade också, det var skönt. Mindre skönt dock att jag blev sparkad på två gånger. Ena rev jag tillbaks med tårna.

Ont i knät

Jag har ont i mitt knä. Sen nu snart två veckor tillbaks. Det dök upp när jag gick ned för en trappa på Universitetet, mitt minne är att det knakade till. Då hade jag ont i vänster stortå:ish, och kanske snedkompenserade jag. Eller så slog jag i det på UTH, vem vet egentligen vad som händer när man orienterar, man minns inte om man ramlat lite i alla fall.

Det har varierat i smärta, jag har ju gått hem från Ångström en gång med den och överlevt bra, då gjorde det nästan bara ont i nedförs och uppförsbackarna. Nu gör det ont på platten också.

SKOJ!

Har fått en sjukgymnasttid till 3 jan. Så långt kvar.

Vilket gör att jag måste alternativträna saker som inte gör knät illa.

Har simmat, det funkade. Var med på Rockgympa utan att göra benstudsövningar, gick okej. Ska försöka prova ellips och cykel ikväll på Actic, funkar det är det dags att jag börjar med spinning.

Det är inte bra för vikten att först vara sjuk tre veckor och sedan skadad. +5 kg.

Hej.

Joo jag fick ju skjuts hem i lördagsnatt.
 
Men tyvärr är jag ju helt dum i huvudet och kan fortfarande inte ens säga hej. Inte till honom. Inte till den kille jag dejtade förra sommaren. Inte till... ja men alla?
 
Det vore ju helt fantastiskt om jag kunde sluta upp med min fobi. Folkmassor. Och att säga hej.

F är fest och fint folk

Vanan trogen är det mycket kalas så här i tentaperiod.
 
I torsdags var det gasque, SIV hade 5-års jubileum så det var trerätters och underhållning där. Fredagen var det tackmiddag för utskottsengagerade i FUTF, men då var jag nykter. I lördags, igår, var det födelsedagskalas på Pilvägen, och då blev det lite mindre nyktert och jag kom hem halv fyra ungefär... Lite olämpligt.
 
Idag blev det plugg på Ångan från 14. 14.30 paus, för det streamades Manchester-derby på Olofs dator. Lite plugg i pausen och sen match igen. Sen middag. Och sen lite plugg, till 19 kanske. Så det blir några timmar i alla fall. Om inte annat bra mysigt med mina grabbar: Jeppelito, Jonnyboy, Majsan, Ragelito, Olle och Berta. Trivs riktigt bra på F <3
 
Vi bjöds hem till Jeppelito på julskinksmacka och adventsmys, mycket bra.
 

Lööööööv.

Jag måste säga att jag är fascinerad av mitt känsloliv, det är liksom... livat.
 
En del av mig kan inte skilja på förtjusning och normal-tycka-om, och att faktiskt vara intresserad av någon på riktigt.
 
Som det är nu är det en relation jag har till en killkompis som jag känner att från min sida börjar jag känna lite konstigt... Lite som att jag är kär, fast mer liksom i det utfasade tillståndet, när man egentligen borde fundera på om det ens är värt att fortsätta förhållandet eftersom känslorna blivit så pass svaga.
 
Men huvudet vet ju att jag normal-tycker-om honom. Ju.
 
 

Grattis Finland!

Som vanligt den 6:e december, är jag iklädd min blåvita kofta. Ska ev. ta med en hutt vodka till lunch.

Skitans

Hyfsat okul att nu, klockan 18, efter 10 timmar i skolan med vänner runtomkring sig, inse att man glömde ta på deo efter duschen. Nu åtgärdad. Försent?

Til death

Jag borde verkligen inte sitta här, jag ska åka med bussen kl 06.22 imorgon.
Varför?
Jag måste träna. Och eftersom skoldagen imorgon är 8-15 plus inlupp med Olof til death (eller i alla fall 21-tiden skulle jag tro) så hinner jag inte träna på kvällen.
 
På tal om til death. Saknar Jenny E när jag hör den här:
 

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0