Det är rutin på dagarna nu

6.15, klockan ringer, jag bestämmer mig för att gå upp.
6.45, vaknar igen, tänker fan också, och går upp.
7.20, har duschat, ätit och gjort iordning matlådor och mellis. Borstar tänder, sminkar mig, gör nåt med håret, tänker att jag har gott om tid.
7.44, tittar på klockan, tänker fan också, och plockar ihop det sista.
8.20, kommer in i föreläsningssalen, är sen.

Sen rullar schemat på fram till 17, idag blev det en kvarts lunch.

Nu blev jag trött.

Tenta-P

Det känns ju så där just nu. Svårt att hitta pluggkompisar när man läser så många olika kurser!

Men jag har bestämt mig för att spara på bervet 3 till omtentan, för det funkar inte med en tenta på tisdagen på 5 timmar och sen två tentor på onsdagen och sitta 10 timmar... Kanske är dumt, men jag kan ju inte bränna ut mig?

Nu sitter jag där jag har suttit i snart 7 timmar idag, på spanarbänken på Ångströms. Större delen av eftermiddagen har gått åt till ingenting, rent effektivt alltså. Har suttit med samma inlämningsuppgift och slitit mig i håret. Jag förstår inte vad jag ska göra.

Nej, mindre gnäll. Nu trotsar jag nyttighets-Camilla: Hej hej Cola!

Det här är en ganska charmig tjej

Ehm. Plugga och söka häftiga saker. Och försöka samla krafter inför den hårda veckan som kommer nu.


Ösdag. Nösdag? Söndag

Strax efter 9 var klockan då jag, Astrid och Signe började meka med ett av de fruktansvärda projekten i Bervet III. Men, vi blev klara med projekt 2. Bara slutet på 1:an kvar och hela projekt 3. Wohoo!

Så vid 11 cyklade jag från Pollax, och jag hittade en ny väg! Livsfarlig så här års men när isen försvunnit kommer den bli smutt värre! 11.30 försökte jag komma in på Akademibokhandeln. Tji fick jag. Gick till Waynes, köpte en caffe latte vit choklad (äcklig. Alldeles för sötsliskig) och läste DN. Kl 12 gick jag tillbaks till bokhandeln och köpte fyra pennor så att jag kan plugga. Åkte hem. Svidade om och drog ut.

Löppass 50 minuter, halt som fasiken men skönt som bara den. Magiskt. Sprang där jag brukar, vid Röbo, bort till högarna i Gamla Uppsala men tog Vattholmavägen hem.

Och nu, när klockan är 15 snart, blir det tvätt och elkraft. Så alla vet.

Mello

Jag har något att erkänna. Jag har missat alla fyra deltävlingar i Melodifestivalen. Förra veckan försökte jag titta tillsammans med mamma men sändningen bröts där ute på landet. Så det blev inget.

Men som sagt, det är ändå poängutdelningen i Eurovision-finalen som är roligast (faktiskt!)

Lördagskväll

Måste säga att dagen flugit förbi.

Efter att ha chillat järnet i fyra timmar åkte jag med Astrid till Actic och tränade, armarna och benen var ömma från spänstträningen i torsdags men jag försökte att inte mesa för det. Men mitt mål om att kunna göra minst en chin-up utan hjälp när mitt gymkort går ut känns avlägset. Klarar fyra när jag lyfter av 30 kg som det är nu.

ICA Lutis fick 400 kr av mig i utbyte mot en kasse mat.

Och sen, från 14.30, har jag räknat en uppgift i Stokastiken, stickat klart min halsduk (McGyver-Camilla fixade ihop sidorna så det blev en tub mha en hårnål och garn) och lagat 9 matlådor med mat (spenatpasta med bacon, ugnsfalu med morot/potatismos och sockerärtslax med morot/potatismos).

Nu får jag nog räkna klart inluppen i Stokastik, men så mycket Komplex analys blev det inte idag...

Lördagsmorgon

Dagens outfit då?


Fast det är lögn, jag har varkens så där kort hår nu (mitt hår är jättelångt, efter tentorna ska saxen fram!) och det är inte den gröna tröjan jag har utan den andra med palm på (båda från Jenny). Så det här är kanske sämsta outfitsblogginlägget?

Jag är även iklädd täcke, med påslakan från hemtex, och har en kaffekopp från ikea i handen med zoegas skånerost i och med skummad mjölk.

Nu vet ni!

Missat samtal

Inatt ringde telefonen vid 01.27.

Jag hann väl reagera (den spelade upp da do du durnt, da, tod), men hann inte svara. Fast ska man verkligen svara när okänt ringer en mitt i natten?

Nu har jag kollat vem det var, och det var inte så spännande. En som jag var fadder åt mottagningen 10. Typisk felringning alltså.

Om man inte vill plugga ska man inte gå Teknisk Fysik

Här sitter jag framför Hockeykväll på SVT och med datorn i knäet. Vad händer då på datorn? Jo, jag leker med MATLAB, så att säga. Pluggar kan man väl kalla det också, har en inlupp i Elkraftteknik.

Imorgon är typ bästa dagen på riktigt länge - kommer få leka med stokastisk modellering i princip hela dagen. Värt.

Ingen nyhet direkt.

Det är få människor jag klarar av att vara med under mer än 12 timmar i sträck utan att balla ur.

Livet.Hon är ju down under nu, det lilla livet. Mitt liv är tillbaks där det brukar. På gott och ont.

Stickningen

Jag är en lydig dotter (haha?) så jag gjorde som mammis sa och repade upp hela min halsduksstickning:=>Omstart...

Ludvika

Det blev lite som när jag besökte Snurras i den andra ABB-staden, Västerås. Många kort på saker, men inte många kort på sällskapet.

Hanning hämtade mig på stationen i La, skjutsade mig till andra sidan vägen och så var man framme. I en fin femma skulle man bo! En lyxig laxsallad senare gick vi ut och gjorde stan, that is, kikade på MC-gängens lokaler och andra sevärdheter i Ludvika. Han glömde visa mig mordplatsen men det är kanske lika bra.

Vi tittade på film, Bridesmaids (inte mitt val...), stickade tills fingrarna blödde och blev sedan serverade mat av de två andra killarna som bor där. Jag och Hanning öppnade en flaska rött och ljög ikapp (eller var ärliga, beroende på hur man ser det), och tog oss en polsk bisongräs shot innan det var dags för sova. Fick eget rum, lyx.

Måndagsmorgonen, orienteringsångestdrömmar som avbröts av att Emelie busringde mig vid 7-tiden. De andras färd till Ludvika och ABB började då, en annan fick sova ett bra tag till. Vi chillade, kollade upp fotbollslags hemmaarenor och åt frukost, och gick sedan till ABB där Jonte lämnade mig hos de andra barnen. Och ett fint studiebesök med mycket mat, inspiration och summan av allt är att det är inte en främmande tanke att flytta dit.


Polisstationen ett stenkast från Systembolaget


Hells Angel's tidigare klubblokal


En svartklubb


Den icke rinnande ån


ABB:s VD:s herrgård


ABB!

Idag är det söndag fast det är måndag

Jag kikar på stipendier, alltså skolrelaterade, och jag har hittills skadat mig på följande vis:

- Slog i tummen i en pärm så den började blöda (tummen alltså, inte pärmen)
- Luktar illa. Fast det är väl ingen skada, men. Och det har ju inte att göra med stipendiesökandet, utan tvättandet. Och nu är det ju ingen logik i det där men, alltså, jag orkade inte tvätta all tvätt utan tog en maskin och struntade i tumlaren och hängde ovanför badkaret så då kan jag ju inte duscha! Massor med logik.

Jag är nog allt lite trött.

Betar av måsten

Visst har väl jag inga läsare under 18 här va?

Sitter i soffan hos päronen och sipprar rödvin. Har huvudvärk, men noes, inte från det röda vinet utan från lite vätskebrist. Först ett löppass (distanslöpning) på 1h47 min, sen s.k keps-OL (orienteringsövning) i kanske en halvtimme-timme? Känns bra det.

Och äntligen är anmälan till truppen 2012 ute, efter en herrans massa slit.

Mamma om min stickning: Jaha det är väl bara att repa upp allt då.


En anledning till att det är jobbigt att växa upp.

Jag beklagade mig för mamma om hur jobbigt det är med såna som inte gör vad de sagt att de ska göra.
Välkommen till arbetslivet sa pappa.

Jag mår konstigt.

När man är där man vill vara, men ändå är så frånvarande. Ens kropp är på plats men huvudet befinner sig någon annanstans.

Jag funderar på att repa upp min stickning. Känns som att typ 50 cm är lite för brett. Får se vad Hanning säger på söndag när vi stickar =) Eller om mammi kanske har nåt klokt att säga.

Det är så bra med föräldrar, att dom vet och kan så mycket. Pappa slår mig på TP, jag som är geni liksom! Höhö.En bunt fina bilder från mobilen:Barn- och Ungdomsledarkonferens i Haninge <=> Fri tillgång till mjukglass, kaffe, kakor och popcorn.
Utbildningshelg i Avesta, bodde tjusigt med bästaste Sara.Mysig middag med snygga drinkar och snygga tjejer en tisdag.Och på Hemköp har de konstiga erbjudanden.

Void

Lycka till att träffa mig, vänner!

Tur att man gillar fullspäckade helger. Nu går jag från mina principer och avslöjart här:

Fredag: Bio med Jonas och Ellinor, i stan (a.k.a Stockholm) eller Kista. Sen till Brottby och sova.
Lördag: Elitsamling med VÖOL (min klubb), dubbla träningspass och häng med de andra junisarna och seniorerna. Hänga lite med mammis och pappis.
Söndag: Åka till Ludvika och sticka med Hanning.
Måndag: Leka på ABB. Sen hem till Uppis.

Börjar bli lite less på att gå klädd så härGårdagens värmebölja ingjöt hopp om varmare tider och andra kläder. En kappa och lite fashion-känsla.
Nu är det minus elva igen.

Det gick bra i Avesta!

Jag överlevde. Nu är jag officiellt utbildare för Svenska Orienteringsförbundet. För jag, Pontus och Sara har hållt i en BTU (Barntränarutbildning). Som rookies. Alla tre. Pontus hade ganska mycket försprång, lärare som han är, men jag tror (hoppas i alla fall) att han tyckte om mig och Sara fast vi inte var "lika bra som han".

Och det var ett par stycken som sa efteråt att vi varit bra.

Otroligt givande grej i alla fall! 21:a april är det dags för samma gäng igen att lära sig av oss och varandra.

Och b-planen att faktiskt bli lärare dammades av.

Dilemman

Läs förklaringen av dilemma, jag finner den fantastisk.

Men det här ska handla om mitt dilemma på vägen hem.

Utbildningarna slutade klockan 15, mitt tåg skulle gå 16.40. Jag var erbjuden skjuts till stationen. Men eftersom det var några från min klubb som var på utbildningarna vi gav i Avesta, fanns möjligheten att knö in sig i en bil och få skjuts till Uppsala - på en gång.

Valet kan tyckas lätt.

Men i bilen fanns ju en person som jag brukar gå omvägar för att slippa möta. Som uttrycker sig dumt och aningens obehagligt (en 13-årig flicka vill inte höra av en 65+:are att hon blir så fin att se på när hon borstat håret).

Men nu när jag skrivit det här känner jag mig lite tvekis om jag verkligen borde det. Nåväl. Jag kan stå för det.

BTU här kommer jag!

På lördag smäller det alltså. Det är då det händer, jag gör min debut som fullfjädrad utbildare. Typ. För ett, är det en premiär så kan man ju knappast kalla sig fullfjädrad och två, fullfjädrad blir man ALDRIG.

Jag ska hålla i Barntränarutbildning tillsammans med Garpen-Sara och en som heter Pontus. Och det är dags att sluta tvivla på min förmåga. Jag kan faktiskt massor om det där med ledarskap, etik och moral och Idrotten Vill, som alltså är mina ansvarsområden.

Så nu måste jag väl säga att PP-presentationerna är klara, väskan är hyfsat packad och jag, jag är taggad!

Lite för ofta just nu...

...så hittar man mig så här:Det är kul med handarbete! Förr broderade jag mycket. Men nu är det stickning som gäller.

Och jag hoppas innerligt att halsduken hinner bli klar innan det är för varmt ute för att ha den på sig...

PUH!

Igår hände det ett litet mirakel, så efter tre timmars jobb på Ångström med Hubbe och kursmaterialet, kunde jag med gott samvete sticka mig till sömns...

Paniken.

Ska försöka att inte klaga. Men jag har ont i hela kroppen, trött som ett as och har tusen saker att göra.
Tvivlar på min förmåga att hålla bra kurs i helgen. Oskönt.

Nu ska jag sticka två tre rader och sen sova.

Glasvegas!Favorit i repris typ. Jag ska på Glasvegas på V-dala den 29e mars!!

(Mindre kul: Bilderna från då jag och Astrid såg dom på Annexet är raderade - ååååhhh sopa!)

För jag är utbildare

Jag sitter och jobbar, det är svårt. Man vill liksom ha någon att diskutera med när man gör det här.

Orienteringsledarutbildning. Det sitter jag och pysslar med. Ledarskap, RF:s Idrotten Vill och Etik & Moral.

Pass it on

Sara bodde hos mig när Karin slutade bo hos mig, typ. Men Sara stannade bara en natt, inför Barn och Ungdomsledarkonferensen. Vi var hos Josef med lite spexare och stickade, gick till Kalle och drack en whiskey (hittade en som inte ger mig hemska minnen tillbaka) och sen kom vi hem. Men, titta vad supersöta Sara gav mig:


Godis i en skål!

Och jag har fått tummen ur nu, och ska äntligen skicka kort till Erik i min klass:

Suddade ut lite adress där ifall det kanske är lite hemlis?
Ska köpa frimärke imöra.

Kloka ord som jag förstår

Den bästa "Att göra"-listan är den som aldrig skrivs på.

En fredag på Ångan.

Åhhh jag önskar jag kunde skriva nåt kul! Nåt läsvärt.

På stokastiken idag kom Bayes sats på tal, och Björnis (stekar-föreläsaren som gillar hårdrock med growl) sa "Så då använder vi Bayes sats, eller vad den nu heter..." och längst bak satt jag och Astrid och jag fnittrade eftersom vi på Sannolikhet och statistik hade honom och gick förbi honom om pratade om Bayes sats och han sa att det uttalas "Bejs" och inte "Bajs" när vi sa mer det senare. Så jag kände oss träffade.

Sa ju att det inte var nåt kul. Bara internt. Internt kul.

Smärre upptagen tjej

Mår illa. Tror det är sånt som händer när man inte äter middag utan kakor. Kan ingen bara länsa min frys och mitt skafferi lite?

Hänvisar till senaste statusuppdateringen på fejjan för hur livet är just nu.

F.ö läser jag 133 % nu, och det är 133 % av den seriösa utbildningen. Just sayin'.
Stokastisk modellering, beräkningsvetenskap 3, komplex analys och elkraftteknik. Så värt.

Värt är också att jag nästa helg ska utbilda folk.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0