Snökaos som tentauppladdning.

Två dagars bra plugg i Brottby var över och jag satt nu i bilen på väg till Vallentuna. Redan nere på byn insåg vi att det kunde vara lite sisådär med kollektivtrafiken, för vid Stora Karby låg en buss i diket. Jag började frenetiskt gå in på ul och sl för att hitta info och mamma bestämde sig för att skjutsa mig till Väsby, istället för att jag skulle ta bussen dit. Ironiskt nog visade det sig att det var den enda bussen som gick. 

Ul uppgav att all stadsbusstrafik ställts in och jag skulle alltså gå från station till Eriksberg med en tung ryggsäck och otymplig säck. Lät tråkigt, så hörde av mig till Albin och tiggde skjuts. 

Väl i Väsby verkade allt bra, tåget var enligt skylt försenat tre minuter så det skulle jag hinna med! JIPPIE!

Men nej. Ett Märsta-tåg stod still i Rotebro pga signalfel, så det dröjde längre. När till slut det tåget kom en halvtimme senare dröjde det ytterligare tills Uppsala-tåget skulle komma. Optimistiskt väntade jag och skickade fördröjningsrapporter till världens bästa kompis som skulle hämta mig i Uppsala. Men så kom nästa smäll. 

Strömavbrott på sträckan Solna-Uppsala/Märsta. Ridå. 

Så jag ringde storebror som bor en 25 minuter promenad från stationen och bad att få sova där. Det gick bra. Men det innebar uppstigning kl 5 eftersom han skulle iväg med jobbet. 

Jag och jätteväskan vandrade i den lilla snöstormen till bror och där väntade lite hockey på mig. Dif vann. 

Imorse kl 5 var det uppstigning och strax efter 6 gick tåget. Halv 7 var jag framme på Uppsala station och där fick jag sitta. Med en och en halv timme kvar till tentan på Bergsbrunnagatan var det inte värt att försöka ta sig hem emellan. 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Det är okej.

"Om jag inte har ord för mina tankar och känslor får jag uttrycka det jag har ord för."

RSS 2.0