Hjärtat.

Onsdag, kväll. Tränar med Jenny på Blåsen, det tredje och sista passet på mitt månadskort. Inte min bästa investering. Den ömmande känslan i bröstkorgen blev lite påtagligare och ja, kanske borde jag kolla upp den. 

Torsdag, förmiddag. Kilar iväg till vårdcentralen för att kolla upp. Jag undersöks med EKG och får rådet att inte försöka träna för hårt så tidigt efter halsflussen (fast så hårt hade jag väl inte tränat?) och ta Ipren mot det onda. 

Torsdag, eftermiddag. Tar piller men det är som att det gör ondare då? Skumt. Även märkligt att det gör ont oftare nu än innan. 

Fredag, eftermiddag. Efter tentan kommer jag hem med obehagligt ont i bröstkorgen. Mitt i jukola-packandet ringer jag 1177 för att höra vad jag ska göra och varför det inte funkar med Ipren. Sköterskan jag får prata med ringer min vårdcentral som påstår att jag inte varit där. Skumt. Sköterskan på 1177 säger att jag ska åka till akuten och kolla hjärtat. Och att personen som undersökte mig på vårdcentralen egentligen riskerat sin legitimation som inte rått mig det dagen innan. Jag säger att jag ska till Finland om en timme. Sköterskan säger att han inte kan tvinga mig men att jag borde åka till akuten. 

Förvirrat åker jag ändå till Jukola. Fast jag vågar inte springa och jag har ont. 

Måndag, eftermiddag. Ringer till 1177 för att få nya råd. Det onda är i princip borta, ska jag fortfarande åka till akuten? Får höra att jag ska fråga min vårdcentral. Så jag ringer dit och plötsligt är jag bekant och ihågkommen. Märkligt. Men sköterskan jag pratar med säger åt mig på skarpen att åka till akuten och testa mig. Så jag gör det. 

Efter fem timmar i väntrummet får jag träffa en läkare som lyssnar på hjärtat och trycker lite på mig. Sedan tar en sköterska blodprov och blodtryck och EKG på mig och sedan får jag vänta två timmar till innan läkaren kommer tillbaks och säger att det inte hittats något tok på mig så förmodligen var det hela muskulärt eller ett virus som satte sig på hjärtat. 

Poängen är dock att jag är sjukt osmart som inte åkte till akuten i fredags när jag hade så ont, utan istället åkte till Finland och led. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0