Man är ju inte riktigt som andra när man är orienterare...

Någon gång myntade jag uttrycket: Det finns inget dåligt väder när man har orienteringskläder.

Men idag är det frågan...
Snöstormaktigt?

Glasvegas. Gött.Fy fasiken var mysigt det var. Rab med handduken förhörde mig på min t-shirt och när jag till slut fick alla rätt fixade han en shot till mig. Resten låter jag vara osagt tror jag.

Faller isär

Jag vet inte hur det ska gå.

Imorgon har vi demo av en mätutrustning från 9 till kanske 11. Jag jobbar på lunchföredrag över lunchen, och lite efter. Klockan 18 ska jag vara hos Emilia, sen är det (freakin' awesome kommer bli så najs jag längtar!!!!!!!!!!!!!!) konsert med Glasvegas på V-dala!!

Och nånstans mellan 13.30 och 16.30 antar jag ska projektplanen för kandidatexamensjobbet lämnas in och vara klar.

Och till helgen ska jag hålla läger för 32 kids. Det är många det.

Fredag jobbar jag 11-16 kanske på ett stort event för alla teknologer och naturvetare.

Pratade i tele med min goa Gustav idag, han sa att det låter som highway to utbrändhet. Jag säger: Fixar sig. Nog. Men vänner, när jag faller isär, plockar ni ihop mig då?

Kaos är bara förnamnet

Livet. Är. Okontrollerat.

Imorgon ska jag välja inriktning på mitt program. Har jag koll? Nope!
Men det brukar inte spela någon roll sen iaf. Står det Teknisk Fysik på CV:et brukar de vara nöjda sen. Ehhe.

Imorgon det ja. Plus kandjobb och mässa. Och en tur till Norrby och hämta kartor. Och jobba vidare. Kanske träna? Öh.

BFF

Karma

Och för att inte bidra till de där ångestkänslor som dagens sociala medier skapar så ska jag nu påvisa en svaghet och inte bara styrkor (ehm vänta nu, tror jag nog bjussat på en del svaghet i denna blogg.. AJA).

Jag fick en trea i komplex analys. Det är det kassaste jag presterat någonsin i en mattekurs. Lutar åt att svika principerna och plussa?

Helgen v. 12

Man är ju inte 20 längre.

Så man blir lite sliten av att komma i säng 03, gå upp 06, powernapa 2h på eftermiddagen, jogga 30min, festa till halv fem och gå upp halv elva.

Jag har haft en helg med herrmiddag för Teknisk Fysik i 45an fredags och efterfest hos Martin och Oscar i 55an, och Casino- och Cocktailfest i Eckerö på Åland. Dock dansade jag sovandes sista danserna, jag hoppas det var snyggt ändå. Jag har nu en önskning till min födelsedag:


Shots-roulette! Kul och fullständigt livsfarligt.

YES!

OOOOOoooh så glad jag fick en FEMMA i världens roligaste kurs, stokastisk modellering!!!

Baby I'm the worrying kind

Men tur är väl det! För det är ju alldeles för få människor runt omkring mig som är det. Så här i stressade kritiska situationer. Men. Klockan är inte barnet och imorgon blir kaos. Dags för säng snart, ska bara trixa först. Med allt. Sen är det påsklov. Om ett par veckor alltså. Längtar mucho.

Fråga Doktorn

Jag får ont i magen när jag äter. Eller dricker. Diagnos?

Det här med att jobba...

Jag vet inte ens var jag ska börja.

Man kan väl säga att idag var tredje dagen på kandidatjobbet, och artikelläsningen går ju inte direkt snabbt. Jag har beställt en artikel om Tsai-Pagano's ekvationer och är inte riktigt på det klara om man får eller inte får ha nyckelkortet på höften. Jag misstänker att inte vinner.

Imorgon ska vi ned till Innventia som gör de kompositmaterial vi ska göra prover på. Det är i Stockholm det! KTH. Så jag får alltså känna ganska mycket hemmavibbar imorgon, eftersom Tekniska Högskolan som busstation är Brottbys anknytning till Stockholm.

Igår hade vi SIV-mentorträff på Smålle. Så himla bra! Världens mysigaste mentorer. Sen gick jag till ÖG trots allt och tittade på min kompis Jakobs band Heureka. Hemma alldeles för sent, och formen är inte direkt god (utarbetad kanske) så imorse mådde jag dåligt. Ont i magen (har gått och blivit känslig igen) och feberyr. Fick tillåtelse till sovmorgon av min grupp, så jag kom dit lite mer än en timme efter dom. Men jag tycker jag kompenserade genom att stanna en timme mer och dessutom inte vara borta en halvtimme extra över lunch :)

Och dum som jag är drack jag mjölk till middagen - så nu gör det ont igen. BLÖ.

ps. Nina tog körkort, hon är bra hon!

Här är en bild när Nina var bra en annan gång!


En sån där söndag

Idag vaknade jag äntligen utan baksmälla, till skillnad från veckans två andra morgonen-efter. Kramade huvudkudden till 11, åt frulle och duschade och sen kom mamma. Vi åkte ned på stan och fikade på Cappucino, och jag och mamma satt och var bittert trevliga, så där som jag trivs bäst. Like.

Sen skjutsade mammi mig till Ångström, där spextränade vi inför herrmiddagen ett par timmar. Det kommer bli så skoj! Lyckos alla 51 F-pojkar som ska dit!

Work work

Det här med tidsperspektiv.. Har suttit och korrläst och småfixat med Skärmbiten (min klubbs medlemstidning) sen klockan 10. Det är liksom fyra timmar? Jag fattar inte att det tar sådan tid. Jag fattar inte heller hur jag har blivit så bra på att blockera stressmoment, glömde bort att jag skulle göra födelsedagslistan, det vill säga, sålla ut bland klubbens 152 medlemmar vilka som fyller jämnt. Cool.

Full fart med sikte på väggen!

Hej vänner som läser min blogg! Nu är tentaperioden över, vilket gör att jag snart finns tillgänglig på ett annat sätt än tidigare! Ska bara göra en tidning, öva spex till herrmiddagen, köpa mat till herrmiddagen, servera på herrmiddagen, åka till Åland på Cocktailparty, planera och göra övningar till USM-truppens första läger, och få igång kandidatjobbet!

Ett skepp kommer lastat! Med vaddå? Bekräftelse!

"Du var jätteduktig i somras så du ska definitivt räkna med jobb i år igen"

Väntevärdesrus

Man vet att man är nördig när man blir jätteglad över att väntevärdesoperatorn är en linjär operator fast X inte statistiskt oberoende av Y, så att detta gäller:

E(X+Y)=E(X)+E(Y)

Här sitter jag mellan två tentor!

Jag är ganska säker på att jag ska skriva om den tenta jag skrev idag. Oavsett resultat, jag tyckte ju om den så mycket!

Nåja. Tentan 8-12:45, sen hem och säng och powernap en halvtimme, lite lunch och hej, här är jag! Lite till paus och sen på't igen, I'm all yours Stokastik.

Drömde fint på nåt vis så jag är glad idag.

Men nåt jag är mindre glad över, eller ja, just nu är det likgiltigt kanske (känsliga läsare varnas, it's girly-time):

Min kropp tyckte att det var dags att vara så där kvinnlig som bara kvinnokroppar kan vara, mitt under tentan. Jäkla projekt det blev. Fram till tenta-tant 1. Jag måste hämta en tampong i väskan. Tenta-tant 1 säger, du får prata med någon av de andra, jag kan inte gå härifrån. Hon pekar på en karl i mitten av salen och en tant längst bak. Jag går bak. Upprepar. Tenta-tant 2 säger jaa men då tittar jag på dig när du gräver i din väska. Jag går till min väska i mitten av salen, letar i väskan och inser hur man kan fuska genom att använda denna ursäkt, och går sen tvärsöver salen till toaletterna.

Fantastiskt för fokus.

Tenta-period.

I tentaperiod betyder inte helg samma som när det inte är tentaperiod.

Fredagen satt jag kvar till 19.45, innan jag cyklade direkt till Josefs examensfest.

Lördagens plugg började vid 13.30, efter träning och truppjobb. Med paus för awesome tippning av Melodifestivalen, blev det plugg till 23.30.

Söndagsplugget varade mellan 11.30 och 22.30.

Men på onsdag, då är sista tentan. Det innebär - fest! På Norrlands, gå dit alla!

(Plus att nu pluggar jag som sagt elkraft och stokastik, vilket är kul rakt igenom.)

Dagens agenda:

Stokastisk modellering och Elkraftteknik.

F.ö är statistisk askul!

Nu ska jag träna!

När man legat och snoozat i sängen i en timme eller så, och känner sig dålig... Börjar fundera på träning, ut och springa idag kanske? Jag har ju ändå mål med orienteringen. Hinner jag? Upp nu och frukost, ute i spåret kl 10, hemma till 11 och kanske iväg på plugg till 12? Inser att alternativet som är att "försöka ta sig iväg till skolan" kommer ta samma tid.

Beslutet är lätt.


SCORE!

Såg att jag i inlägget nedan RIMMADE utan mening. Alla vet ju vad det innebär....

JAG HAR EN HEMLIG BEUNDRARE!

Win!

Igår var jag på studentskiva

Lilla Madde tar studenten i sommar och igår hade de skiva på Pure i Stockholm. Förrätten var märklig, jag visste inte att man kunde äta vattenmelon och fetaost tillsammans. Men som jag åt. Till varmrätt blev det oxfilé och potatiskaka, salladsblad och peelad tomat. Återigen var jag typ den enda vid mitt bord som hade tom tallrik när de dukade av. Kanske för att jag är student..? Efterrätt - hallonsyltspannacotta.

Jag och de andra oldiesarna åkte hem 22.30, men det var tydligen sen det började spåra. Har kikat lite på fejjan nu på morgonen, och det ska ha slängts ut en kille för att han hade hicka, en blev utkastad pga attitydproblem när han beställde dricka...

Snacka om att såna där ställen gillar att utnyttja nyblivna kroggäster...

Jag blev mest stött på att garderoben kostade 50 kr för jacka och väska, men det är nog bara jag som är bortskämd.

Saker som går dåligt.

Stod och diskade och funderade på hur sårbar man är när man bor själv, ifall nåt händer en dröjer det ju innan någon märker det. Men mina tankar avbröts av att det hände nånting. Kniven jag diskade fick eget liv och hoppade in i mitt finger. Wohoii.

Men positive thinking: Hade massor med plasthandskar så jag ändå kunde knåda pajdeg sen, utan blod i!

Musik

Jag tycker att hon är helt fantastiskt bra på att sjunga.

Happy face 2

Det är väl någorlunda bättre nu, men fortfarande. Hur många bakslag ska man egentligen behöva tåla?

Happy face

Jag är inte direkt lycklig just nu. Bakslag efter bakslag, och den där dumma egenskapen jag har att, när det går dåligt och jag mår dåligt, lägga på allt det andra dåliga som någon gång varit så att jag ska må ännu sämre.

Exempel:
Camilla mår dåligt över något. Börjar då även tänka på den där killen från förut som det tog slut med och som hon vanligtvis är helt okej med att det inte blev nåt mer och har kommit över för längesen, men nu plötsligt så gör det jätteont igen.

Bu.

Jag har sökt saker, sökt och blivit nobbad. Det värsta är, att det är inte brist på relevant erfarenhet som har gjort det. Så då måste det ju vara jag.

Om man festar.

Känslan är inte bra idag. Känslan var bra igår.

Lördag 3 mars

Veckans första kaffe med mjölk har druckits. För den som vill anteckna, så har jag alltså kört på svart kaffe framtills nu. Det har funkat så som önskat.

Igår spenderades kanske nio timmar i Ångströms cafeterian, varav i alla fall sju med Projekt 3 i Berveten. Kul? Nja. Lärorikt? Nej. Känns så värt.

Imorgon blir det möte på Arlanda med Nea och Johan, förhoppningsvis spikas schemat för USM-truppens första läger då! Får se om det blir några som kommer då...

Och, nu blir det lite pyssel innan Bobbo och jag beger oss till Blåsenhus för plugg. Komplex analys! Woho-ho.

ps. Emilia Partyhat fyller år idag, hon är nice, titta:

Vardagslycka

Efter att i en veckas tid haft denna lite svagt på hjärnan, fick jag ikväll äntligen lyssna på den. Jag riktigt hör "klirr"-ljuden från skateboards som grindar på stålräckena.

Jorå. Halvt levande iaf!

Nu när veckan snart är slut tänker jag come clean. Den här veckan har jag tänkt kalla trevliga veckan.

Hur det gått? Jorå. Hyfsat. Men mest trevlig har jag kanske i så fall varit mot såna där som man inte känner, men som verkar bra. Sen har jag kanske varit lite sisådär mot såna där sk nära vänner.

För övrigt är det lustigt att träffa på 60 % av senaste årets (vad ska man kalla dom?) på ett tidsintervall av 10 minuter.

Annars då? Tenta-p, som sagt.

Och på torsdag ska jag på Studentskiva, tips på klädsel? Temat är sport, och jag kan ju klä mig som fotbollsspelare (har skor, benskydd, strumpor och matchtröjor) eller orienterare (uppenbarligen har jag utrustning till det också) men det är ju inte så kul? Jag vill ha nåt mer avancerat. Har även skridskor och bandyklubba, men det känns lite knepigt att gå runt på i Sthlm...

Kanske klä sig till sportspegeln? Eller en TV som visar Premier League?

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0