Dag 4

Det sprack.
 
När jag vaknade imorse, efter att ha vaknat ett par gånger i natt och varit tvungen att kila in på damernas, så var jag så där vidrigt trött som man blir. Det, plus att jag inte skulle duscha, plus tjejen på cykel som ramlade igår så att vi, sex främmande människor, fick bilda (ett imponerande välsvetsat) team tills ambulansen kom, plus att jag insett hur vidrigt mycket saker jag har att göra just nu, ja, det kunde bara sluta på ett sätt.
 
Morgonkaffe.
 
Fint, ändock med sump i, klantigt.
 
Sen, 9-kaffe på rasten.
 
Sen gratis-kaffe från Entrepreneurs Academy.
 
Sen gratis-kaffe från en anställd på Ångström.
 

Måste jag skriva att jag blev lite konstig sen? Hyfsat speedad.
 
Men när det gäller candy så äre chill! Inte rört.
 
Gammal bild! Våren 09 liksom. Säkert inte ens kaffe i koppen. Men men.
 

Dag 3

Inga problem på morgonen. Lite problem när Olof erbjöd att bjuda mig på kaffe. Men den här kaffe-detoxen går hyfsat ändå. Det blev dock riktigt jobbigt vid lunch när jag total-dippade.
 
Men det andra detoxandet då? Alltså det med godis och sånt? Ja, alltså, igår hittade jag en halv chokladkaka i min väska. Jobbigt. Och en kompis som lånat en bok av mig ska betala i choklad. Huh.
 

Dag 2

Fantastiskt svårt att kliva ur sängen denna morgon, med två vetskaper i huvudet: 1. Har sovmorgon. Måste inte upp förrän före 9. 2. Tröttheten kommer inte få skjuts att försvinna med kaffe.
 
Intressant det här, att jag blivit så pass beroende ändå. Därmed riktigt lämpligt med denna avvänjning.
 
Till frukost: Kamomillte, fritt från -in.

Dessa dagar kan bli lite svåra ändå, sorgligt nog drömde jag om kaffe och att jag drack det. Och var en failure.
Och jag har ju allt mitt schemalagt på Pollax, vilket innebär att 5 kr-kaffe finns så nära till hands. Must. Resist.

Distanspass

Eftersom jag inte går på lökdieten, får jag träna som vanligt. Därför gjorde jag något ovanligt - jag och Janie sprang distanspass! Men (hoppsan här kom något ursäktande??? Så jobbar man inte.) det duger för mig just nu med 8 km. Jag har ju kommit igång med träningen, men det är ju inte så mycket löpning som kanske man önskar.
 

Dag 1

På tentafesten i fredags paktades det. Natta och Astrid ska köra 5 dagars detox-diet. Jag ska låta bli kaffe och onyttigheter.
 
Jag får en känsla av att jag har det lättast.
 
Fast, här sitter jag utan kaffe och jag är trött. Hur gör vanliga dödliga icke kaffe-drickare??
Och vad dricker man till frukost? När jag var en sån där som inte drack kaffe till frukost drack jag O'boy, men det är anses ju vara lite... barnsligt.
 
 

Dagen efter

Tentafest igår.Ryggläge idag.
 
Ligger i liggarsoffan, tvn är på men utan ljud, lyssnar istället på en finsk artist som heter Frederik. Har ätit frukost och såg just att det i tid närmar sig middag, det här verkar bli en nyårsdag.
 
Insåg igår att ifall man går fram och pratar med någon kvart i två är det lätt hänt att det verkar som en kvart i två-raggning.
 
Annars då?
Två tentor skrivna, förhoppningsvis två tentor klarade. Dags att ta tag i en avslutningsbankett och en utbildningshelg. Men som sagt. Idag är en nyårsdag.
 

"Sista minuten"-plugg

Om 2 timmar och 30 minuter börjar min tenta i Programmeringsteknik II. Så nu pluggar jag det sista, vilket är skittråkigt, men tyvärr nödvändigt.

Det blir så när man har en eftermiddagstenta idag och en förmiddagstenta imorgon. Funny.

En bild

Jag har inte riktigt haft något bra läge att droppa denna bild, men den är fin så nu droppar jag den! Astrid som skolflicke-japan (Kill Bill), mitt uppe i att skära i en kartong med en farlig kniv.

Den känslan

Det är så lätt att få för sig någonting. Få för sig att man får vibbar om att något inte är som det ska eller brukade längre.
 
Jag är ganska lyhörd, men ibland komplett döv.
Jag är ganska smart, men ibland komplett dum i huvudet.
 
Så är något fel, berätta det för mig om det gör oss lyckligare.
 
Och är ingenting fel, berätta gärna det också. För baby I'm the worrying kind.
 

Väntan

Det är lite nervöst att leva i ovisshet, men ibland skönare det än att veta bestämt.
 
Jag väntar på besked. Besked om jag ska jobba helgen den 9-11 november eller inte. Om jag kommer missa en och en halv skoldag pga resa upp till Härnösand. Om jag kommer missa Dammiddagen för F. Om jag kommer jobba tillsammans med underbara Sara och Pontus. Om jag kommer få förmedla kunskap och ge möjlighet till dom där mötena som ger så mycket energi. Om jag kommer behöva spendera större delen av min post-tentaperiod med planering av kanske 6 timmars föreläsning och powerpoints till desamma, utöver planeringen av USM-truppens avslutningsbankett och prepp inför UTNARM, karriärsmässan för oss teknologer och naturvetare.... Jaja.
 
Sista anmälan för Barntränarutbildning i Härnösand är ikväll, blir det för få anmälda blir det inte någon utbildning.
 

Beslut!

Den här hösten har varit så himla strulig (och då menar jag inte att jag har strulat en massa, försöker vara en lady och låta bli sånt). Det hela började med att jag ville bredda min utbildning med statistik på ekonomikum. Men, trots att 15 hp icke-Ångströmkurser motsvarar kanske 5-10 hp Ångströmkurser i arbetsbelastning/svårighet, blev det för mycket.
 
Utöver statistiken så valde jag också att läsa en 10 hp kurs som inte ingår på teknisk fysik, vilket har lett till schemakrockar och utanförskap (drama-queen) och eftersom denna kurs dessutom är det värsta jag varit med om gällande administration, så har det varit en stor börda.
 
Men jag har tagit beslut nu. Nu satsar jag på att skriva statistiken i december och skippar elnäts-kursen helt och hållet, och läser istället finansiella derivat och får äntligen ett schema likt mina fellow students på beräknings-inriktningen med fokus på matematik. Lättnaden. (Sen att det innebär att jag på pappret kommer ha läst 10 hp denna period 1 när jag egentligen läst 30 hp, det är en annan femma).
 
Över och ut! Beslut!

Lördagsnatten närmar sig och om bara några timmar ska jag upp

Jo men alltså.
Det är något så ljuvligt med det destruktiva. I princip kan jag sitta timme efter timme med sned rygg i min 70-talssoffa, med en lätt överhettad laptop i knäet och variera slösurfande på facebook med parti efter parti med spindelharpan.
 
När allt jag egentligen vill är att gå och lägga mig. Eller åka till universitetet (funderar på att lära mig säga så istället för skolan). Eller städa. Eller nåt annat nyttigt.
 
Jag förstår inte riktigt vad det beror på. Det är ju energisparande men mest nån slags dvala. Mest av allt fruktansvärt onödigt.
 

Utlovade bilderna

Jo men här dom! Bilder från förfesten. Det saknas dock tre på bilden om jag minns rätt. Bl.a. Amanda som var värdinna och fotograf :) Ordning på alla två bilderna: Läkar-David, Läkar-Daniel, jag, Molekylär bioteknik-Sara och studiepausade Landskapsarkitekt-Karna. Fyra av fem på bilden är orienterare. Speglar festdeltagandet på Housepartyt sen, som det här var en förfest till.
 
 
 
 
 
 

Plugg och öl och Stocken.

Oj oj oj.
 
Igår pluggades det inför tentorna, och sen skulle jag förbi Uthgård på lite Pluggpub. Eftersom jag gick dit med nytenterade Astrid blev det inte nåt plugg, utan istället lite öl och lite mat och mycket snack.
 
Sen spontangick vi ut på Stocken. Yupp. Kändes ju värt eftersom jag åkte direkt från Ångström, iklädd vardagsskjorta och inte ett endaste uns av smink.
 
Men det gick bra. Vi dansade alldeles ösigt och hade roliga spaningar. Typ.

Tisdag

Jag tänkte skriva nåt kult men sen såg jag på klockan och eftersom jag skolkar från första grejen idag är det ju tråkigt om jag kommer sent till den andra.
 

Måndagen som gärna hade fått vara en söndag.

Ja, här sitter jag i min födelseskrud + 2 handdukar (en rosa runt huvudet och en ljusljuslila kring kroppen). Jag har sovit ungefär två timmar längre än tänkt, bokat av mitt lunchträningspass och borde känna mig lite dålig. Men det är ju jobbigt att lägga energi på en sån sak!
 
Nej, efter husfesten i lördags kom jag ju hem i söndags, en tid då vanligt folk går upp en vardag (typ). Husfesten, som så när på ett stort gruskorn i ögat (för egen del alltså), var det roligaste i festväg på hur länge? Länge?
 
Men trots detta, trots att jag var i säng närmare 06, åkte jag till Ångström på söndagen och pluggade 2.5 h. Det ni! Så dom timmarna kanske kan ersätta de timmar jag missat idag? Inte? Nähä.
 
Jaja. Yolo. Som kidsen, de coola kidsen, säger. Yoloaymdy säger jag.
 
Fotnot: Husfesten var ett festarrangemang av Eriksbergsvägen 1, dvs, fyra orienteringsgrabbar, en orienteringstjej och en vanlig kille, hehe. En stor fest i en villa, med majoritet av gäster som älskar att kuta runt i skogen och inte plocka svamp. Eftersom jag dejtat en kille i huset förut kunde det hela blivit lite awkward och jobbigt, men det blev det inte alls, vi låtsades som ingenting för det mesta och tog ett snabbt samtal om det där och sen efter det behövde vi inte låtsas som ingenting utan det var ett ärligt ingenting.
 
Peace out.
 
ps. här kanske en bild kommer in senare, ska försöka ragga upp nån!

Bildbomb från Studentloppet

Jag skulle ha sprungit Uppsala Studentlopp, en ny löptävling, i lördags. Men eftersom jag är skadad (denna gång en sträckning i höger hamstring) fick mitt lag kalla in en ersättare: Sara Lundsten. Det var en mycket bra ersättare men tyvärr spöade våra motståndare i den interna tävlingen skiten ur oss... Å andra sidan vann dom tävlingen "Bästa lag", så förlusten svider inte lika mycket som den hade kunnat.
Natalie, Sara, Åsa och Astrid i team nördarna.
 
Tillsammans med motståndarlaget efter loppet: Åsa, Astan, Näkne, Natta, Alex, Joel och Martin.
 
 

Bästa citatet sen sist

"Se dig omkring, välj ut ett litet lamm som du vill ta till slakt"

Bästa citatet på länge

"tycker vargjakten är bra eftersom vi vill ha vårt lammkött för oss själva."

Jaha var det inte söndag idag?

Som rubriken hintar om, struntade jag i att det var måndag idag. Inte helt med flit, men det började fel och fortsatte så.
 
Vaknade av alarm kl 7, snoooooze en timme, somnade om på riktigt, vaknade 9. Skit.
 
Upp på frulle, två små ensamma mackor och kaffe, eftersom kylen gapade tom (nån glömde med flit handla igår eftersom det var en seg och jäklig dag).
 
Och tvätt. Tvätta är ju kul. Städade lite. Här nånstans insåg jag att idag är nog en dålig dag för förmiddagsplugg.
 
Lunch och kaffe och hämtade tvätten, ned på stan, fika (om man kan kalla det för det, drack bara en svindyr cola) och lite affärstittning.) Lutis och mat för 500+. Hem. Mellis. Stan, fika (kaffe) och plugg med Astan en timme:ish. Träning. Hem. Nu.
 
Typisk söndag men en dag försent. Bra där.
 
(Mycket intressant inlägg det här! Nästan så jag måste länka från fejjan. Ehhhhhheehhehehehe)

25manna

 
Starten på 25manna, tack Anette för att jag fick stjäla fotot av dig! ;)
25manna är en stafett där bästa klubben vinner. Det är ålderskrav och könskrav på de olika sträckorna så det gäller att ha en bred trupp liksom.
Jag var rädd att jag med min form skulle vara en svag länk i vårt lagbygge, men jag gjorde okej ifrån mig, fast tyvärr sträckte jag min högra hamstring på väg till sista kontrollen. Bajs.
 
Efter dusch kilade jag runt på arenan och hejade. Och sen kom det läskiga: Hemfärd med Linné till Uppsala. Pulsen ökade några slag och läget var status quo. Jag vet inte om det bara är i mitt huvud men det stör mig i alla fall och jag vet verkligen inte vad jag ska göra åt att han inte vill prata med mig.

Jag har sagt upp mig.

För några veckor sedan meddelade jag valberedningen att jag slutar som redaktör för klubbens tidning.

Ikväll ringde min chef i Upplands OF och jag sa att det här är mitt sista år där.

Nu - tomhet. Men, eftersom de senaste tidningarna och lägrena varit mer jobbigt än roligt så är det dags att lägga energin på nya projekt.

Världen, här kommer jag!

Ont!

Intervallerna gick bra!
Vi sprang på Studenternas, var svårt att anpassa farten för 400 meters-rusningarna. 200 meters-rusningarna gick mycket bättre, men å andra sidan är ju det ungefär som upploppet från sista till mål på en orienteringstävling.

Men, benen är för jäkla sega nu. Jag kan inte böja mig. Imorgon blir det Core på Actic i Boländerna, med superduper instruktören Elin!
 
Nedan: Elin och jag.
 

Träningsvärk

Aj?

Jag kan inte röra mig, och ikväll ska jag springa intervaller. Inte bra kombo.

Power

Jag skulle ut och jogga, skrev jag till Jocke i chatten. Loggade av bara farten in på mailen. "Du har flyttats upp från reserv till ordinarie plats på Power". Flämt. Det börjar klockan 12. Klockan är 11.30.

Man vill ju inte bli avstängd, så det var snabbt på med (nyinköpta) träningskläder för innepass, upp på cykeln och trampa in till stan. Nånstans halvvägs tänker jag på att jag aldrig varit på Power, vet knappt vad det innebär.

Skivstång. Nice. Det är ju trendigt bland löpare just nu med skivstång.

Pratar med instruktören, hon är snäll och hjälper mig med vilka vikter jag ska köra. Passet är som beskrivningen säger "Enkelt men tufft" och jag har bokat in mig på samma om en vecka.

Stay

Jag antar att det är många som har hört den här låten, nu när Erik Hassle gjort en stämningsfull cover på den, men originalet (det ordet kan jag inte stava), med the Dora Steins är helt magiskt. Förutom den härliga vemodskänslan i magen och att den lättar upp mitt eget tunga hjärta, påminner den mig om köket på Karlbergskolans förskola, där jag var köksa några veckor hösten 2007.

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0