Ingen mjukstart på Posten

Det jobbiga med första veckan är att det är så många faktorer som gör att det blir långa dagar. Min egen ringrostighet är en faktor. En annan är att volymen inte hunnit gå ned till sommarmängd än. En tredje är, något uppenbart, att måndagar och tisdagar i sig alltid är veckans tuffaste dagar. 

Men istället för att tänka på hur fruktansvärt trött jag är av mina långa dagar (9,5 h igår, 10 h idag) försöker jag tänka på alla stålar jag drar in. Kan vara bra att ha med tanke på Norge. 


Första jobbdagen på Posten

Inför den här sommarens vikariat på Posten ställde jag mig frågande till den övningsdag jag skulle få. 

När man börjar får man vanligen en veckas upplärning, det är ju rimligt. Men att jag, inför min FEMTE sommar på Posten Åkersberga, femte sommaren på  -38, fjärde sommaren på -35, skulle behöva en övningsdag verkade lite mer så här: http://youtu.be/t4S6WPE96WE

Men skämt åsido, jag uppskattar vänligheten. Dock blev det inte så utan jag fick jobba själv 7.15-10.30, sedan taktiksnacka med bästaste B som jag vickar för i en och en halv timme. 

Och sen... Köra ny bil. 

När man är brevis och ska snirkla sig millimetrar mellan buskage, barn och andra bilar för att nå fram med posten till lådan, är det viktigt att man känner sin bil. Och jag och min Renault Kangoo, vi kände verkligen varandra. 

Men jag tror hen är skrotad nu. Sorgligt. 

Istället körde jag en sprillans ny Fiat. Automatväxellådan var annorlunda och en del andra saker också, men det löste sig. Vi kan nog bli vänner :)

Precis som det brukar vara mina första dagar för året på Posten blev det en lång dag, 7.15-18 om man räknar med lunchen på 45 min. Och då gjorde jag inte ens några eftersändningar. 

Men nu är jag ledig! Börjar ju först på riktigt på måndag :) 

Funderar dock på att optimera rundan på nåt vis. Kanske programmera ihop nåt i Matlab...

Igen koll på dagarna nu

Knasig vecka det här. 

I måndags kom jag hem från Finland, och nästan all min vakna tid spenderades på akuten. 

I tisdags försökte jag packa inför hela sommaren och skaffa uthyrningstillstånd. Sedan åkte jag till brottby, och på Norrtäljebussen kändis-spottade jag en SVT-meteorolog (inte Nils :( ). 

Idag jobbade jag 7.15-17.15 utan lunch på Posten. Standard första dagen. Sedan hämtade jag bil hos Kekkes päron och körde till Uppsala. 

Och här är jag nu. Det kändes, när jag började skriva, som att det hunnit bli något av den här veckan men det är ju bara onsdag! 

Lagledare på Jukola

Så, som sagt, jag sprang inte sträcka fem i vårt lag i herrkavlen så som det var tänkt, utan blev istället lagledare. Jag fick äran att uppskatta tiderna på våra löpare, och t.o.m. sträcka tre låg tiderna inom den godkända felmarginalen! Men sen sket det sig, eftersom tiderna var något optimistiskt satta. 

Min plan var att sova oregelbundet under de tre första sträckorna och via internet notera tiderna på mina löpare, och sedan vara uppe från ca kl 03 till målgång. All tråktid skulle försvinna i och med att eliten och vännerna i Linné inte var i fas med vårt lag, så att det hela tiden skulle vara intressant. Men kylan i tältet och det utmärkta speakerljudet, samt att Linné försvann tidigt, fick mig att ändra mitt beslut. 

VÖOL kom 257a, med beröm godkänt med tanke på sammansättningen! 

Sen var det båt hem. 

Hjärtat.

Onsdag, kväll. Tränar med Jenny på Blåsen, det tredje och sista passet på mitt månadskort. Inte min bästa investering. Den ömmande känslan i bröstkorgen blev lite påtagligare och ja, kanske borde jag kolla upp den. 

Torsdag, förmiddag. Kilar iväg till vårdcentralen för att kolla upp. Jag undersöks med EKG och får rådet att inte försöka träna för hårt så tidigt efter halsflussen (fast så hårt hade jag väl inte tränat?) och ta Ipren mot det onda. 

Torsdag, eftermiddag. Tar piller men det är som att det gör ondare då? Skumt. Även märkligt att det gör ont oftare nu än innan. 

Fredag, eftermiddag. Efter tentan kommer jag hem med obehagligt ont i bröstkorgen. Mitt i jukola-packandet ringer jag 1177 för att höra vad jag ska göra och varför det inte funkar med Ipren. Sköterskan jag får prata med ringer min vårdcentral som påstår att jag inte varit där. Skumt. Sköterskan på 1177 säger att jag ska åka till akuten och kolla hjärtat. Och att personen som undersökte mig på vårdcentralen egentligen riskerat sin legitimation som inte rått mig det dagen innan. Jag säger att jag ska till Finland om en timme. Sköterskan säger att han inte kan tvinga mig men att jag borde åka till akuten. 

Förvirrat åker jag ändå till Jukola. Fast jag vågar inte springa och jag har ont. 

Måndag, eftermiddag. Ringer till 1177 för att få nya råd. Det onda är i princip borta, ska jag fortfarande åka till akuten? Får höra att jag ska fråga min vårdcentral. Så jag ringer dit och plötsligt är jag bekant och ihågkommen. Märkligt. Men sköterskan jag pratar med säger åt mig på skarpen att åka till akuten och testa mig. Så jag gör det. 

Efter fem timmar i väntrummet får jag träffa en läkare som lyssnar på hjärtat och trycker lite på mig. Sedan tar en sköterska blodprov och blodtryck och EKG på mig och sedan får jag vänta två timmar till innan läkaren kommer tillbaks och säger att det inte hittats något tok på mig så förmodligen var det hela muskulärt eller ett virus som satte sig på hjärtat. 

Poängen är dock att jag är sjukt osmart som inte åkte till akuten i fredags när jag hade så ont, utan istället åkte till Finland och led. 

Inför Jukola

När tentan i elkraftteknik är skriven och jag släpps ut från inlåsningen har jag tre timmar på mig innan det avgår en bil med mig i från Ekonomikum. I år slumpade det sig åter att fina Emilia och hennes mor åker samma båt som alla orienterare till Finland.
 
Inlåsningen då? Jo, den är en del av mina Jukola-förberedelser. För att överhuvudtaget kunna åka på Jukola i år var jag tvungen att flytta på en tenta. Jättekonstig grej och jag är så himla tacksam att det gick att lösa. I och för sig har vi inte sett att det är löst ännu... Men i alla fall, tentan startar egentligen kl 14, men jag får skriva den kl 8. Sen måste jag sitta kvar, trots att jag är klar, till kl 13 då tentamenstiden går ut, och ytterligare 1.5 h så att de som skriver den verkliga tiden hinner börja skriva och den tillåtna komma-sent-tiden hinner gå ut.
 
Övriga Jukola-förberedelser har, kan jag erkänna, varit obefintliga. Sen Skånelägret över Valborg, mer än en månad sedan, har jag inte tränat vettigt utan mest varit sjuk. Antalet träningspass går kanske inte ens att sprida ut på två händer.
 
Följande lagordning är tänkt:
1. Freddan
2. Giding
3. JP
4. Eric
5. JAG!
6. Chrille
7. JE
 
Så himla spännande att springa herrkavlen! Och spännande att springa ungefär kl 4.30 på morgonen...
 
Det är oklart huruvida den kontroversiella leken NMK kommer köras, men badkläderna ska i alla fall packas.
 
 

Det här med boende

Det är lite knepigt att försöka tentaplugga samtidigt som jag ska stressa upp mig över boende-situationen...
 
Här hemma har jag hittat ett trevligt finskt utbytesstundetpar som ska hyra min lägenhet medan jag är borta, men eftersom vi inte kommer ses innan så blir det lite knepigt med alla papper som ska fixas... Jag har inte så mycket rutin på det där.
 
Värre är det med boendet i Trondheim. I början verkade det i princip som boende var garanterat för utbytesstudenter, men när man läste lite noggrannare visade det sig att det var för bytisar från andra ställen än Europa...
 
Jag vill ju bo i Moholt, i ett så kallat o-kjökken, eftersom det är där orienteringscentrum ligger i Trondheim och det är ju därför jag åker dit. Och nu är det så nära men ändå så långt bort, o-gruppa har rum för mig men man måste gå via studentboendeorganisationen och den får jag inte kontakta för internationella sektionen vid NTNU... Så jag är ett litet, litet ja ifrån internationella ifrån att ha kirrat drömboendet.
 
Samtidigt är jag ett stort, stort nej ifrån att den drömmen krossas och jag hamnar på andra sidan stan i nåt alldeles för dyrt mardrömsboende.

Fika hos världens finaste Jossan och Jonas!

Om ungefär en månad, beroende på vad bebisen själv känner för, blir jag farkompis och morkompis, när Josefin och Jonas blir föräldrar. Men innan dess flyttar de till Åland ett tag och därför ordnade de med fika hos sig i Sumpan. 

Mycket gott och mycket trevligt! Jag längtar efter den lilla bebisen nu!!
Man var tokig som liten och man är tokig idag

När jag var nästan 6 år åkte vi till fjällen på sommaren för att vandra och sånt. Nån dag på fjället skulle jag bada i en göl, så då sprang jag bort 100 meter till en buske för att byta om. Eller ja. Byta om och byta om. Jag hade inte några badkläder så skulle ju ändå näcka. Sen sprang jag naken de hundra metrarna och badade. 

Logiskt. 


Söndagsångesten

Ni vet den där känslan när man inte tränat på ungefär en månad? 

Eller snarare, när man inser det. Den känslan. 

Efter 10mila och Skånelägret var jag ganska sliten och lätt förkyld. Helgen efter det fyllde Jenny år och jag spontanspelade en fotbollsturnering som gav mig träningsvärk från helvetet. 

Det blev Lundakarneval och småsjukdomen hängde i. Och nu halsfluss. 

Jukola om två veckor. Mitt gymkort, månadskort, som jag använt en gång går ut om två veckor. 500 kr i sjön du!

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0